Περιπετειώδης διακομιδή ασθενούς με ελικόπτερο στη Σύρο - Συγχαρητήρια του υπουργού Υγείας

Ελικοδρόμιο Άνδρου

Χτες βράδυ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου ασθενής γύρω στα 60 με καρδιακό επεισόδιο από την περιοχή της Ύδρούσας. Οι γιατροί έκαναν το καλύτερο, αλλά λόγω της κατάστασης κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε νοσοκομείο και ειδοποιήθηκε ελικόπτερο από την Αθήνα.

Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 1,30 το πρωί έγιναν δύο προσπάθειες να έρθει ελικόπτερο από την Αθήνα. Και οι δύο δεν τελεσφόρησαν γιατί το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έδειξε βλάβη. Την δεύτερη μάλιστα το ελικόπτερο είχε φτάσει στην Γυάρο όταν τα όργανα έδειξαν αλάρμ. Ο κυβερνήτης και το πλήρωμα δεν μπορούσαν να ρισκάρουν την μεταφορά και επέστρεψαν Αθήνα.

Τελικά μετά από πολλές τηλεφωνικές παρεμβάσεις στις οποίες εμπλέχθηκαν πολλοί παράγοντες ήρθε ελικόπτερο από την Χίο - έχει μόνιμη έδρα εκεί - και γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Πήρε τον ασθενή και τον μετέφερε ασφαλώς στο νοσοκομείο της Σύρου προς μεγάλη ανακούφιση των ιατρών και των διασωστών που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το περιστατικό.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας ανάρτησε τα συγχαρητήρια του στο Twitter

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα συγχαρητήρια του κ.Υπουργού στην Διευθύντρια και μέσω αυτής στο προσωπικό του Κ.Υ είναι μια έμμεση απάντηση σε ένα άλλο κείμενο που αναρτήσατε κ.Μπασαντή ως καταγγελία του κ. Καλογήρου για την ερασιτεχνική όπως γράφει αντιμετώπιση της συζύγου του από το προσωπικό του Κ.Υ και από ''κάποιον''(απαξιωτικά) γιατρό( ..ο Θεός να τον κάνει γιατρό...έγραψε) στις 16 Αυγούστου.
Το προσωπικό του Κ.Υ δεν ξεχωρίζει τους ασθενείς.Για τους εκάστοτε εφημερεύοντες η ανάγκη και ο πόνος του πάσχοντος είναι σεβαστά και αντιμετωπίζονται αδιακρίτως ασχέτως της σοβαρότητος του περιστατικού.
Το Υ.Υ βεβαίως και θα ελέγξει την βασιμότητα της καταγγελίας του κυρίου με βάση τα πραγματικά και αντικειμενικά γεγονότα και όχι αυτά που εν βρασμώ ψυχής μπορεί να αναρτήσει στο f/b ο κάθε επισκέπτης-ασθενής, και θα αποδώσει τις ευθύνες όπου πρέπει(εάν υπάρχουν).
Ομως είναι γνωστό σε όλους τους εργαζομένους του Κ.Υ αλλά και στους μονίμους κατοίκους που εξυπηρετούνται 365 ημέρες το χρόνο από το Κ.Υ ότι τέτοιες καταγγελίες γίνονται συνήθως από τους βραχυχρόνιους παραθεριστάς και τους επισκέπτας της Ανδρου που δεν γνωρίζουν αφενός το οργανόγραμμα των μονάδων υγείας του νησιού αλλά και τον εξοπλισμόν τους και νομίζουν ότι εισέρχονται στην Mayo Clinic με την 100% επάνδρωση όλων των ειδικοτήτων και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό μέχρι μαγνητικού τομογράφου και βάλε.
Αν την συγκεκριμένη ασθενή δεν την εξέτασε ακτινολόγος προφανώς δεν απουσίαζε από την θέση του-αν εφημέρευε-αλλά γιατί στο δυναμικό του Κ.Υ δεν υπάρχει ακτινολόγος .Η γραπτή γνωμάτευση που επέμενε ο κύριος για το ίσως σπασμένο πόδι της συζύγου του(που προφανώς δεν θα του χρησίμευε επιστημονικά πουθενά) του χρειαζόταν μόνο για εκφοβισμό του προσωπικού που εφημέρευε.
Του "ασύδοτου και αυθαίρετου" προσωπικού του Κ.Υ που ενώ είναι σε ''διακοπές'' και ''κάνει ο καθένας ότι θέλει'' σώζει που και πού και καμιά ψυχή που κινδυνεύει πραγματικά , αγαπητέ μου.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε πολύ για την διευκρίνηση σας ως προς τα συγχαρητήρια του υπουργού...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε παιδιά εντάξει το "κρίθηκε ΣΚΟΠΙΜΟ η μεταφορά" και όχι σκόπιμη, αλλά αυτό το... "μέχρι τις 1...", ΕΛΕΟΣ... Πόσες πολλές είναι τελικά αυτές η... μία;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Είσαστε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ! Γράφει κάποιος μια επείγουσα είδηση. Υπάρχει κάπου ένα λάθος γράμμα - προφανώς ΕΚ ΠΑΡΔΡΟΜΗΣ - και το κάνετε θέμα!
Και ακόμα ήταν μέχρι τις 1-1,30 έφυγε στη διόρθωση το δεύτερο νούμερο και κάνετε θέμα
δύο λάθη ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ.
΄Θα θέλαμε να ξέρουμε αν πληρώνατε τι θα κάνατε για δύο γράμματα; Επανάσταση;
Μάλλον πνιγόσαστε σε μια κουταλιά νερό...
Αλήθεια από όλη την είδηση τι άλλο καταλάβατε; Και για τις 5-6 σημερινές ειδήσεις ποιος άλλος σας ενημέρωσε;
Κρίμα, για την τόση δηκτικότητα...
ΥΓ Εσείς πόσες ειδήσεις την ημέρα θα γράφατε δωρεάν, γρήγορα και αποτελεσματικά χωρις κάποιον διορθωτή για μια αβλεψία ΕΝΟΣ γράμματος; Αυτά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ 'ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ' ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ Η ΦΡΕΓΑΤΑ
ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...