Πιάστηκε ιστιοπλοϊκό με παράνομη ναύλωση έξω από το Μπατσί

 

Χθες το μεσημέρι στελέχη του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Άνδρου εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή του Μπατσίου το ιστιοπλοϊκό σκάφος "Contessa", σημαίας Γερμανίας, να τελεί υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης κατά παράβαση του νόμου 4256/2014.

Συγκεκριμένα, επί του σκάφους επέβαιναν τρεις αλλοδαποί επιβαίνοντες οι οποίοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Λαύριο Αττικής την 02-09-2019 με προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων καταβάλλοντας έκαστος τίμημα-ναύλο στην πλοιοκτήτρια εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, χωρίς να έχει συναφθεί ναυλοσύμφωνο και χωρίς η τελευταία να κατέχει νόμιμη άδεια επαγγελματικού σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Άνδρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, οι οποίες επισημαίνεται ότι είναι πολύ αυστηρές.

Την τελευταία διετία το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες για την πάταξη του φαινομένου των παράνομων ναυλώσεων σκαφών αναψυχής, το οποίο έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και στον ελληνικό τουρισμό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις κυρώσεις που επιβάλλουν τα Λιμεναρχεία οι υποθέσεις παραπέμπονται και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να επιβάλλονται κυρώσεις για αντίστοιχες παραβάσεις της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα παιδιά του Λιμεναρχείου μήπως να αναλάμβαναν και τα επίγεια μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος από τις παρανομίες;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στα παιδιά του λιμεναρχείου , απο ΄τι φαίνεται οργώνουν με τα σκάφη τής ακτοφυλακής και δεν ξεφευγει τίποτα.Απο τις λίγες υπηρεσίες του δημοσίου που βγάζουν δουλειά. Μπράβο και πάλι μπράβο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν το πιστεύω.....Γερμανοί μπλεγμένοι σε βρωμοδουλειές........ΨΕΜΑ....αυτοί θα διόρθωναν εμάς!