Το μελτέμι - στα 118 χλμ στον Κάβο Ντόρο - σαρώνει τις Κυκλάδες! "Που πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;"

 

 Κοντράροντας τον πλαινό ισχυρό άνεμο που κατεβαίνει από την Σταυροπέδα και τον μεγάλο κυματισμό της περιοχής το Andros και ο καπετάν Ισίδωρος δίνουν την μάχη της διαδρομής, του δρομολογίου, που σταματά μόνο σε περιπτώσεις απαγορευτικού. Εδώ κοντράρουν άνεμο και κύματα με προορισμό το Γαύριο.

Θυελλώδεις βοριάδες από τις μεσημεριανές κα ιδίως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 13/09 στο Αιγαίο. Όπως καταγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr) οι ριπές των ανέμων έφτασαν τα 118 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου, τα 113 χλμ στην Τηνο και τα 90 χλμ στη Μύκονο!

Μπαταρισμένο το πλοίο συνεχίζει απτόητο το ταξίδι. Όπως έλεγε χιουμοριστικά παλιός καπετάνιος της γραμμής μας όταν έβλεπε κάτι τέτοια: "που πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;" Γιατί ως γνωστό: "ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται". Και η γραμμή μας είχε και έχει καλούς καπετάνιους σε όλους τους καιρούς...

Το Εν Άνδρω ήταν εκεί ψηλά στις στροφές από Παλαιόπολη στη Σταυροπέδα και βιντεοσκόπησε το ηρωικό Andros μέσα στη θύελλα που ήταν στα πρώτα στάδια εκείνη την ώρα να ταξιδεύει για Γαύριο - έχοντας στο πλάι τον άνεμο και το κύμα - όπου λόγω καιρού με σχετική καθυστέρηση στο Γαύριο. Κι από εκεί για Ραφήνα. Από πίσω του ακολουθούσε δύο ώρες απόσταση το ηρωικό Superferry που από Κρήτη μέσω Γαυρίου πήγαινε κι αυτό για Ραφηνα. Ενώ ο επίσης ηρωικός Θεολόγος θα πέρναγε πριν το απαγορευτικό των 22:00 για Μύκονο.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του Andros για να καταλάβετε τις δυσκολίες των καραβιών μας, αλλά και τις ικανότητες των καπεταναίων μας...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet