ΑΝΔΡΟΣ: Με άμαξα η νύφη στην εκκλησία!!!

Είναι μια σπάνια εικόνα για την Άνδρο: να πηγαίνει η νύφη με άμαξα και άλογο στην εκκλησία. Την είδαμε όμως κι αυτή στην Χώρα την Κυριακή 15/9 το απόγευμα στις 19:00. Μια πανέμορφη άμαξα με ένα υπέροχο ψηλό μαύρο άτι να τη σέρνει στους δρόμους και στον πεζόδρομο της Χώρας. Ξεκίνησε από τον Συνοικισμό, ανέβηκε στην Χώρα, μπήκε στον πεζόδρομο, πέρασε την Καμάρα κι έφτασε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου τελέστηκε ο γάμος από τον παπα-Λεωνίδα. Οι φίλοι του Εν Άνδρω ήταν εκεί και φωτογράφισαν το γεγονός. Την διήγηση ανέλαβε την επομένη ο Γιώργος Ζαγοραίος από το Κόρθι που ήταν ο "αμαξάς" και ο κάτοχος της πανέμορφης άμαξας και του υπέροχου αλόγου.

 Η Χώρα εκείνη την ώρα είχε αρκετό κόσμο στον πεζόδρομο. Όλοι ενθουσιάστηκαν με την έκπληξη μιας άμαξας των αρχών του 20ου αιώνα να κατεβαίνει συρόμενη από ένα υπέροχο άλογο στον πεζόδρομο. Σαν σκηνή βγαλμένη από ταινία. Σα να γύρισε κάποιος πίσω τη μηχανή του χρόνου. Και το σκηνικό της παλιάς πόλης ταιριαστό μιας και τα κτίρια παραπέμπουν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.   

 Στην Καμάρα προστέθηκαν και βιολιά και λαούτα που έπαιξαν το παραδοσιακό "Σήμερα γάμος γίνεται σε ωραίο περιβόλι..." και πλέον όλα ταίριαξαν σαν σε ταινία εποχής. Και όλοι μαζί συνέχισαν για τον Άγιο Γεώργιο όπου τελέστηκε ο γάμος του ζευγαριού που και οι δύο ήταν από την Χώρα. Όπως είπαν ο γαμπρός ήθελε να κάνει δώρο στη αγαπημένη του μια τόσο εντυπωσιακή και ρομαντική προσέλευση στην εκκλησία. Για να την θυμάται. Και μαζί με αυτή να την θυμόμαστε και όλοι όσοι φωτογράφιζαν το πρωτότυπο τους γεγονότος.

 Γιατί είναι πρωτότυπος ο τρόπος αυτός μιας και είναι η πέμπτη φορά που ο Γιώργος Ζαγοραίος με την άμαξα του και το άλογο του καλείται να δημιουργήσει το σκηνικό ενός εντυπωσιακού και ρομαντικού γάμου. Είναι μόλις ο δεύτερος γάμος που γίνεται στη Χώρα με άμαξα. Ο πρώτος ήταν πριν καιρό όταν η άμαξα πήρε τη νύφη από τα Λειβάδια και την πήγε στο εξωκλήσι κοντά στο ελικοδρόμιο. Και μετά την έφερε πίσω κι έκαναν και μια βόλτα στην Χώρα. 

 Και οι άλλοι τρεις γάμοι έγιναν στο Κόρθι όπου η άμαξα πήρε τη νύφη από τον Όρμο και την πήγε στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης για την γαμήλια τελετή. Ο Γιώργος Ζαγοραίος σκέφτηκε εδώ και ενάμιση χρόνο να αξιοποιήσει το χόμπι της οικογένειας για τα άλογα (έχουν μερικά εξαιρετικά στην φάρμα τους και τα έχουμε παρουσιάσει) μαζί με δύο παλιές άμαξες που συντήρησε. Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί μια ρομαντική και πρωτότυπη ατμόσφαιρα για γάμους που γίνονται στην Άνδρο. Οι μνήμες ζωής (όπως είναι ένας γάμος) για να είναι όμορφες και να ξεχωρίζουν θέλουν κι αυτές το σκηνικό τους, αλλά και κάτι εξαιρετικό για να ξεχωρίσουν ανάμεσα από την καθημερινότητα. Μια άμαξα με ένα υπέροχο άλογο που φέρνει τη νύφη στην εκκλησία μέσα από το μοναδικό σκηνικό της Χώρας που παραπέμπει στις αρχές του 20ου αιώνα ή στην παραλία του Κορθίου που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές σίγουρα κάνουν την διαφορά...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

μπραβο συνχαρητηρια για την πολυ καλη ιδεα , πρεπει να αξιοποιηθει περισσοτερο το θεμα γαμος στην ανδρο !! να ζησει το ζευγαρι !!