ΑΝΔΡΟΣ: Καλοκαιρινή φιλοξενία που αξίζει κάθε έπαινό...

Δεν το αναφέραμε το καλοκαίρι λόγω πληθώρας ύλης και διακριτικότητας. Όμως ήρθε ο καιρός να το αναφέρουμε και να πούμε δημόσια ένα ευχαριστώ σαν ανδριώτες σε ένα άξιο τέκνο αυτού του νησιού και την σπουδαία πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση του. Ο λόγος για τον καπετάν-Λευτέρη Πολέμη που ένα μέρος από ότι μάζεψε από τα πέρατα του κόσμου και τις μακρινές θάλασσες το επένδυσε στην Άνδρο, στο χωριό του τ' Αποίκια κι ανακαίνισε εκ βάθρων το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης δημιουργώντας ένα πολιτιστικό κέντρο, αλλά και ένα κέντρο φιλοξενίας παιδιών για θερινές διακοπές και με την συνδρομή του ΚΤΕΛ τα έστειλε για μπάνιο αρκετές φορές. Σε μια από αυτές στον Χαλκολιμιώνα συναντήσαμε τα παιδιά να παίζουν υπό την επίβλεψη των κοινωνικών λειτουργών που τα φροντίζουν.

Εφέτος η Αγία Ειρήνη ως κέντρο φιλοξενίας συνεργάστηκε με το Χαμόγελο του Παιδιού κι έφερε πολλά παιδιά φιλοξενούμενα του στο μοναστήρι. Κι όχι μόνο τα φιλοξένησε και με την βοήθεια του παπά της περιοχής τα ξενάγησε στην Φάμπρικα του Εμπειρίκου στις Στενιές του καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη όπου και έτυχαν ξενάγησης. Τα παιδιά αυτά ήταν από το Σπίτι Φιλοξενίας του Χαμόγελου του παιδιού στον Καρέα. Τα 15 μεγαλύτερα τα βρήκαμε με τις δύο κοινωνικές λειτουργούς στον Χαλκολιμιώνα να κάνουν μπάνιο και να παίζουν με την θάλασσα όπως βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία. Σ' ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον μακριά από τα προβλήματα που κουβαλάνε τα παιδιά αυτά στις ψυχές τους. Μιλήσαμε με τις συνοδούς τους κι ακούσαμε κάποια από αυτά. Αλλά ας μείνουμε στην ευτυχία τους καθώς έπαιζαν ανέμελα με την θάλασσα...

Η συνάντηση μας και η συζήτηση μαζί τους έγινε χάρη στον Χρήστο Παπαχρήστο που ήταν στην καντίνα και μας μίλησε με θέρμη γι΄αυτά και για την μικρή φιλοξενία που τους παρείχε η καντίνα της παραλίας σε ότι χρειάστηκαν. Πέρα από τις μιζέριες και τις μωροφιλοδοξίες μερικών υπάρχει και μια Άνδρος διαφορετική. Μια Άνδρος φιλόξενη που αφιλοκερδώς προσφέρει χωρίς να της το ζητήσουν. Και δεν προβάλει αυτό που κάνει. Τώρα που φθινοπώριασε και πέρασαν οι καλοκαιρινές φούριες καιρός να γράψουμε και γι' αυτήν.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αξιζουν πολλα συνχαρητηρια σε αυτον τον ανθρωπο ο θεος να τον εχει καλα και την οικογενεια του! μεγαλη προσφορα σε ολα χωρις ψευτοπροβολη και τυμπανοκρουσιες!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για το κο Πολέμη χίλια μπράβο !!!
αλλά...
"στην Φάμπρικα του Εμπειρίκου στις Στενιές του καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη"
- ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε;
- νομιμοποιείτε τον πλέον αυαιρετούντα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Παραπέμπεται σε ένα δημοσίευμα του 2014. Από τότε μέχρι σήμερα τι ισχύει και τι όχι από όσα γράφονται; Για ψάξτε. Έχουν γίνει πράξεις, δικαστήρια, ασφαλιστικα που κατέπεσαν. Τα έχουμε γράψει όλα. Κάποιος καθάρισε εδώ και χρόνια το κτήριο και το οικόπεδο ώστε να μην πέσει το υπόλοιπο κτίσμα. Και για να είναι επισκέψιμο.
Επιπλέον το καλοκαίρι που το επισκέφθηκαν δύο ομάδες παιδιών (μας πληροφόρησε ο παπάς) ποιος τους άνοιξε και τους ξενάγησε;
Όλα αυτά έγιναν από ποιον; (Κι αυτό ο παπάς μας το είπε και το γράψαμε εδώ και καιρό).
Τι να εξηγήσουμε λοιπόν;
ΥΓ Απολαύστε τον πύργο του Μπίστη που ΔΕΝ ενδιαφέρεται κανείς και πέφτει. Αυτή θα ήταν η τύχη της Φάμπρικας αν δεν είχε καθαριστεί και συντηρηθεί ο χώρος. Ποιος ανελαβε πρωτοβουλία να σώσει την Φάμπρικα; Μια αδιάφορη κυρία από το Λονδίνο που δεν ξέρει επί 32 χρόνια που είναι ή κάποιος που ανέλαβε εδώ και χρόνια να την σώσει;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 10 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Κος Λευτέρης Πολέμης είναι σπάνιος και εξαιρετικός άνθρωπος και το απέδειξε για μια ακόμα φορά.Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γι' αυτήν την αξιέπαινη πράξη, που δεν είναι η μοναδική.