Τι θα γίνει επιτέλους σε αυτό το νησί με τα στρώματα;

Φωτογραφία αρχείου

(Περίεργα πράγματα συμβαίνουν χειμώνα καιρό στην Άνδρο όπως φαίνεται και από την σημερινή ανακοίνωση του αντιδήμαρχου καθαριότητας Δ. Τηνιακού. Κάποιοι εξακολουθούν να βγάζουν στρώματα,παλιά έπιπλα, μπάζα,κλπ και να τα πετάνε δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Εκφράζουμε μια απορία: μήπως κάποιοι ή κάποιες αντί να αλλάζουν σεντόνια κάθε εβδομάδα αλλάζουν... στρώματα; Και μήπως αντί για γενική καθαριότητα μια φορά την εβδομάδα ανακαινίζουν όλο το σπίτι πετώντας τα παλιά έπιπλα; Αλλιώς δεν εξηγείται χειμώνα καιρό και τόσα στρώματα και τόσα παλιά έπιπλα στους δρόμους - Εν Άνδρω)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ - ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Η φροντίδα για ένα καθαρό περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας. Το προσωπικό του Δήμου μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει αυτή την αρχή. Όμως, ο όγκος των απορριμμάτων, που καλείται να διαχειριστεί η υπηρεσία καθαριότητας, είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τα μέσα, που διαθέτει.

Είναι απαραίτητο όλοι μαζί να συντονίσουμε τις ενέργειες μας, προς τον έναν στόχο: καθαρό νησί- καθαρή Άνδρος.

Προς τούτο, παρακαλούμε:

Φυσικά και νομικά πρόσωπα (πολίτες και επιχειρήσεις), που επιθυμούν ν’ απορρίψουν ογκώδη αντικείμενα, ΠΡΙΝ προβούν σε κάποια ενέργεια:

  • να ενημερώνουν τηλεφωνικά (ημέρες και ώρες εξυπηρέτησης: ΔΕ-ΠΑ, 9.00 έως 11.00 πμ) τα δημοτικά καταστήματα της περιοχής τους αποκλειστικά στα εξής τηλέφωνα:

Χώρα 22823 60243 και 2282360244, 

Γαύριο 22823 60126,

Μπατσί 22820 41855,

Κόρθι 22823 60320

προκειμένου να οργανωθεί η ημέρα και ώρα αποκομιδής τους από το προσωπικό Καθαριότητας του Δήμου μας,

  • ν’ αποστέλλουν γραπτή αίτηση, ηλεκτρονικά, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω Fax στο 2282023766.

Υπογραμμίζουμε ότι η διαδικασία αυτή θ’ ακολουθείται ΠΡΙΝ από την απόθεση των αντικειμένων.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι:

- Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου και την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία, απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη Αποβλήτων από Εκσκαφές Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ), όπως μπάζα, χώματα, πέτρες, τούβλα, μέταλλα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος Άνδρου θα εκκινεί νομικές διαδικασίες για την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις ενέργειες αυτές.

Η συνεργασία και ο συντονισμός των δράσεων όλων μας είναι απαραίτητα στοιχεία για μια Άνδρο της οποίας την ομορφιά θ’ απολαμβάνουμε πάντα δημότες, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες.

O επί της Καθαριότητας Αντιδήμαρχος Άνδρου

Δημήτριος Τηνιακός

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

τι διαολο στα πατωματα κοιμουνται ολοι?

This comment was minimized by the moderator on the site

Το καβαφικό ζευγαράκι δεν το βάζει κάτω. Πριν από λίγο καιρό είχαμε το δακρύβρεχτο μανιφέστο της Μαντάμ, και τώρα του ελεύθερου επαναστάτη...Η αλήθεια είναι ότι το νησί δεν έχει ποιητές και συγγραφείς τέτοιου βεληνεκούς. Θα πρότεινα στο καλλιτεχνικό ζευγαράκι να αλλάξει ρότα, μιας και υπάρχει ανοικτή πόρτα στην Άνδρο για τέτοιου είδους πονήματα. Η άλλη πόρτα δυστυχώς έκλεισε για πάντα...Και όπως λέει ο ποιητής: το καταφύγιο που φθονούμε, μια πόρτα ανοικτή!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποτέ δεν λογαριάσατε πως γεννήθηκα ελεύθερος…… κι αυτό θα το πληρώσετε ακριβά!
Με καταδικάσατε από τη γέννα μου, να σπαταλώ τα χρόνια μου σ’ εκείνα που εσείς ορίζατε ως σημαντικά…

Νομίσατε πως εκπαιδεύσατε έναν ακόμα “ισοβίτη” που θα σας υπηρετεί αγόγγυστα….
Ένα ακόμα σκουριασμένο και απαίδευτο νου που θα υπακούει πρόθυμα τις εντολές σας..
Φοβισμένος και μικρός μπροστά στην απεραντοσύνη του τίποτα που πρεσβεύατε, έμαθα από μικρός να κρύβω στην ντουλάπα μου, λέξεις κι έννοιες… .”πατρίδα”, ”έθνος”,” τιμή”…… ήξερα πως σας φόβιζαν….. δεν ήθελα να σας τρομάξω ακόμα….
Μου σφίγγατε από φόβο να μη σκεφτώ, τη αλυσίδα, μα εγώ, θαρρώ πως σε κάθε σφίξιμο ένοιωθα ακόμα πιο ελεύθερος….
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Καλο το πονημα σας, αλλά από ένα σημείο και μετά το να μιλάτε
για τόλμη, για έλλειψη φοβου, πως γεννήθηκατε ελεύθερος και πως κάποιοι θα πληρώσουν. Και να απειλείτε κιόλας τους πάντες μην τολμώντας να υπογράψετε ούτε με το όνομα σας πάει πολύ.
Αντιπαρερχόμαστε τα περι σκουληκιών κλπ !!! Τέτοια ανώνυμη επανάσταση είχαμε πολύ καιρό να δούμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σιγά που θα τα χόρευαν στην Άνδρο. Εξω από εδώ τσιφτετελιαζονται...σκληρά εργαζόμενοι για την Άνδρο, αλλά ουδέν κρυπτόν..

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι προκομμένοι σου...

(και μόνο αυτή η φρασεολογία σας δείχνει προσωπική εμπάθεια και έλλειψη χαρακτήρα και μνήμης. Σας θυμίζω πριν από αυτούς υπήρξε "προκομμένος μου" και ο ανεπρόκοπος που διοίκησε νωρίτερα. Πως και δεν το πήρατε είδηση κυρία μου; - Εν Άνδρω)

...χρειάστηκαν 2,5 μήνες για να μαζέψουν το βουνό από σκουπίδια που βρισκόταν 50 μέτρα από το Λύκειο της Χώρας.
Και δεν τους τα άφησε ο Σουσούδης.

(είστε και απαράδεκτη γιατί βρίζετε πίσω από την ανωνυμία σας. Φυσικά οι ύβρεις σας διαγράφηκαν - Εν Άνδρω).

Αλήθεια εκείνες τις λακούβες απέναντι από το μαγαζί του Λάσκαρη, πότε σκοπεύουν να τις κλείσουν οι συνεργαζόμενοι Δημήτρηδες; Τώρα ποιος τους φταιει για τα χάλια των δρόμων; Ξεμπέρδεψαν τις αρμοδιότητςε ή τα τσιφτετέλια δεν τους αφήνουν χρόνο;

(Φαντάζομαι πως θα φτιάξουν τις τρύπες που άνοιξαν πριν 20 μέρες για να επιδιορθώσουν την ύδρευση κυρία μου. Και ακόμα χορούς και πανηγύρια χορτάσαμε από τον προηγούμενο και τσιφτετέλια δεν είδαμε κανέναν να χορεύει στην Άνδρο. Μήπως μιλάτε για άλλο νησί και τα μπερδέψατε; Και μια ερώτηση: πως και δεν είδατε ποτέ τον βομβαρδισμένο κεντρικό δρόμο που άφησε ο "ανεπρόκοπος προκομμένος" σας επί 5ετία; Κρίμα γιατί δεν σας πήραν και τόσο πια τα χρόνια - Εν Άνδρω)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι τελικά το νησί μας κατοικείται (χειμώνα ΚΑΙ καλοκαίρι) από ανθρώπους απολίτιστους και παρτάκηδες!
Ό,τι μας περισσεύει ή δεν το θέλουμε πια, το φορτώνουμε και πάμε και το πετάμε όπου βρούμε χωρίς να μας ενδιαφέρει πόσο καιρό μπορεί να μείνει εκεί μέχρι να το μαζέψει κάποιος!!
Ίσως όμως είναι καλύτερα έτσι.. να μένουνε καιρό εκεί να μας θυμίζουνε τι ακριβώς είμαστε!! ΓΥΦΤΟΙ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Χα χα. Πέρυσι με ίδια φωτο έφταιγε ο δήμαρχος Σουσούδης. Τώρα φταίνε αυτοί που βγάζουν τα στρώματα.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η αφόρητη βλακεία του ΖΑΒΑΝΤΡΙΩΤΗ. Η φωτογραφία είναι ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ του ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Δεν είναι περσινή. Και ιδού τι γράφαμε μετά μια ομοβροντία καλοκαιρινών στρωματσάδων;
"Ποιοι είναι άραγε αυτοί που τα πετάνε; Μάλλον εξωγήινοι! 'Η, κάτοικοι άλλων νησιών που μας ζηλεύουν κι έρχονται νύχτα και τα πετάνε. Δεν μπορεί να είναι ανδριώτες και να πετάνε κατά ομοβροντίες στρώματα. Δεν μπορεί να είναι κάτοικοι του νησιού αυτοί που εξαπολύουν ριπές στρωμάτων τα όμορφα βράδια του Ιουλίου κατά της Άνδρου!!! Ή, μήπως είναι;"
Όσο για τον Σουσούδη ΠΟΤΕ δεν έστειλε στο Εν Ανδρω ένα δελτίο τύπου για τα στρώματα. ΠΟΤΕ. Νόμιζε πως πως έκανε "εμπάργκο" πυροβολώντας τα πόδια του. Φαίνεται πως τα έστελνε εκεί που δεν τα διάβαζε κανείς. Αυτά τα λίγα για το επιχειρηθέν τρολάρισμα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα δεν σου φταίει ο Σουσούδης για τα σκουπίδια που κάνουν πάρτυ στους δρόμους; Ίδιου περιεχομένου ανακοίνωση δεν έβγαζε κατ έπανάληψη ο Σουσούδης και τότε έκανες ότι δεν έβλεπες και δεν άκουγες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κόπηκαν οι γελοίες ύβρεις σας. Ατυχώς για εσάς ο Σουσούδης ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΟΤΕ στο Εν Ανδρω ένα δελτίο τύπου για τα στρώματα. ΜΑ ΠΟΤΕ. Ούτε όμως και άλλα δελτία έστελνε. Νόμιζε ο αφελής πολιτικά κυρία μου πως πως έκανε μας "εμπάργκο"! Ενώ απλώς πυροβολούσε τα πόδια του. Απόδειξη πως εκεί που τα έστελνε δεν τα διάβαζε κανείς. Αυτά τα λίγα για το επιχειρηθέν τρολάρισμα.
"Και συνεχίζουμε!!!!"
Αν σας θυμίζει κάτι η παραπάνω φράση....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro