Ο Άγιος Νικόλαος στην Άνδρο (Μονή Αγ. Νικολάου, Κόρθι. Γαύριο)

ΜΟΝΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 Κι επειδή το Εν Άνδρω δεν είναι μόνο ο διαχειριστής του και οι συνεργάτες του, αλλά είσαστε κι εσείς με ιδιαίτερη χαρά αναρτούμε μια σειρά δικές σας φωτογραφίες που μάς στείλατε από την μεγάλη ναυτική και πανανδριακή γιορτή του Αγ. Νικολάου. Εκκλησίες του Αγίου Νικολάου πολλές. Εσείς στείλατε φωτογραφίες από δύο σημαντικά μέρη που τιμάται ο Άγιος: Πρώτα-πρώτα από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου μεταξύ Αποικίων και Βουρκωτής που γιόρτασε σήμερα με πανηγυρικό τρόπο την μέρα του Αγίου των ναυτικών με πλήθος κόσμου που έφτασε από όλο το νησί. Και στη συνέχεια φωτογραφίες από Κόρθι και Γαύριο.

 Μεγάλες ουρές σχημάτιζαν οι σειρές των αυτοκινήτων με τους πιστούς που έφτασαν μέχρι εκεί ανήμερα του Αγίου Νικολάου. Ευτυχώς ο δρόμος που είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς με τις πλημμύρες του Οκτώβρη είχε πλήρως αποκατασταθεί όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

 Ο ηγούμενος Δωρόθεος χοροστάτησε στην λειτουργία και πρωτοστάτησε στην λιτάνευση της εικόνας στον περίβολο και γύρω από το μοναστήρι.

Μετά το τέλος της λειτουργίας στον Αγ. Νικόλαο προσφέρθηκε σε όλους κέρασμα και καφές.

 ΚΟΡΘΙ

 Στο Κόρθι την λειτουργία παρακολούθησε πλήθος κόσμου και οι τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι. Σχετική φωτογραφία μας έστειλε αναγνώστης.

 Η εικόνα του Αγίου Νικολάου μέσα σε μπλε και άσπρα λουλούδια απέπνεε σεβασμό και καλλιτεχνική αύρα στο Κόρθι.  

ΓΑΥΡΙΟ

 Στολισμένες και οι βάρκες στο λιμάνι του Γαυρίου λόγω της μεγάλης μέρας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet