Το Λιμεναρχείο προειδοποιεί: έρχεται η "Ζηνοβία", ίσως και απαγορευτικό. Ενισχύθηκε το Λιμενικό Άνδρου!...

 

 Προβλέπονται ριπές ανέμου 8 μποφόρ την Κυριακή και 9 ή 10 την Δευτέρα!

(Από το Λιμεναρχείο Άνδρου λάβαμε το ακόλουθο δελτίο καιρικών φαινομένων που προμηνύουν ίσως και απαγορευτικό την Κυριακή ή την Δευτέρα – Εν Άνδρω).

ΘΕΜΑ: «Αυξημένη προσοχή λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών»

  1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το υπ΄αρίθμ. 28/27-12-2019 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ., από αύριο Σάββατο 28-12-2019μέχρι και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 30-12-2019 προβλέπεται η επικράτηση ισχυρών καιρικών φαινομένων, με επιδείνωση του καιρού, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην νότια και ανατολική χώρα.
  2. Πιο συγκεκριμένα, για αύριο Σάββατο 28-12-2019από τις βραδινές ώρες τα νησιά των Κυκλάδων θα επηρεαστούν σταδιακά από θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 beaufort και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες προβλέπεται να συνεχιστούν μέχρι και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 30-12-2019. Επίσης, άνεμοι με ένταση 8 και τοπικά 9 beaufort θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 29-12-2019 μέχρι και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 30-12-2019.
  3. Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, καθώς και μέτρων για την προστασία και ασφάλεια πλοίων-σκαφών (συμπεριλαμβανομένων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών), με τη διατήρηση θέσης αγκυροβολίας τους και την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους.
  4. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών τους. 
  5. Σε κάθε περίπτωση η Υπηρεσία μας και λοιπές Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στη διάθεση των πολιτών για κάθε επιπλέον πληροφορία.                         

O ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

Πλωτάρχης Λ.Σ. Θεόδωρος ΚΡΑΨΙΤΗΣ

Προβλέπεται βροχή 3,4 χιλιοστά την Κυριακή και 9,3 της Δευτέρα!

ΥΓ. Πληροφορηθήκαμε από το λιμάνι του Γαυρίου πως το Λιμεναρχείο Άνδρου κατάφερε και ενισχύθηκε από χτες με καινούργιο σύγχρονο περιπολικό όχημα αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων (Nissan Navara - τετρακίνητο pickup), που έφτασε στο νησί με το πλοίο. Για την έλλειψη ενός σύγχρονου οχήματος είχαμε γράψει αρκετές φορές και ιδού μετά από εντατικές προσπάθειες της υπηρεσίας - με τη συμβολή του Υπουργείου Ναυτιλίας - η Λιμενική Αρχή του νησιού μας ενισχύεται με νέο περιπολικό όχημα, αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο αστυνόμευσης και πολιτικής προστασίας της Άνδρου.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet