Φεύγουν οι πυλώνες! Θωράκιση της Άνδρου με υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων…

 

 Πυλώνας πάνω από τον καταρράκτη της Παλαιόπολης. Αποφάσισε ο ΑΔΜΗΕ να φύγουν οι πυλώνες από την Άνδρο και να υπογειοποιηθεί το δίκτυο. Πρέπει να ζητήθει να φύγουν όλοι οι πυλώνες κι όχι μόνο μέρος αυτών. 

(Και μια ευχάριστη είδηση που έστειλε ο αναγνώστης μας Stam Tiniakos και την οποία περιμέναμε από την ημέρα που οι εναέριοι πυλώνες τέθηκαν νοκ-άουτ από την καταιγίδα Ηφαιστείων και ξέμεινε η Άνδρος από ρεύμα. Και μαζί με εμάς και η Τήνος.

Σήμερα ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε πως μελετά τρόπους υπογειοποίησης των εναέριων καλωδίων στην Άνδρο για την ασφαλέστερη μεταφορά του ρεύματος και για εξάλειψη της οπτική όχλησης των πυλώνων που σήκωσε η ΔΕΗ πριν πολλά χρόνια. Από την ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Economistas/Iefimerida.gr) δεν διαφαίνεται ποια ακριβώς τμήματα θα υπογειοποιηθούν και πως.

Προφανώς αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο της μελέτης και θα ανακοινωθούν σε επόμενη φάση. Πρέπει όμως να κινητοποιηθεί άμεσα και ο Δήμος Άνδρου και να πιέσει ώστε να υπογειοποιηθεί όλο το εναέριο δίκτυο κι όχι μόνο μέρος αυτού – ΕΝ ΑΝΔΡΩ)  

Από την πόντιση του καλωδίου στο Στενό Άνδρου-Τήνου

11/02/2020:  Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2020 από τον ΑΔΜΗΕ η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος 150kV στο τμήμα Άνδρος-Τήνος, δύο μήνες μετά την ηλέκτριση του καλωδίου που διασυνδέει την Άνδρο με το ηπειρωτικό σύστημα (Εύβοια).

Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ σχεδιάζει την υπογειοποίηση του εναέριου Συστήματος Μεταφοράς της Άνδρου με στόχο τη θωράκιση της τροφοδοσίας του νησιού και την ελαχιστοποίηση της οπτικής όχλησης.

Η διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων υπογειοποίησης πραγματοποιείται σε συνέχεια της βλάβης που υπέστησαν οι εναέριες γραμμές μεταφοράς εξαιτίας της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, εξετάζεται η κατασκευή υπόγειας γραμμής μήκους 15 χλμ η οποία θα διασυνδέσει τον Υποσταθμό της Άνδρου με το νότιο άκρο του νησιού, όπου προσαιγιαλώνεται το υποβρύχιο καλώδιο που διασυνδέει την Άνδρο με την Τήνο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά:

«Η Άνδρος διαθέτει το μεγαλύτερο σε μήκος εναέριο Σύστημα Μεταφοράς στις Κυκλάδες. Αυτό καθιστά το σύστημα ηλεκτροδότησης του νησιού ευάλωτο σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αποδείχθηκε δυστυχώς πρόσφατα. Η Πολιτεία και ο Διαχειριστής, με γνώμονα τη θωράκιση της ηλεκτρικής τροφοδοσίας του νησιού και την ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων, προέκριναν τη λύση της υπογειοποίησης του εναέριου τμήματος. Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ έθεσε σε λειτουργία πριν λίγες ημέρες και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο, στο τμήμα Άνδρος-Τήνος, εξασφαλίζοντας διπλό κύκλωμα τροφοδοσίας την Άνδρο».

ΠΗΓΗ: Economistas/ Iefimerida.gr

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σιγά μην γίνονται οι υπογειοποιήσεις με γνώμονα το καλό του νησιού. Τώρα το θυμήθηκαν το καλό του νησιού; Με γνώμονα το καλό των επενδυτών γίνονται και την επέκταση των Αιολικών σε όλα τα διασυνδεδεμένα νησιά. Μα μας έχουν εντελώς για βλάκες και ότι μασάμε κουτόχορτο; Οι νέες διασυνδέσεις ανοίγουν την τεράστια αγορά των ΑΠΕ στα νησιά! Το λένε πια όλοι!

This comment was minimized by the moderator on the site

So, I hope all of you realize that digging the sub surface disturbs the environment and creates a natural havoc. Also, these transmission lines offer heat to the birds in the winter. While spinning turbines kill the wildlife in tremendous numbers. There was probably a time when people hailed the rising of these structures.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οπως σωστα αναφερει ο κυριος Χρηστος, καλο θα ηταν να μην μεινουμε στο που θα σκαψουν για την υπογειοποιηση, αλλα στο αν θα υπογειοποιησουν ολη την εναερια καλωδιωση στην Ανδρο. Να μην ξαναζησει το νησι στιγμες οπως της προσφατης κακοκαιριας, χωρις ηλεκτρισμο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αρχίσουν τώρα κάποιοι να ασχολούνται και να φέρνουν αντιρρήσεις για το που θα σκάψουν για να περάσει το υπόγειο καλώδιο.