37 χρόνια Χρυση Αυγή: Η συγκίνηση του καπετάνιου...

Ενός λεπτού σιγή. Ο Θεολόγος σφυρίζει διακεκομένα στον Κάβο Ντόρο τιμώντας το Χρθσή Αυγή και τους χαμένους ναυτικούς του.

(Λάβαμε το παρακάτω σημείωμα σήμερα το πρωί: "Καλημέρα σας! Στέλνω φωτογραφίες και βίντεο από την χθεσινό τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων του πλοίου ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΗ στο Στενό Καφηρέα και την απόδοση τιμών από το Ε/Γ Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π." - Αντώνης-Άγγελος Πακτίτης – πλήρωμα στο Θεολόγος. Οι φίλοι και οι χιλιάδες αναγνώστες μας είναι πάντα εκεί να μας θυμίσουν ενδιαφέροντα σημεία της επικαιρότητες και συγκινητικές στιγμές για την Άνδρο. Κι εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να συμπληρώσουμε την ειδησεογραφία μας και συνάμα να αναφέρουμε και να αποδώσουμε στους φίλους μας την τιμή που μας κάνουν. Όχι σαν κάτι κλεψίτυπα site που παίρνουν υλικό από εδώ και από εκεί και δεν έχουν αναφορά στις πηγές τους - ΕΝ ΑΝΔΡΩ).

Ρίψη στεφάνων στην θάλασσα από το καπετάν Μάκη Σκιαδά, τον παπα- Αντώνη Χορευτή και τον αρχιλογιστή Μάκη Στρατηγό.

Όταν η μοίρα επιλέγει εσύ να ζήσεις τι μπορείς να πεις; Όταν εσύ δεν πας για κάποιο λόγο στο μοιραίο ταξίδι τότε είτε σιωπάς είτε μιλάς καμιά φορά για την τύχη σου. Ο καπετάν Μάκης Σκιαδάς μιλά καμιά φορά γι' αυτή την ιστορία. Από στόμα σε στόμα έφτασε μέχρι εδώ. Φίλος του καπετάνιου μας την αφηγήθηκε σήμερα. Την συμπεριλάβαμε στην δημοσίευση μας ως δείγμα των "επιλογών" που κάνει καμιά φορά η τύχη ή η μοίρα στις ζωές των ανθρώπων...
 
 
Χτες, λοιπόν, Κυριακή 23/2/20, στην μεσημεριανή επιστροφή του πλοίου Θεολόγος Π. για Ραφήνα τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για το πλοίο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ένα μνημόσυνο που τελεί επί χρόνια στον Κάβο Ντόρο στο σημείο που χάθηκε το πλοίο ο παπα-Αντώνης Χορευτής, που έχασε τον πατέρα του στο ναυάγιο.

Όπως μας είπαν χθες η ατμόσφαιρα πάνω στο πλοίο ήταν λίγο περισσότερο φορτισμένη γιατί ο καπετάνιος Μάκης Σκιαδάς έχει μια δική του ιστορία που τον συνδέει με το χαμένο πλοίο. Ο καπετάνιος του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π. Ιάκωβος Σκιαδάς είναι από την Πάρο. Το 1983 ήταν ναυτολογημένος ναύτης στο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Την ημέρα του ναυαγίου λόγω κάποιου προβλήματος που είχε με το πόδι του είχε αναγκαστεί να μείνει στο νησί και θα ξανάμπαινε στο πλοίο την επομένη.

Συγκινητικός χαιρετισμός του παπά με τον καπετάνιο στο τέλος της τελετής.

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το σοκ και την συγκίνηση του νεαρού ναυτικού όταν έμαθε την επομένη πως το πλοίο που ταξίδευε βούλιαξε την μέρα που αυτός βγήκε στη στεριά. Ιδίως όταν μαζί με το πλοίο χάθηκαν τόσοι συνάδελφοι του. Εύκολα, λοιπόν, μπορεί να καταλάβει την συναισθηματική φόρτιση του καπετάνιου την ώρα που τελέστηκε στο πλοίο του μνημόσυνο ενός άλλου πλοίου, από το οποίο η μοίρα επέλεξε να τον προστατεύσει κρατώντας τον μια-δυό μέρες στη στεριά. Και με αυτόν τον τυχαίο τρόπο δεν ήταν και αυτός μέρος εκείνης της τραγωδίας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet