Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης: κανένα κρούσμα στην Άνδρο

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Με απόφαση του Δημάρχου Άνδρου, Δημητρίου Λοτσάρη, συστάθηκε σήμερα Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 ειδική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης, λόγω κορωνοϊού.

Μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν οι: Δημήτριος Λοτσάρης (Δήμαρχος Άνδρου), Δημήτριος Λάσκαρης (Έπαρχος Ανδρου), Θεοδόσης Σουσούδης (Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης) και Ιωάννης Καπάκης (Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης).

Πρόεδρος της Επιτροπής ανέλαβε ο Αριστοτέλης Διαπούλης.

Ρόλος της επιτροπής είναι η συνεχής ενημέρωση των κατοίκων της Άνδρου αναφορικά με τις καθημερινές εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού και η λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης σε τοπικό επίπεδο.

Στην πρώτη της συνεδρίαση η επιτροπή, μετά τη σύστασή της σε σώμα, προχώρησε στην εκτίμηση της κατάστασης στο νησί και ενημερώνει υπεύθυνα όλους τους κατοίκους ότι:

Δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Άνδρο.

Η επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τις επίσημες αποφάσεις του Κυβέρνησης και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους, συνιστά στους κατοίκους του νησιού:

  • Αποφεύγουμε κάθε μορφή συναθροίσεων και εκδηλώσεων. Σταματάμε τα χοιροσφάγια, τις βεγγέρες, τις κοινωνικές εκδηλώσεις.
  • Βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για τ’ απολύτως απαραίτητα (τρόφιμα, φάρμακα).
  • Δεν επισκεπτόμαστε τραπεζικά καταστήματα, αν δεν υπάρχει απόλυτα σημαντικός λόγος. Εξυπηρετούμαστε από τα ΑΤΜ και το διαδίκτυο.
  • Στις οικονομικές μας συναλλαγές αποφεύγουμε την χρήση μετρητών και χρησιμοποιούμε κάρτα.
  • Δεν προσερχόμαστε στους ναούς, για την τέλεση των θρησκευτικών μας καθηκόντων. Αποφεύγουμε την τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Σε περίπτωση υποχρεωτικής ανάγκης παρίστανται μόνο οι απολύτως απαραίτητοι για τη διεξαγωγή του μυστηρίου. Δεν πηγαίνουμε σε εξόδιες ακολουθίες, εκτός από τους οικείους.
  • Απαγορεύεται η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών.

Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Αριστοτέλης Διαπούλης

ΤΑ ΜΕΛΗ 

Δημήτριος Λοτσάρης

Δημήτριος Λάσκαρης

 Θεοδόσης Σουσούδης 

Ιωάννης Καπάκης

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μικροβιολογικό Άνδρου

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ (TEST) ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ (Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ.

Κατόπιν σχετικών οδηγιών από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), θα εξυπηρετούνται μόνο οι ευπαθείς ομάδες και οι νοσούντες,κατόπιν παραπομπής απο κλινικό ιατρό.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 6974026931.
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 120 ΕΥΡΩ.

ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΡΙΝΟΦΑΡΥΓΓΙΚΟ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΜΑ.

(Ο μοριακός έλεγχος για τον νέο Κορονοϊό 2019-nCoV πραγματοποιείται με το αντιδραστήριο της TIB που διαθέτει και την ένδειξη CE IVD. Η μέθοδος είναι σχεδιασμένη να ανιχνεύει δύο γονίδια του ιού E-gene; CE IVD και RdRP; ROU.)

Το πιο σημαντικό είναι να ακολουθήσουμε πιστά την οδηγία μένουμε σπίτι για να συμβάλουμε με τον τρόπο αυτό στον περιορισμό της διασποράς.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΕ ΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ... ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτελους ομόνοια απο τους "εμπνευστες" μας!!Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια.Δεν ειναι στιγμη για αντιπαραθεσεις αλλα για συμποια

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια ενέργεια μιας υπεύθυνης δημαρχιακής διοίκησης. Μπράβο σας.