ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Άνδρο. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Άνδρος, 17 Μαρ. 2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου. Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιου στο νησί. 

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι: 

  1. Σε περίπτωση ηπίων συμπτωμάτων πυρετού και βήχα μένουμε σπίτι. Όταν συνυπάρχουν έντονος ξηρός βήχας, υψηλός πυρετός και δύσπνοια επικοινωνούμε με τον προσωπικό μας Γιατρό ή με το Κέντρο Υγείας Άνδρου στο τηλ 2282360000.  Το ΚΥ Άνδρου δέχεται μόνο εκτατά περιστατικά σε ειδικά διαμορφωμένο Χώρο.
  2. Η χρήση της μάσκας προστασίας επιβάλλεται μόνο σε όσους νοσούν για να συγκρατηθούν τα σταγονίδια που εκπέμπουν οι νοσούσες. 
  3. Ο ιός ΔΕΝ μεταδίδεται με τον αέρα. 
  4. Ως επιτροπή αποστείλαμε αίτημα προς τις δύο Ναυτιλιακές εταιρείες Fast Ferries και Golden Star Ferries να προβούν σε προληπτικό έλεγχο επιβατών ανάλογο με αυτόν των αεροδρομίων. 
  5. Ο Δήμος Άνδρου προμηθεύτηκε υλικό προστασίας  για τους Εργαζόμενους του ΚΥ  και του ΕΚΑΒ.
  6. Ο Δήμος Άνδρου από αύριο 18-03-2020 αρχίζει προληπτικές απολυμάνσεις κατά τόπους. Συγκεκριμένα αύριο είναι προγραμματισμένη η απολύμανση των Τριών μεγάλων εκκλησιών της Χωράς (Άγιος Γεώργιος, Θεοσκέπαστη, Παναγία), στο Πεζόδρομο της Χώρας, το Δημοτικό Θέατρο και το συνεδριακό Κέντρο του Λυκείου Άνδρου. Επίσης υπάρχει μερίμνα για απολύμανση του ΚΥ Άνδρου οπότε αυτό χρειαστεί.

Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητή επιτροπή με τον συμπαθή και σχετικά δραστήριο προεδρεύοντα φαρμακοποιό του νησιού καλό θα ήταν να μην βγάζετε απόλυτα συμπεράσματα, καθότι μπορεί μεν οι ντόπιοι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού να είναι μέχρι στιγμής καλά στην υγεία τους, όμως την προηγούμενη εβδομάδα μετέβησαν στο νησί δεκάδες ιδιοκτήτες σπιτιών ανα τους διάφορους οικισμούς του, οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί καν! Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν σε επαφή με κόσμος, καθώς συναλλάχθησαν στα τοπικά καταστήματα τραπεζών, σουπερμαρκετς και άλλων επιχειρήσεων εως το οριστικο κλείσιμο των τελευταίων από το κράτος. Τη δε μαζική κίνηση μέσω των πλοίων του κόσμου, μπορούν να την επιβεβαιώσουν και τα τοπικά πρακτορεία εισητηρίων της Ανδρου ή της Ραφήνας, τα οποία θα σας δείξουν οτι από την προηγούμενη Τρίτη τα δρομολογια των πλοίων ήταν σχεδόν πλήρη οχημάτων και επιβατών, μη μόνιμων κατοίκων. Αυτη τη μερίδα του πλυθησμού ποιος την έχει ελέγξει προληπτικά? Κανείς! Είναι κάτι αντίστοιχο με τους δεκάδες Ιταλούς που θέλησαν να "ξεφύγουν" από την τραγική κατάσταση της γείτονος χώρας και ήρθαν καταχείμωνο στις βίλλες που διαθέτουν στην Πάρο και την Αλόννησο. Εκεί επίσης δεν τους έλεγξε κανείς. Δεν μπορούμε λοιπόν να είμαστε σίγουροι για κανέναν και για τίποτε. Με δεδομένο το γεγονός του οτι στο νησί δεν υπάρχει καμία υποδομή ελέγχου και τέστ πιθανών κρουσμάτων του ιού που ταλαιπωρεί την κοινωνία μας, ας μην βγάζουμε βιαστικα και απόλυτα συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί. Προσοχή σε όλους και επαγρύπνηση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Ανδριωτη. Και εγω την ιδια απορια εχω. Γίνεται το τεστ στο κέντρο υγείας της χωρας;; απ'όσο ξέρω μόνο ένας ιδιώτης το κάνει, με κόστος 120 ευρώ. Δύσκολα κάποιος με ελαφριά συμπτώματα θα δώσει αυτά τα χρήματα

This comment was minimized by the moderator on the site

Πώς γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα? Πόσοι από αυτούς που κατοικούν στο νησί έχουν κάνει το τεστ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρωτάει η άλλη ποιος το επιβεβαιώνει;;;;;
Ο Γιάννης ο Λιαρος το επιβεβαιώνει ....