Το τελευταίο ρεμέτζο του Τάσου Τρέσσου και ο νέος πλοίαρχος του Superferry II

Ο καπετάν Τάσος στο τελευταίο ρεμέτζο στην Ραφήνα... 

Με μια μικρή αλλά ιδιαίτερα συγκινητική γιορτή στη γέφυρα, μια πλακέτα από τους αξιωματικούς της γέφυρας και ένα σωρό όμορφες αναμνήσεις, ο cpt. Τάσος Τρέσσος, έκανε χθες (11.6) το τελευταίο του ρεμετζο στη Ραφήνα.

Ο Τρέσσος στην κλασική στάση του στη διάρκεια του ταξιδιού. Πιο πέρα ο αντικαταστάτης του Γιώργος Δήμου

Ουσιαστικά είχε παραιτηθεί από την Τρίτη (9.6), αλλά παρέμεινε για ένα ακόμα ταξίδι μπρος-πίσω μέχρι την Πάρο, προκειμένου να ενημερώσει τον αντικαταστάτη του, να του γνωρίσει το πλήρωμα και να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα της αντικατάστασης και της νέας ναυτολόγησης.

Ο καπετάν Γιώργος Δήμου που αναλαμβάνει το πλοίο από σήμερα (12/6/20). Δίπλα του ο καπετάν Τάσος.

Από σήμερα την πλοιαρχία του «SuperFerry II»,αναλαμβάνει ο cpt. Γιώργος Δήμου, έως τώρα κυβερνήτης του ταχύπλοου «Speedrunner» της ίδιας εταιρίας.

Οι αξιωματικοί γέφυρας στο τελευταίο ρεμέτζο. Από αριστερά ο ύπαρχος Αντώνης Μαμάς, η ανθυποπλοίαρχος Ειρήνη Βιδάλη, ο καπετάν Τάσος και ο υποπλοίαρχος Αντώνης Βιδάλης,

Μετά την Άνδρο, οι αξιωματικοί αποχαιρέτισαν τον αγαπητό τους πλοίαρχο και του παρέδωσαν, μια αναμνηστική πλακέτα, να του θυμίζει τα περίπου 10 χρόνια που πέρασαν μαζί μονιασμένοι, τρικυμίες και μπουνάτσες και όλο το πλήρωμα πέρασε από τη γέφυρα να του ευχηθεί καλή συνέχεια.

Από το 2011 μέχρι το 2020 πλοιάρχεψε o καπετάν Τάσος στο Superferry II

Οι δυο καπετάνιοι σε όλο το ταξίδι συζητούσαν για διάφορα ναυτικά και τεχνικά θέματα κι όταν το βαπόρι έφτασε στη Ραφήνα, βγήκαν στη βαρδιόλα για τους χειρισμούς πρόσδεσης δίπλα στον «Θεολόγο».

Καλοτάξιδος και καλά ρεμέτζα και στη ζωή σου καπετάνιε...

Ο Τρέσσος, πρυμνοδέτησε, χάιδεψε τα χειριστήρια, πήρε τα πράγματα του και αποχώρησε από το πλοίο…

Σ.Δ.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet