SOS Μην χαλαρώνετε. Τηρείτε τα μέτρα για τον κορονοϊό

 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δύο ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σχόλια/σημειώματα από αναγνώστη μας (κατοίκου Άνδρου) για τα μέτρα τήρησης του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό. Οι επισημάνσεις του είναι λίαν σοβαρές και κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για την Άνδρο. Τα αναδημοσιεύουμε με δύο-τρεις περικοπές που περιείχαν αναφορές σε πρόσωπα ή χαρακτηρισμούς. Το θέμα εν προκειμένω δεν είναι τα πρόσωπα. Το θέμα είναι κοινωνικό και συλλογικό και αφορά όλους μας. Όλοι μαζί πρέπει να κατανοήσουμε τον δεδομένο κίνδυνο του κορονοϊού και να τηρούμε τα μέτρα. Ήδη πλησίασε στην γειτονιά μας για δεύτερη φορά με το κρούσμα στην Σύρο. Συνυπογράφουμε, λοιπόν, τις επισημάνσεις του αναγνώστη μας. Ας τις λάβουμε υπόψη μας. Ας προσέχουμε για να έχουμε την υγειά μας – ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 ΣΧΟΛΙΟ Νο 1

Κύριε Μπασαντή καλημέρα σας,

Αποφάσισα να επικοινωνήσω με το έγκριτο "Εν Άνδρω" με αφορμή τη χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό στη Χώρα. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές του νησιού, αλλά στη Χώρα τα μέτρα ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ!!! Στα καταστήματα εστίασης ελάχιστοι (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) είναι αυτοί που φορούν μάσκα και γάντια.

Συνωστισμός υπάρχει παντού και δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενες από το νόμο αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων. Όλος ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν ο ιός να έχει εξαφανιστεί, ενώ δυστυχώς υπάρχει ακόμα, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζονται οι επιστήμονες και οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ. Είμαι σίγουρος ότι θα το έχετε αντιληφθεί και εσείς και σίγουρα θα γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Άνδρου.

Επειδή το "Εν Άνδρω" έχει απήχηση στην κοινωνία του νησιού και ίσως είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί να διαμορφώσει απόψεις, σας παρακαλώ θερμά να γράψετε κάτι σχετικά με την μη τήρηση των κανόνων. Σκεφτείτε μόνο τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα στην Άνδρο. Γι' αυτό ας εμφυσήσετε την προσοχή στους απρόσεκτους.

ΣΧΟΛΙΟ Νο 2

Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα ότι θα έχουμε κρούσμα και στην Άνδρο. Το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου κατά την περιφορά της εικόνας της Θεοσκεπάστου στον πεζόδρομο της αγοράς, έγινε το "έλα να δείς".

Αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων ΜΗΔΕΝ, μέτρα προστασίας ΜΗΔΕΝ. Το χειρότερο είναι ότι συνέβη με την ανοχή των αρχών. Ντροπή και αίσχος για την μη τήρηση των μέτρων. Όλοι συμπεριφέρονται σαν να έχει τελειώσει αυτό το μαρτύριο του κορονοϊού.

Κατά την άποψή μου είναι μεγάλο λάθος να γίνει ετεροχρονισμένα ο εορτασμός. "Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο" λέει μια λαϊκή παροιμία. Απαράδεκτη η κατάσταση και ερωτώ εάν ο υφυπουργός ο  Κος Χαρδαλιάς το γνώριζε θα το επέτρεπε;

Κύριε Μπασαντή έχετε ηθική υποχρέωση να γράψετε εναντίον της "φιέστας" και παράλληλα για την μη τήρηση των μέτρων από τη συντριπτική πλειοψηφία των εχόντων καταστήματα στην αγορά.

Όπως σας έχω αναφέρει και σε άλλο σημείωμά μου, μόνον το "Εν Άνδρω" μπορεί να αφυπνίσει αυτούς που ουσιαστικά παρανομούν, καθώς έχει απήχηση στην τοπική κοινωνία, οι φίλοι του το υπολογίζουν και το σέβονται και οι εχθροί του το φοβούνται και το τρέμουν για την τεκμηριωμένη άποψη που έχει σε όλα τα θέματα. Θέλω να δω όλους αυτούς τους επίσημους τι θα κάνουν και τι θα πουν εάν παρουσιαστεί κρούσμα στην Άνδρο, κάτι που βέβαια απεύχομαι.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και ο εθελοντισμός στην προετοιμασία της ψυχής συμβάλλει, εφόσον το θέτετε έτσι. Και μάλιστα έμπρακτα προς τον συνάνθρωπο. Όχι μονο στα λόγια και στα θυμιατά. Δοκιμάστε το αφήνοντας τη βολή σας και τις τεράστιες βεβαιότητες που κατέχετε για λίγο στην άκρη και τα ξαναλέμε.
Υ.Γ. Δεν όλα άσπρο μαύρο ξέρετε. Ή πολιτική ή Θεός, ή επιστήμη ή θρησκεία. Ξέρετε τι ωραία μπορούν να συνδυαστούν όταν υπάρχει κοινή λογική;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν ισχύουν όσα γράφετε και πιστεύετε, μετακομίστε στην Βραζιλία.
Για εκεί είστε με τα μυαλά που κουβαλάτε! Αλλά κάτι τέτοιοι σαν και σας τιμούν το παρατσούκλι που έχει αποδοθεί όχι ασκοπως όπως αποδεικνύεται στους Ανδριωτες.
Εύγε! Εύγε Αϊνστάιν που αν κολλήσεις τον ιό θα πάρεις τηλέφωνο τον ίδιο βουλευτή που τώρα βρίζεις να σου βρει κρεβάτι σε μονάδα εντατικής!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σταμάτη λεκκα μην ανησυχείς εάν δεν πάμε από τον κορονοιο θα μας πεθάνουν με το εμβόλιο. Απορώ με την εμπιστοσύνη που δείχνεις στους εγκληματίες πολιτικούς και όχι στο Θεό και να προετοιμασεις την ψυχή σου για την αιωνιότητα,Αφού ο θάνατος είναι αναπόφευκτος.Απλα αυτοί θα το επισπεύσουν

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχω μια πρόταση για όλους αυτούς τους ατρόμητους στον ιό που μαζεύτηκαν εδώ στα σχόλια. Για όσους αμφισβητούν την ύπαρξη πανδημίας, λοιδορούν τους λοιμωξιολόγους και ταυτόχρονα διαφημίζουν την πίστη τους. Όταν ξεσπάσει κύμα κορωνοϊού να προσφύγουν στον εθελοντισμό. Εφόσον δεν φοβούνται θα μπορούν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι μέσα στα νοσοκομεία ποια είναι η πραγματικότητα (και όχι να σχολιάζουν από την ασφάλεια της Πλακούρας και των Λαμύρων) και επιπλέον θα προσφέρουν στήριξη στο σύστημα υγείας και μια χείρα βοηθείας στο νοσηλευτικό προσωπικό που θα λιώνει στα πόδια του από κούραση. Εκεί να δεις θεάρεστο έργο. Χίλιες φορές πιο θεάρεστο από την συμμετοχή σε μια τελετή και την ακολουθία μιας λιτανείας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού υπάρχει πως εξηγεί ο κύριος ότι οι βουλευτές δεν φορούν μάσκες? στα κανάλια γιατί δεν κρατούν τα μέτρα στις εκπομπές? Εκεί δεν κολανε?

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι συνάνθρωποι μας που πήγαν στους Αγίους τόπους κολησαν στο ξενοδοχείο από κινέζους και όχι στο προσκύνημα. Υπάρχει ίωση η λέξη πανδημία που αναφέρεται ψάξτε στο λεξικό να δείτε τι σημαίνει.
Τα κόμματα σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου πολύ καλή ώστε να μην μιλάτε για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων για την αισχοκαιρδια, για την καταστροφή των παιδιών μας και για τα αλλά που θα ακολουθησουν.
Υπάρχει ο ιός αλλά μα ανοίξετε τα μάτια σας και μα μην γίνεστε ραγιάδες για να πλουτίζουν αυτοί εκμεταλευομενοι τον ιό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Υπήρχαν συνάνθρωποί μας που έκαναν ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους πριν τρεις μήνες και τώρα είναι σε μνήματα. Κάποιοι από το θρησκευτικό γκρουπ έχασαν δύο και τρείς ανθρώπους στην οικογένειά τους και υπάρχουν εδώ άνθρωποι που λένε ότι δεν υπάρχει πανδημία;;;; Πόσο επικίνδυνοι είναι για το κοινωνικό σύνολο γνωρίζουν;;;; Ανάθεμα αν παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας. Πόσους άραγε έχουν πάρει ή θα πάρουν στο λαιμό τους έχουν επίγνωση;;; Η Άνδρος έχει ασυμπτωματικους φορείς πάρτε το χαμπάρι με τις σουρεάλ φιλοσοφίες σας!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μας ξαφνιάζεις ΕΝΑΝΔΡΩ με τα τερτίπια σου. Αλλοτε διαγράφεις και δεν αναρτάς ανώνυμα σχόλια και άλλοτε όπως τώρα με το ανώνυμο Σχόλιο 2 αναρτάς απόψεις που λόγω και έργω θίγουν το θρησκευτικό συναίσθημα. Εάν ο ανώνυμος σχολιαστής και εσείς γνωρίζατε, όχι μόνο δεν θα σχολιάζατε δεικτικά και κακόβουλα μια εξέχουσα για την Ανδρο θρησκευτική-λατρευτική εορτή αλλά γονυπετείς καθημερινά θα λιτανεύαμε τις θείες εικόνες τελώντας συνεχείς παρακλήσεις και δεήσεις για το θανατικό. Φαίνεται ότι βλέπετε στην τηλοψία την θανατηφόρο κατάσταση σε πολλές χώρες με ομαδικούς τάφους, με νταλίκες-ψυγεία-νεκροθαλάμους, με δυστυχία, ερήμωση και εξαθλίωση, ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΕΣΘΕ. Μήπως και εμείς δεν βιώσαμε την ερήμωση των πόλεων και χωριών, τους αποκλεισμούς και την καραντίνα διαρκείας, τις κλειστές εκκλησιές και τα σχολεία και τις οιδε τι θα επακολουθήσει.
Για τους άπιστους και τυφλούς τα τ'ωτα τον τε νούν, παραπέμπω στο ΕΥΧΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ (πατριαρχική έκδοση 1869, σελ.553) να μελετήσετε την ευχή ΕΙΣ ΠΛΗΓΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΟΥ (του Αγίου Φιλόθεου Κωνσταντινουπόλεως). Για οικονομία χώρου και για να κεντρίσω το ενδιαφέρον σας παραθέτω δύο σημεία. Πάση ομοιότητα με το σήμερα, σας αφήνω να την αξιολογήσετε.
Εξηρήμωνται πόλεις, ηφανίσθησαν αγοραί, ιεραί πανηγύρεις και τελεταί, και θείων ύμνων συστήματα, τω πλείονι μέρει
κατεσιγάσθησαν....... Ου φθάνομεν τους τελευτώντας ως έθος θρηνείν....και κοινώ τω τάφω παραδιδόμεθα.......Ταύτα της κακίας ημών τα
επίχειρα.....
Γι αυτό να συνετιστούμε, να πλαισιώσουμε τους ποιμενάρχες μας και με προσευχή και ευλαβική προσοχή να αποβάλουμε το θανατικό που πρώτιστα βρίσκεται και ξεκινά από μέσα μας. Ευχαριστώ για το βήμα, παρότι ενοχλώ σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν ενοχλείτε. Είπατε τις απόψεις σας. Διαφωνούμε αλλά δεν πειράζει. Έχετε άλλη αντίληψη για την σχέση θρησκείας-επιστήμης. Αυτή είναι η διαφορά μας.
ΥΓ Διαγράφουμε ανώνυμα υβριστικά και υποβολιμαία σχόλια. Όταν όμως εκφέρουν ενδιαφέρουσες απόψεις τα αναρτάμε. Τόσο απλό.
Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γνωρίζουμε ότι είσαι κατά δήλωσή σου άθεος κε Μπασαντή και δικαίωμά σου. Αυτός ο καταγγέλων δεν έχει ονοματεπώνυμο? ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πρώτον δεν έχω κάνει τέτοια δήλωση. Άρα τι λέμε τώρα; Άλλωστε ποιος άθεος καλύπτει με συνέπεια χρόνια τώρα την Πανάχραντο και τα άλλα μοναστήρια του νησιού; Ποιος καλύπτει την Θεοσκέπαστη και τις γιορτές του Πάσχα;
Λέτε λοιπόν ανοησίες..
Δεύτερον κάποιος έστειλε δύο ενδιαφέροντα σημειώματα για την πανδημία. Τα αναρτήσαμε. Που να ξέρουμε ποιος είναι; Αφού είναι προσεκτικά διατυπωμένα αρκεί...
ΥΓ προσοχή η πολύ αηδία βλάπτει την υγεία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα Κύριε Μπασαντή.
Με μεγάλη μου λύπη θα συμφωνήσω με τον κάτοικο Χώρας...
Και στο Μπατσί (υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις πολλές)τα τραπεζοκαθίσματα είναι περισσότερα από πέρυσι.
Καταλαβαίνω ότι λόγω των καταστάσεων προσπαθούν να δουλέψουν όπως μπορούν...Αλλά και εμείς όταν θα έχει συνωστισμό δεν τους χρωστάμε τίποτα να μην μπορούμε να περάσουμε από τα στενά και τις σκάλες.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Περισσότερα