Ποιος είναι ο υπεύθυνος; Ιστορία παραλιακής τρέλας…

 Αγαπητό «εν Ανδρω», 

Την Παρασκευή (10.7) στην παραλία του Αγίου Πέτρου κυκλοφορούσε επί ώρες ένα σκυλί ράτσας labrador που ειχε χάσει τον ιδιοκτήτη του και τον αναζητούσε ανήσυχο και φοβισμένο. Δεν είχε επιθετικές διαθέσεις, αλλά στην προσπάθεια του να τον εντοπίσει έμπαινε σε όλα τα beach bar ανάμεσα στις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες μυρίζοντας τους λουόμενους, φοβίζοντας τα παιδιά.

Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων βλέποντας την δυσφορία των κολυμβητών και θέλοντας να δώσουν και ένα τέλος στην ανησυχία του ζώου, τηλεφώνησαν αρχικά στο Λιμεναρχείο για να το περισυλλέξει. Οι λιμενικοί δήλωσαν αναρμοδιότητα, αρνήθηκαν να επέμβουν και πρότειναν να ειδοποιηθεί η Αστυνομία. Η ίδια απάντηση και από τους αστυνομικούς που… έριξαν το μπαλάκι στον Δήμο. Η αντιδήμαρχος μετά από δύο κλήσεις βρέθηκε κι έδωσε το τηλέφωνο του κατάλληλου υπαλλήλου που ήταν υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα. Όμως το τηλέφωνο γράφτηκε… λάθος!!! Τελικά έφτασε ο ιδιοκτήτης που κι αυτός αναζητούσε το σκυλί του, το εντόπισε και το θέμα έληξε.

Ωστόσο αυτή η απλή υπόθεση δείχνει πως υπάρχει έλλειμμα ζωοφιλίας και μετατόπιση ευθυνών ακόμα και γι’ ένα απλό περιστατικό όπως αυτό με το χαμένο σκυλί…

Κάτοικος Κάτω Αγίου Πέτρου

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτά συμβαίνουν όταν ανεύθυνοι "ζωόφιλοι" αφήνουν τους σκύλους τους χωρίς λουρί και φίμωτρο να αλωνίζουν ελεύθερα στις παραλίες (εικόνα πολύ συνηθισμένη και απαράδεκτη, ειδικά τους θερινούς μήνες, σε πολυσύχναστες παραλίες!)

This comment was minimized by the moderator on the site

Η πιο καταλληλοι για θεματα ζωοφιλιας ειναι η κυρια Τσατσομοιρου και ο κυριος Μανσολας. Η αγαπη τους για τα ζωα(τετραποδα και δίποδα) ειναι αποδεδειγμένη !!