Με ασθενοφόρο ή ταξί η μεταφορά; Ιδού η απορία…

 

Μεσημέρι Δευτέρας 27 Ιουλίου ώρα 13:30 στα σφαγεία της Άνδρου στο Γαύριο. Γίνεται σφαγή ζώων με την παρουσία κτηνοτρόφων, κρεοπωλών και της κτηνιάτρου. Ξαφνικά 49χρόνος εργαζόμενος παθαίνει κάποια κρίση.

Ειδοποιούν τον γιατρό Ανδρέα Βόσσο στο Γαύριο, που καταφθάνει σε 5 λεπτά. Κάνει καρδιογράφημα, παίρνει αίμα και γνωματεύει άμεση μεταφορά στο Κέντρο Υγείας. Οι παριστάμενοι τηλεφωνούν στην διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, η οποία ζητά να μεταφερθεί ο ασθενής στο Κέντρο Υγείας Άνδρου… με ταξί! Της ζητούν ασθενοφόρο. Αυτή επιμένει στο ταξί!

Μετά από λίγο στέλνει η διευθύντρια ταξί και λέει πως θα το πληρώσει η ίδια! Ο ταξιτζής βλέποντας τον άνθρωπο σε 4 καρέκλες ξαπλωμένο λέει πως δεν μπορεί να τον μεταφέρει και ζητά κι αυτός… ασθενοφόρο! Διευθύντρια και ταξιτζής διαφωνούν τηλεφωνικά και στο τέλος η διευθύντρια αποφασίζει μετά από έντονο διάλογο με τον παριστάμενο κρεοπώλη Γιώργο Ζαγοραίο να στείλει ασθενοφόρο λέγοντας πως ο χρόνος είναι πολύς κι άνθρωπος μπορεί να πεθάνει…

Τελικά μετά από αρκετή ώρα φθάνει το ασθενοφόρο και ο άνθρωπος μεταφέρεται στο αγροτικό ιατρείο στο Γαύριο και ίσα που προλαβαίνει το Superferry και φεύγει stiw 16:00 για νοσοκομείο στην Αθήνα.

Για το περιστατικό ακούσαμε κάτι ανώνυμα την Τρίτη. Περιμέναμε να έχουμε μια συγκεκριμένη αναφορά γιατί με αναφορές αυτού του είδους πρέπει οι πηγές να είναι διασταυρωμένες. Σήμερα το πρωί τηλεφώνησε ο κτηνοτρόφος και κρεοπώλης Γιώργος Ζαγοραίος από το Κόρθι και μας αφηγήθηκε αγανακτισμένος το παραπάνω περιστατικό.

Το παραθέτουμε γιατί η διαφωνία της διευθύντριας σχετικά με το μεταφορικό μέσο, που κράτησε πολύ ώρα, μπέρδεψε αρκετούς, ενόχλησε πολλούς από τους παριστάμενους κι άφησε αβοήθητο τον ασθενή. Καλούνται ο πρόεδρος και η διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας να ελέγξουν το περιστατικό. Αυτό ζήτησε από το Εν Άνδρω επώνυμα ο Γιώργος Ζαγοραίος…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πριν κληθεί ασθενοφόρο πρέπει να διακομιστεί στο κέντρο υγείας, όπου αξιολογείται το περιστατικό και γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές ενέργειες. Μετά έρχεται το ελικόπτερο. Πρακτικά δεν υπάρχει κανένας λόγος για ελικοδρόμιο στο Γαύριο, εκτός αν θέλει κάποιος να ρισκάρει την ζωή του....
Όσο για το περιστατικό που αναφέρεται στο ρεπορτάζ, κάποιοι δεν νιώσαμε την ελάχιστη έκπληξη.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπράβο γιατρέ. Μόνο που στην περίπτωση ο ασθενής πήγε (αυτό ήθελε και η διευθύντρια) και αξιολογήθηκε στο αγροτικό του Γαυρίου κι έφυγε με το καράβι. Ούτε σε εμάς προκάλεσε έκπληξη η άγνοια σου περί τα ιατρικά περιστατικά στην Άνδρο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι δεν θα αποφάσιζαν αν τον πηγαίνανε με ασθενοφόρο η ταξί στο ελικοδρόμιο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτοί που βγάζουν ξινίλα για το ελικοδρόμιο στο Γαύριο, έχουν να γράψουν κάτι τώρα;;;