Ξεκινά τεστ COCID-19 ο ΕΟΔΥ στην Άνδρο. Τι θα γίνει...

Η προσοχή και στα καράβια ήταν σημαντική για την μη ύπαρξη κρουσμάτων στο νησί...

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που αφίχθηκε στην Άνδρο την Τετάρτη 2/9 αποτελείται από μια νοσηλεύτρια κι έναν οδηγό. Εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Υγείας και με την βοήθεια και καθοδήγηση της διευθύντριας, αλλά και την συμπαράσταση του προσωπικού, τακτοποίησε τα της οργάνωσης της παρουσίας του και διαμόρφωσε και το πλάνο της παρουσίας της τετράμηνης παρουσίας του στο νησί. Το πλάνο θα ολοκληρωθεί με βάση και τις οδηγίες που θα δοθούν κεντρικά και θα αναφέρονται στα τεστ COVID-19, που θα σταλούν και στην όλη διαδικασία σε συνεργασία με την κεντρική υπηρεσία που θα στέλνονται τα δείγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΝ ΑΝΔΡΩ τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά και θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα μάλλον από τους ασχολούμενους με την εκπαίδευση που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά, τους εργαζόμενους στο δημαρχείο και το Κέντρο Υγείας που έρχονται σε επαφή με κόσμο και ευπαθείς ομάδες. Στη συνέχεια όπως είχαμε γράψει θα γίνει σε εργαζόμενους σε καταστήματα τροφίμων και σε μπαρ και σε εργαζόμενους στο λιμάνι κλπ.

Από τους προληπτικούς ψεκασμούς του Δήμου Άνδρου στο λιμάνι και στους χώρους συνάθροισης κλπ. Η έγκαιρη παρουσία συνεργείων απολύμανσης στην αρχή της πανδημίας και οι εκτεταμένοι ψεκασμοί/απολυμάνσεις συνέβαλαν στην καλή παρουσία του νησιού στο θέμα των κρουσμάτων μέχρι σήμερα. 

Υπάρχει ένα πλάνο που θα διαμορφωθεί, ανάλογα με τις ανάγκες και τις περιστάσεις της κοινωνίας της Άνδρου. Τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά και θα στέλνονται καθημερινά στην Αθήνα προς έλεγχο. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα λαμβάνονται μέτρα. Οι αρμόδιοι της Άνδρου που ασχολούνται με το θέμα θεωρούν πως η μη ύπαρξη συμπτωματικού φορέα στο νησί μέχρι σήμερα είναι το πρώτο βήμα μιας επιτυχούς ως τα σήμερα πορείας. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει γιατί μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στον πληθυσμό ασυμπτωματικοί φορείς που όμως μεταδίδουν τον ιό.

Η οργάνωση του Κέντρου Υγείας, η κατάρτιση και ψύχραιμη αντιμετώπιση του προσωπικού του, η οργάνωση και η πληροφόρηση της Επιτροπής του Δήμου Άνδρου συνέβαλαν στην προσεκτική αντιμετώπιση της κοινωνίας μέχρι ένα σημείο και στην μη ύπαρξη κρουσμάτων στο νησί.   

Επίσης τόνισαν στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ πως κρούσμα που διαπιστώθηκε στην Αθήνα, αλλά το οποίο πέρασε από Πάρο και Άνδρο, δεν μπορεί να αναφέρεται ως κρούσμα της Άνδρου και ορθώς δεν αναφέρθηκε, αλλά από την μέχρι τώρα εξέλιξη των πραγμάτων είναι προφανές πως στο νησί δεν έχουν υπάρξει εμφανείς επιπτώσεις. Όμως αυτό δεν αποκλείει την ύπαρξη ασυμπτωματικών φορέων σε κάποιες περιπτώσεις. Θα πρέπει λοιπόν η κοινωνία της Άνδρου να συμπεριφέρεται με προσοχή προσέχοντας τις επαφές και στις εκδηλώσεις της κοινωνικότητας της. Να σημειώσουμε πως ο ιός μεταδίδεται μέσω συγκεκριμένων επαφών και κινήσεων και όχι γενικά κι αόριστα.

Επίσης ειδικοί κύκλο τόνισαν ακόμα πως ο ιός είναι στην ελληνική κοινωνία και θα μείνει για καιρό μιας και όταν ξεκινήσουν κάποια στιγμή εμβολιασμοί για να σταματήσει η εξάπλωση του θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ανοσία τουλάχιστον στο 30% του πληθυσμού. Άρα οφείλουμε και στην Άνδρο να προσέχουμε. Και κατέληξαν: είναι ευτύχημα που για την ώρα ολοκληρώθηκε η σεζόν χωρίς αναγνωρισμένα κρούσματα στο νησί. Κάτι που σημαίνει πως και ο πληθυσμός πρόσεξε, αλλά και πως οι υπηρεσίες κατάφεραν κι έφεραν σε πέρας την αποστολή τους, παρά την χαλάρωση που παρατηρήθηκε στη διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου.

Εν αναμονή των πρώτων δειγματοληπτικών ελέγχων από αυτή την εβδομάδα στην Άνδρο λοιπόν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τουλάχιστον αστεία η τοποθέτηση και εξαιρετικά εύστοχη η επιλογή του χρονικού διαστήματος που θα ξεκινήσουν τα τεστ. Την Άνδρο δεν την πιάνει ο κορωνοϊός, ίπταται και την προσπερνά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Βάγγο ναι, τρίπλα, για να ξεχάσουμε ότι πήγε στην κηδεία στο διευχών και στο ζωή σε σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Θεοδόση, αυτό είναι. Γι αυτό είσαι μεγάλος. Τι covid, τι σκουπίδια, τι οικονομική κρίση, τι ελληνοτουρκικα, τι ακτοπλοΐα ......εσυ θυμήθηκες σήμερα τον συχωρεμενο Παπαγιαννη. Τστστσ φοβερή τριπλα. Αλλά λόγια ν αγαπιόμαστε. Τρέλανε μας αρχηγέ