Νέα πυρκαγιά στην Κεντρική Άνδρο!

Η περιοχή της δεύτερης πυρκαγιάς στην Κεντρική Άνδρο

ΩΡΑ 21.00 ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε ανάμεσα στην Κεντρική Άνδρο πριν λίγη ώρα εντοπίζεται πάνω στο βουνό στο ύψος του μοναστηριού της Αγιάς στην περιοχή της Κατάκοιλου. Η εναπομένουσα δύναμη της πυροσβεστικής Άνδρου (5 άνδρες) και όσοι εθελοντές υπάρχουν από άλλες περιοχές κατευθύνονται αυτή τη στιγμή με τα ελάχιστα εναπομείναντα μέσα (φτυάρια κλπ) με βανάκι και άλλα μεταφορικά μέσα προς την περιοχή. Για την ώρα αυτή η φωτιά δεν δείχνει να έχει πα΄ρει μεγάλες διαστάσεις και δεν απειλεί κατοικίες, όπως η άλλη που προχωρά προς τους Χάρτες στην Βόρεια Άνδρο. Υπάρχουν εκτιμήσεις που αναφέρονται για εσκεμμένη ενέργεια.

Επειδή η φωτιά είναι ανοικτή έχουν κλειθεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από άλλες περιοχές.  Έτσι, φτάνει το πλοίο Aquua από Σύρο με τρία οχήματα και πυροσβέστες, ενώ έχουν κληθεί και 5 οχήματα με πυροσβέστες από την Αθήνα και αναζητούν σκάφος να τους φέρει μέσα στη νύχτα στο νησί. Γιατί υπάρχει κίνδυνος για εξάπλωση της φωτιάς στην περιοχή Αγίας και Κατακοίλου η οποία μπορεί να εξαπλωθεί.

Τα εναέρια μέσα θα έρθουν μετά από 10 ώρες (γύρω στις 7.00) έτσι γίνονταιμ προσπάθειες να υπάρξει κινητοποίηση κατά την διάρκεια της νύχτας για να μην ξεφύγει η φωτιά...

 

ΩΡΑ 20.00

Πριν λίγο νέα πυρκαγιά αναφέρθηκε στην Κέντρική Άνδρο στην περιοχή ανάμεσα Βουρκώτη και Άρνη. Οι πληροφορίες για την ώρα είναι αρκετά συγκεχυμένες για την ακριβή εστία της φωτιάς.

Θα επανέλθουμε με νέωτερες ειδήσεις σε λίγο...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet