Το κόστος από τις φωτιές στην Άνδρο

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές της πυροσβεστικής που ήρθαν από την Αθήνα συνεχίζουν το έργο τους με εντατικό ρυθμό. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί ή έχουν καταθέσει ως μάρτυρες αρκετοί πολίτες. Οι ανακριτές θα μείνουν στο νησί μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο τους όντας αποφασισμένοι να φτάσουν αυτή τη φορά σε αποτέλεσμα. Ο λόγος είναι πως σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το κόστος της κινητοποίησης μόνο για την πυροσβεστική ήταν πάνω από 200.000 ευρώ.

Αναλυτικά, όπως μας πληροφόρησαν, κάθε ελικόπτερο (είναι νοικιασμένο) έχει κόστος 20.000 ευρώ η ώρα. Χρησιμοποιήθηκαν 2 ελικόπτερα και έκαναν 5 ώρες πτήση (διαδρομή και ρίψεις) ίσον 100.000 ευρώ! Ακόμα χρησιμοποιήθηκαν 2 καναντέρ και έκαναν 6 ώρες πτήση (διαδρομή + ρίψεις) σύνολο 50.000 ευρώ. Ακόμα μεταφορά προσωπικού ΕΜΑΚ (26 άνδρες) με ελικόπτερα Superpuma γύρω στα 25.000 ευρώ! Επιπλέον χρησιμοποιήθηκαν 16 περίπου πυροσβεστικά οχήματα από Άνδρο, Σύρο, Τήνο, Αθήνα με κόστος αρκετές χιλιάδες ευρώ για καύσιμα. Βγάλτε συμπέρασμα.

Αν μάλιστα προσθέσετε και το κόστος για τον Δήμο Άνδρου (αρκετές χιλιάδες ευρώ) και των εθελοντών (ακόμα περισσότερα καύσιμα, υλικά πυρόσβεσης κλπ). Και βάλετε την κινητοποίηση του Superferre II κλπ. τότε φτάνουμε σε μια πρώτη εκτίμηση για 300.000 ευρώ!!!

Κι όλα αυτά για μερικές δεκάδες κιλά τυρί (!!!) και κρέας!!! Και για μερικές εκατοντάδες ευρώ επιδοτήσεις!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΟΣΚΗΣΗ. ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Και σε όλα αυτά δεν προσθέσαμε τις γεωργικές καταστροφές! Το κόστος από την καταστροφή του περιβάλοντος (κάθε ρίψη αλμυρού νερού σε δάσος ή σε γεωργική γη συνεπάγεται μεγάλο χρόνο για να αναπτυχθούν πολλά είδη). Κάτι που οδηγεί σταδιακά στην ερημοποίηση της γης!

Να γιατί η πυροσβεστική με το ειδικό κλιμάκιο από Αθήνα αναζητά συγκεκεριμένες απαντήσεις του τι συνέβη και τους πως ξεκίνησαν οι φωτιές. Επιπλέον, μάθαμε πως ανάμενα στα άλλα έχουν κατατεθεί και φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή με ελεύθερα πρόβατα να βόσκουν!!!

Τέλος για να ξέρετε ο συναγερμός της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τις δύο μεγάλες φωτιές που έπληξαν την Άνδρο την Τετάρτη έληξε οριστικά το μεσημέρι της Κυριακής. Τα οχήματα της πυροσβεστικής Άνδρου επέστρεψαν στη βάση τους.

Αυτό τα σημειώνουμε για να καταλάβουν όσοι παρακολούθησαν τις συνεχείς αναρτήσεις μας και την κριτική μας για το κόστος τους, τι σημαίνουν τέτοιες φωτιές, αλλά και πόσες μέρες διαρκεί η κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet