Η Άνδρος στο κατώτερο επίπεδο συναγερμού για τον κορονoϊό!

 

Τα νέα και η ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα θετικά για την Άνδρο! Το νησί βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδο συναγερμού, που επιβάλει ήπια μέτρα και τις πλέον «ανώδυνες» απαγορεύσεις. Κι αυτό επειδή ενώ σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα έχουν καταγράφει κρούσματα στην Άνδρο δεν έχει καταγραφεί κανένα! 

Αυτό βέβαια οφείλεται όχι μόνο στην… τύχη, αλλά και στα μέτρα αυτοπροστασίας, που όπως δείχνουν τα πράγματα, λαμβάνει συνολικά ο πληθυσμό και κάθε ένας ξεχωριστά!

Τα επίπεδα συναγερμού είναι τα εξής.

 1 – επίπεδο ετοιμότητας, 2 – επίπεδο επιτήρησης, 3 – επίπεδο αυξημένης επιτήρησης και 4 – επίπεδο αυξημένου κινδύνου. Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου συναρτάται από την τάση των επιδημιολογικών μεγεθών. Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει μια δέσμη προληπτικών μέτρων και κανόνων. Με απλά λόγια: τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται σε συγκεκριμένους χώρους – και υπό ποιες προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή οι δέσμες μέτρων και κανόνων εξειδικεύονται μέχρι το επίπεδο της περιφερειακής ενότητας. Αν, όμως, κριθεί σκόπιμο στο μέλλον, η εξειδίκευση αυτή μπορεί να γίνει σε μικρότερη κλίμακα. 

Μέχρι στιγμής η «μάχη» έχει κερδηθεί! Η πιστή εφαρμογή των μέτρων, οι κανόνες υγιεινής, η σοβαρότητα αντιμετώπισης της πανδημίας, και η υπεύθυνη στάση του κάθε Ανδριώτη η επισκέπτη έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα και θωράκισαν μέχρι σήμερα τον τόπο στην πανδημία.

Καμιά χαλάρωση από οποιονδήποτε!!!

Σ.Δ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Tον χάρτη αυτόν μπορούν να τον αναζητήσουν οι έχοντες PC στη διεύθυνση: covid19.gov.gr και να παρακολουθούν σε κάθε περιφέρεια(ακόμα και με το ταχυδρ.κώδικα της περιοχής ή σύροντας τον δείκτη με το ποντίκι στο επιθυμητό σημείο) το επίπεδο ετοιμότητος-συναγερμού. 1, 2, 3 ή 4 (και μη χειρότερα).

This comment was minimized by the moderator on the site

Δικαίωση δικαίωση δικαίωση. Μπράβο τρομερό ρεπορτάζ. Δικαίωση είναι η μόνη λέξη που μπορώ να πω.