5 νέα κρούσματα στις Κυκλάδες! Κανένα στην Άνδρο που κρατάει κόσμο! Πως διαπιστώνεται ένα κρούσμα…

 

Επισκέπτες σκαρφαλώνουν στο Κάστρο της Χώρας. Χωρίς κρούσμα η Άνδρος και κρατάει κόσμο που δεν έφυγε, αλλά και συνεχίζει να έχει και επισκέπτες.

Πέντε τα νέα κρούσματα κορονοϊού στις Κυκλάδες χτες Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ. 508 νέα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χτες το απόγευμα σε επίσημη ενημέρωση. Η Αττική 227! Η Θεσσαλονίκη 63.

Τα 5 νέα κρούσματα κορονοϊού στις Κυκλάδες εντοπίστηκαν: • 1 στην Μήλο, 1 στην Μύκονο και 3 στη Νάξο. Είναι σαφές πως όπου υπήρξε κρούσμα μια μέρα τις επόμενες εμφανίστηκαν και άλλα αν κρίνουμε από τη Νάξο και την Μύκονο. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει με κάθε τρόπο στην Άνδρο να συνεχίσουμε να παίρνουμε προφυλάξεις και να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μην μπει ο κορονοϊός στο νησί.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως λόγω του ότι δεν έχει υπάρξει κρούσμα στο νησί μέχρι σήμερα πολλοί ηλικιωμένοι που συνήθως έφευγαν κάθε φθινόπωρο για Αθήνα έχουν παραμείνει στο νησί και το φθινόπωρο. Αυτό το καταγράφουν και οι επιχειρηματίες που έχουν καταστήματα. Επίσης στα πλοία υπάρχει μια σχετική ακόμα κίνηση τα Σαββατοκύριακα γιατί αρκετοί ταξιδιώτες λόγω του ότι δεν υπάρχει κρούσμα συνεχίζουν να το επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα και να κάνουν βόλτες στα ιστορικά μνημεία του νησιού.

Προς διευκρίνιση: κρούσμα στο νησί μας θα θεωρηθεί όταν κάποιος ασθενήσει και προσέλθει στο Κέντρο Υγείας Άνδρου είτε αν πάει σε τοπικό γιατρό και κάνει διάγνωση, Επίσης κρούσμα θεωρείται και όποιος ασυμπτωματικός βρεθεί με τον ιό από τους ελέγχους που συνεχίζει να κάνει καθημερινά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Άνδρο. Μέχρι στιγμής στην Άνδρο δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα. Και καλό θα ήταν να συνεχίσει έτσι η κατάσταση.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet