Η φωτιά στα Αϊπάτια

 

 

ΩΡΑ 20:50 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ SITE ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΪΠΑΤΙΑ

Αναρτούμε εδώ μερικές από τις πολλές φωτογραφίες που μας έστειλαν οι αναγνώστες του Site μας Γιανούλης Λαούδης και Ορσαλία Μανδαράκα τους οποίους και ευχαριστούμε που με τον τρόπο αυτό δίνουν είκονα στις περιγραφές μας και καταλαβαίνουν οι επισκέπτες μας πως τα πράγματα ήταν δύσκολα σήμαρα στα Αϊπάτια και συνεχίζουν να είναι δύσκολα και κατά την διέρκεια της νύχτας.

 

Στιγμιότυπο από την φωτιά τη στιγμή που ρίχνει το ελικόπτερο της πυροσβεστικής

 

ΩΡΑ 19.30 - 9/10/2014 - ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΑΪΠΑΤΙΑ. Ο ΑΝΕΜΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ ΣΥΝΕΧΩς ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ

Δύσκολη νύχτα προβλεπεται απόψε στα Αϊπάτια. Ο άνεμος που φτάνει τα 7 μποφόρ δημιουργεί συνέχεια σημαντικες αναζωπυρώσεις. Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν επί τόπου την μάχη να σβήσουν κάθε φωτιάπου ξεπηδά. Μάλιστα σε κάποια στιγμή ήταν τόσο ξαφνική και μεγάλη η αναζωπυρωσης ώστε υπήρξε κίνδυνος και για τους πυροσβέστες.

Αυτή τη στιγμή αναμένονται ενισχύσεις της πυροσβεστικής στο Γαύριο με το πλοίο της γραμμής. Είναι εκεί το πούλμαν του Δήμου για να πάραλάβει τους πυροσβέστες που θα φυλάξουν τη νύχτα την περιοχή στα Αϊπάτια ώστε να σβήνουν τις αναζωπυρώσεις που δημιουργεί ο αέρας.

Επί τόπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο προϊστάμενος της πυροσβεστικής Άνδρου Χ. Παπαϊωάννου, ο επικεφαλής των εθελοντών Ν. Χαζάπης και ο περιφερειάρχης Κυκλάδων της πυροσβεστικής.

 

ΩΡΑ 18.05 Η ΦΩΤΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗ΅ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΡΙΨΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Η ταχύτατη επέμβαση της πυροσβεστικής και των δασοπυροσβεστών σε συνδυασμό με τις 5-6 εξαιρετικές ρίψεις του ελικοπτέρου περιόρισαν τη πυρκαγιά και τέθηκαν υπό έλεγχο οι πέντε εστίες. Αυττή τη στιγμή οι πυροισβέστες ολοκληρώνουν τό έργο τους.

Ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία φωτιά για εφέτος...

Νεώτερη ενημέρωση σε λίγο...

 

Πρώτες φωτογραφιές από την περιοχή της πυρκαγιάς στα Αϊπάτια

 

ΩΡΑ 17:45 ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΦΤΑΣΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ - Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 5 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Αναλυτικά η φωτιά είναι αυτή τη στιγμή σε 5 μικρά μέτωπα και την παλεύουν οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες. Είνα πάνω από το χωριό και πάει προς τις κορυφές. Υπάρχει ένα μέτωπο σε μια χαράδρα που δεν μπορεί να φτάσει κανένας. Το ελικόπτερο που έφτασε κατευθύνεται για ρίψεις προς την χαράδρα.

 

 

 

 

 

 

ΩΡΑ 17.30 ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ - Η ΦΩΤΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει ξεφύγει προς δύο κατευθύνσεις. Η μια προς το χωριό Αϊπάτια η άλλη δυτικά. Στην πρώτη τη μάχη δίνει η πυροσβεστική Άνδρου με τον προϊστάμενο επικεφαλης στην δεύτερη οι δασοπυροσβέστες με τον επικεφαλής των εθελοντών Νίκο Χαζάπη.

Λογω του ισχυρού ανέμου κλήθηκαν και έρχονται εναέρια μέσα από τον προϊστάμενο της πυροσβεστικής Χ. Παπαϊωάννου Άνδρου που είναι επικεφαλής  της όλης επιχείρησης.

 

ΩΡΑ 17:10 ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΑΪΠΑΤΙΑ

Αυτή τη στιγμή η φωτιά κατευθύνεται στο χωριό Αϊπάτια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι εμπρησμός. Οι πυροσβέστες είδαν σε αρκετά σημεία να γίνονατι εκρήξεις και να αναφλέγεται ο τόπος. Αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη γιατί η φωτιά πάει στο χωριό. Η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Σε λίγο νεώτερα... 

 

 

 

 

Τις φωτογραφίες μας έστειλε ο Γιανούλης Λαούδης

 

ΩΡΑ 16.35 ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΪΠΑΤΙΑ

Η φωτιά έχει πλέον ξεφύγει. Αυτή τη στιγμή καταφθάνουν οχήματα της πυροσβεστικής (από αυτά που περιφρουρούσαν για τυχόν αναζωπυρώσεις στο Συνετί). Αυτή τη στιγμή γίνεται συγχρόνως μια πρώτη εκτίμηση μεταξύ του προϊσταμένου Άνδρου και αξιωματικών που ήρθαν χτες. Ίσως κληθούν στα επόμενα λεπτά εναέριες δυνάμεις. Η φωτιά κινείται προς ένα εκκλησάκι της περιοχής (με επιφύλαξη ίσως λέγεται Αγία Μαρίνα).

Τα σχόλια στις αναρτήσεις μας αυτή τη στιγμή αντικατοπτρίζουν την τεράστια έκληξη του κόσμου. κανείς δεν μπορεί να πιστέψει (ούτε εμείς φυσικά) πως αυτό συμβαίνει για τρίτη συνεχόμενη φορά στην Άνδρο.

Το "εν 'Ανδρω" όπως και χτες και όπως και την προηγούμενη εβδομάδα θα είναι κοντά σας σε όλη αυτή τη κρίσιμη για το νησί μας στιγμή.

Σε λίγο νέωτερα....

ΩΡΑ 16.05 ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΪΠΑΤΙΑ

Η πυροσβεστική αυτή τη στιγμή φτάνει με τα ...πόδια στο σημείο της φωτιάς. Είναι μακριά από δρόμο και οι πυροσβέστες πεζοπορούν στο βουνό πάνω από τα Αϊπάτια. Η φωτιά αυτή τη στιγμή ανοίγει. Εκεί που φυλάγανε αναζωπυρώσεις στο Συνετί τώρα τρέχουν στα Αϊπάτια. Άγνωστο το πως θα εξελίχθεί. Υπάρχουν αρκετές δυνα΄μεις επίγειες, αλλά η φωτιά είναι σε δυσπρόσιτο σημείο και αναγκάζονται να πεζοπορούν. Ανάλογα με την εξέλιξη εξετάζεται η κλήση εναέριων μέσων...

Σε λίγο νεώτερα... 

 

ΩΡΑ 15.50 - 9/10/2014 - ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΪΠΑΤΙΑ

Όχι δεν είναι αστείο: ελιναι αλήθεια. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Αϊπάτια Κορθίου. Η πυροσβεστική κατεύθύνει προς τα εκεί σημαντικές δυνάμεις γιατί πνέει ισχυρός άνεμος...

Εντός ολίγου νεώτερα

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet