Τηλεφωνική γραμμή φροντίδας και αλληλεγγύης

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17-11-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Γραμμή υποστήριξης:  2282022021

Μέχρι τις 30-11-2020 είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα έναντι covid-19 (lockdown). Ο Δήμος Άνδρου έχει ενεργοποιήσει το τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης και εμψύχωσης, στο πλαίσιο της λειτουργίας των υπηρεσιών του για την κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη.

Στο τηλέφωνο 2282022021 μπορούν ν’ απευθύνονται οι πολίτες του νησιού μας με σκοπό:

  • Να γίνεται καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων που αδυνατούν ή ΔΕΝ επιτρέπεται να μετακινηθούν καθώς και των απόρων (υπενθυμίζεται ότι η δαπάνη για φάρμακα ή είδη πρώτης ανάγκης θα επιβαρύνει τους αιτούντες, σύμφωνα με Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ).
  • Διασύνδεση με και ενημέρωση σε ομάδες εθελοντών, όπως ΣΕΔΑ ή και στελέχη του προγράμματος ΒΒΣ, στις κατά τόπους κοινότητες, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.
  • Καθοδήγηση και ενημέρωση για τα τηλεφωνικά κέντρα άμεσης βοήθειας και υποστήριξης, όπως ΣΕΔΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΚΑΒ, ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ.
  • Ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση από τα στελέχη του προγράμματος ΒΒΣ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης σε επίπεδο δημόσιας υγείας, λόγω της covid-19.

Τηλέφωνο γραμμής υποστήριξης: 2282022021

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00  – 15:00

Παρακαλείστε για συνετή και συνειδητή χρήση της τηλεφωνικής γραμμής στήριξης, για την ορθότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που χρήζουν ανάγκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Η ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ   

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΘΗΝΑ ΜΑΚΡΗ - ΚΟΖΑΝΙΤΗ   

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet