30/11: Κυκλάδες 3! Ελλάδα 1044, διασωληνωμένοι 600 και 85 θάνατοι.

Με τρία μόνο κρούσματα συνεχίζουν οι Κυκλάδες σε απόσταση από τον κορονοϊό. Δύο στην Κέα/Κύθνο και ένα στη Σύρο. Στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν 1044 νέα κρούσματα, 600 διασωληνωμένοι και 85 θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα είναι 105271 και οι συνολικοί θάνατοι στους 10 μήνες είναι 2406.

Κάνοντας χρήση της λέξης «επιτέλους» η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε σήμερα για μείωση των κρουσμάτων και της θετικότητας καθώς είπε ότι ο δείκτης RT έπεσε κάτω από το 1 σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας. Δυστυχώς, όπως τόνισε, η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Η κ. Παπαευαγγέλου προσέθεσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που ξεκίνησαν από την αρχή του μήνα δεν τηρήθηκαν από όλους και αυτό -όπως είπε- δεν χρειάζεται κάποια επιστημονική εξήγηση, καθώς το βλέπουμε στους δρόμους.

Πάντως η μείωση των νέων κρουσμάτων στα αστικά κέντρα είναι αισθητή, καθώς ο ενεργός αριθμός καταγραφής των κρουσμάτων είναι κάτω από το 1 για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά, μειώθηκαν τα νέα κρούσματα κατά 30% στην Αθήνα και κατά 20% στη Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε η ουσιαστική μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας αναμένεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τονίζοντας πως οι ηλικιακές ομάδες που πλήττονται περισσότερο όσον αφορά τη βαρύτητα της νόσου είναι αυτές των 40-65 και των 65 άνω όπου εμφανίζεται υψηλότερη επίπτωση της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet