Πρώτη φορά γυναίκα διοικητής της Πυροσβεστικής στις Κυκλάδες!!!

 

Μια γυναίκα ανέλαβε την διοίκηση της Πυροσβεστικής Κυκλάδων στη Σύρο. Ο λόγος για την πύραρχο (συνταγματάρχη) Αναστασία Μαγκλάρα. Με έκπληξη και ικανοποίηση ακούσαμε χτες την πληροφορία από δημοσιογράφο των Αθηνών πως μια από τις λίγες γυναίκες που έχει το πυροσβεστικό σώμα σε υψηλόβαθμες θέσεις ανέλαβε την διοίκηση στις Κυκλάδες.

Είναι ευτυχής συγκυρία να βλέπουμε στα πυροσβεστικά πράγματα των Κυκλάδων μια γυναίκα αξιωματικός αυτή την εποχή που την σχετική ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου έχει επίσης μια μάχιμη δασοπυροσβέστρια. Μέσω του επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου Δημήτρη Πρινιωτάκη επιδιώξαμε - με την ανακοίνωση της είδησης - μια πρώτη τηλεφωνική συζήτηση μαζί της. Η πύραρχος με απλότητα και φιλικότητα δέχθηκε πρόθυμα να μιλήσει.

Ευχάριστη και ανοιχτή η κ. Μαγκλάρα μάς εξήγησε τηλεφωνικά πως είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει και μεταπτυχιακό από το ίδιο τμήμα. Με αυτά τα προσόντα μπήκε στο πυροσβεστικό σώμα το 1999. Υπηρέτησε σταδιακά μέχρι σήμερα σε επιτελικές μονάδες, στο αρχηγείο, στο υπουργείο Δημ. Τάξεως, αλλά και ως μάχιμη στον κλάδο επιχειρήσεων έχοντας λάβει μέρος σε πυροσβεστικές επιχειρήσεις εντός και εκτός Αττικής. Δίδαξε στην πυροσβεστική ακαδημία μεταξύ 2011 και 2013. Ανάμεσα στους μαθητές της και επικεφαλής του κλιμακίου της Άνδρου Δ. Πρινιωτάκης. Θα φθάσει στη Σύρο τις αμέσως επόμενες μέρες για να αναλάβει τη διοίκηση των νησιών μας.

Την πληροφορήσαμε για την "πυρόπληκτη" Άνδρο και για την δασοπυροσβέστρια Ι.Σαραβάνου, που έχουμε επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο νησί μας μιας και είμαστε εκ των πρώτων που μιλήσαμε μαζί της. Και την ρωτήσαμε πως τα καταφέρνει μια γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο σώμα απάντησε πως είχε πάντα τον δύσκολο ρόλο να πρέπει να επιβεβαιώνει πάντα πως αξίζει. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τις λίγες σχετικά γυναίκες που είναι στην πυροσβεστική σήμερα. Και κατέληξε με χιούμορ. «Η πυροσβεστική είναι ως γνωστόν ένα ανδροκρατούμενο σώμα και δεν είμαστε πάρα πολλές. Μάλιστα ψηλά στην ιεραρχία λιγοστεύουμε περισσότερο».

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet