Διαπιστώθηκαν δύο εισαγόμενα κρούσματα από πλανόδιους έμπορους στην Άνδρο!!!

 

Μπορεί να μην ανακοινώθηκαν κρούσματα στην Άνδρο σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Όμως, βρέθηκαν δύο κρούσματα σήμερα σε πλανόδιους Ρομά εμπόρους που ήρθαν στο νησί ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στους οποίους το λιμεναρχείο επιτρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία την είσοδο μιας και έχουν την απαραίτητη επαγγελματική άδεια!

Μπροστά στην εντελώς νέα κατάσταση μετά από σύσκεψη οι αρμόδιοι του Δήμου πρότειναν – μιας και απαγορεύεται να ταξιδέψουν - να μείνουν σε καραντίνα μέχρι την ίαση τους. Όμως τέτοιοι χώροι δεν υπάρχουν στο νησί. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις θα μείνουν στα αυτοκίνητα τους δίπλα στο γήπεδο της Χώρας!!! Για την διατροφή τους οι αρμόδιοι συνεννοήθηκαν με τα σούπερ-μάρκετ της περιοχής να τους πηγαίνει τα τρόφιμα η Πολιτική Προστασία!!! 

Κατά τα άλλα στις Κυκλάδες τα κρούσματα σήμερα ήταν 7. Αναλυτικά, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου.

Τέλος, στα 1.866 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, στους 759 οι δασωληνωμένοι και 73 οι θάνατοι. Μειώθηκαν κάπως οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας όπου είχαμε 438 νέους ασθενείς Covid-19. Τα νέα κρούσματα στην Αττική έφτασαν τα 783, στην Θεσσαλονίκη τα 245 και στην Αχαΐα τα 112.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο δήμαρχος φρόντισε...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Άκου να δεις Γιάννη ο δήμαρχος φρόντισε να βρει στέγη σε δύο ασθενείς ανθρώπους και στις φαμίλιες τους που κανείς σας δεν ήθελε ούτε στην γειτονιά του...
ΥΓ Θα μπορούσες εσύ ή ο Θανάσης ή όποιος αλλός να πάρει τα 10 ευρώ την μέρα για το κάθε δωμάτιο που δίνει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και να σου φέρουν τους ασθενείς Ρομά στο σπίτι σου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Διερωτηθήκατε το άλλο: ΠΟΥ θα αφωδεύσουν αυτοί οι άνθρωποι και τα παιδιά τους; Κάπου γύρω-γύρω από το φορτηγό τους. Μείζων εστία μόλυνσης δια τους πλησιάζοντας αλλά και η διασπορά μέσω αδέσποτων ζώων που σίγουρα θα τα ανακαλύψουν. Θυμάστε παντού στους καταυλισμούς Ρομά ανά την Αττική(Δ) ή τη Λάρισσα και αλλαχού πόσα κρούσματα εκδηλώθηκαν λόγω του τρόπου της διαβίωσής των και τρόμαξαν οι αρχές κάθε περιοχής να τους απομονώσουν στους καταυλισμούς τους;
Το πλοίο που τους έφερε χρειάζεται απολύμανση και το πλήρωμα καραντίνα.Τα παιδιά τους δε(παιδιά κακομαθημένα στην πλειονότητα) ως σμήνος ακρίδων σίγουρα έχει διασπείρει τον κορωνοιό στο πλοίο αλλά και στα περίχωρα ή την ίδια την Χώρα.Γιατί δεν είναι δυνατόν να πάσχουν οι γονείς και τα παιδιά που ζούν στους ίδιους απαράδεκτους χώρους διαβίωσης να μένουν αλώβητα.
Το γεγονός πρέπει-αν δεν συμβαίνη ήδη-να περιέλθη εις γνώσιν του Λιμεναρχείου Ραφήνας & Ανδρου αλλά και των πρακτόρων για μελλοντική συμμόρωση και αποτροπή επανάληψης . Γιατί αν άρχισαν οι μετακινήσεις των περιπλανωμένων εμπόρων(ρομά και μή) πρέπει να φεύγουμε εμείς ή να εμβολιασθούμε άπαντες και σύντομα. Και βέβαια όσο θα βγαίνει το μεροκάματο στην Ανδρο τόσο τα καραβάνια θα πολλαπλασιάζονται ..
Δεν είναι ρατσισμός η λήψη προφυλακτικών μέτρων από την πολιτεία ειδικά για τους περιπλανώμενους εμπόρους αλλά και τους ρομά αφού οι ίδιοι δεν σέβονται την κοινωνία μέσα στην οποία ζούν και κερδίζουν εξ αυτής τα προς το ζην.
Και το ζήν επικινδύνως δι'αυτούς είναι ''δικαίωμα'' αλλά και η προστασία της υπόλοιπης κοινωνίας από την πολιτεία είναι υποχρέωση.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Τό βεβαιώνω οι μισοί δεν φορούσαν μάσκα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτοί πού δεν φορούσαν μάσκα. Οι έλεγχοι είναι ελλειπείς. Δεν αρκούν οι εντολές από τά μεγάφωνα.

This comment was minimized by the moderator on the site

...και στο πλοιο, φορούσαν μασκες; για ρωτήστε τους συνταξιδιώτες ....τα πληρώματα γιατί δεν καλούν το Λιμεναρχείο για πρόστιμα στους ψευτόμαγκες που αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπάτε σκύλοι αλέστε έγινε ο βράχος. Ναρκεμποροι εδώ, παράνομοι εδώ, εκδρομείς του σαββατοκύριακου εδώ, κορωνολαθραιοι εδώ. Οι μετακινήσεις μεταξύ νομών και δη περισσότερο στα νησιά, θα έπρεπε να ελέγχονταν εξονυχιστικά. Γνωρίζουν οι συνταξιδιώτες των Ρομά ότι πρέπει να μπουν καραντίνα; Στο ίδιο καράβι ήταν, την ίδια τουαλέτα χρησιμοποίησαν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ντροπή πλέον....

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν αισθάνεσαι ντροπή εσύ ΙΡ 62.74.10.16 για όσα ψέματα γράφεις είτε σαν χωραΐτης ειτε σαν παραμυθάκι;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Ποιος εγγυάται ότι αυτοί οι ασθενείς θα παραμείνουν στο γήπεδο μέσα στα αυτοκίνητά τους και δεν θα κυκλοφορήσουν στη Χώρα 'η στο νησί γενικότερα; Θα τους φυλάει η αστυνομία με βάρδιες; Το θεωρώ απίθανο τι στιγμή που όπως έχετε πει σε σχόλιο μου πριν λίγες ημέρες, ότι είναι 8 αστυνομικοί σε όλο το νησί. Η κατά την άποψη μου ανύπαρκτη -δυστυχως- αστυνομία δεν κάνει υποτυπώδεις ελέγχους στην αγορά, θα φυλάξει τους πλανόδιους εμπόρους; Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Kατα την γνώμη μου θα πρέπει να γίνονται test σε αυτούς που αποβιβάζονται απο το πλοίο για να μην έχουμε προβλήματα......Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο ΑΛΛΑ μόνο έτσι θα έχουμε ένα ασφαλης Νησί !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μεσα στο πλοίο της γραμμής επιδεικτικά βγάζουν της μάσκες οι Ρομά μαζι με τα παιδιά τους τα οποία φέρνουν βολτα όλο το πλοίο χωρίς μάσκα και μέλος του πληρώματος τους έβαλε χοντρό χέρι παρόλα αυτά δεν διορθώθηκε η κατάσταση με τίποτα αρχηζαν και έφτυναν στο πάτωμα τα παιδιά τους και αφησαν το καραβι γεματο σκουπίδια και ακαθαρσίες. Έλεος.