ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ & ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

 

(α) ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ

Οι κάτοικοι των Ρεμμάτων θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την συντονισμένη, έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάσβεσης της προχθεσινής πυρκαγιάς: την Πυροσβεστική Άνδρου, τους εθελοντές πυροσβέστες, τον Δήμαρχο, την πολιτική προστασία, τον πρόεδρο της Κοινότητας, το ηλεκτρονικό περιοδικό Εν Άνδρω και όλες τις δυνάμεις επίγειες και εναέριες της πυροσβεστικής, που ήρθαν από την Αθήνα. Σημαντική ήταν η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια που εκφράστηκε ανάμεσα στους κατοίκους.

Άγγελος Σφακιανάκης

(β) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΚΟΙΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Εκπροσωπώντας το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακοίλου ως πρόεδρος, αλλά και ως μόνιμος κάτοικος και ιδιοκτήτης επιχείρησης εντός του χωριού Κατακοίλου Άνδρου μετά την χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Δήμο Άνδρου και στο δήμαρχο Δ.Λοτσαρη για τον γρήγορο και με αίσιο αποτέλεσμα συντονισμό όλων των κινήσεων της κατάστασης, την πολιτική προστασία, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας fast ferries για την δωρεάν άμεση μεταφορά των πυροσβεστικών μέσων, την ομάδα Ε.Μ.Α.Κ., το πυροσβεστικό κλιμάακιο Άνδρου και τους πυροσβέστες, την ισχυρή ομάδα εθελοντών Σ.Ε.Δ.Α., τον πρόεδρο Κατακοιλου Α.Μέξη και για την εθελοντική παρουσία και βοήθεια του πρόεδρου Δ.Δ. Απροβατου Δ.Σταματη και προέδρου Πολ.Συλλόγου Άρνης Σ.Χαλα και πολλών ακόμα εθελοντών των γύρω χωριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες στο να εμποδίσουμε το πύρινα μέτωπα να πλησιάσουν τα σπίτια ήταν υπεράνθρωπες, καθώς ήταν αρκετά και κάποια όπως αυτά πίσω από το νεκροταφείο Κατακοίλου στην κορυφογραμμή (μη ορατά από τους πολλούς θεατές), ενώ έπλεαν άνεμοι ίσως και 9 μποφόρ που έκαναν ακατόρθωτης ακόμα και την κατάσβεση από τα εναέρια μέσα. Ελπίζω να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές. Και επ' ευκαιρίας θέλω να εκφράσω την επιθυμία μου για δημιουργία μιας εθελοντικής ομάδας στη περιοχή μας που να συνεργαστεί ή να ενταχθεί στο Σ.Ε.Δ.Α και βοηθά παρόμοιες καταστάσεις.
 
Γ. Καίσαρης 

 

(γ) Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Περισσότερες από 24 ώρες πέρασαν από τις στιγμές, που η πυρκαγιά της Κυριακής, 04 Απριλίου στην περιοχή της Κατακοίλου, βρέθηκε σε ύφεση, περιορίστηκε και τελικώς εξαλείφθηκε. Το έργο της κατάσβεσής της δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αν η τοπική κοινωνία και η ανταπόκριση των ανθρώπων εκτός Άνδρου δεν είχαν λειτουργήσει με αλληλεγγύη ξεπερνώντας φοβικές – λόγω της πανδημίας- αντιδράσεις. Και γι’ αυτό, είμαστε ευγνώμονες.

Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε όλους, όσοι προσέτρεξαν, συνέβαλαν και συνεισέφεραν, ως έκαστος ετάχθη, στη διαχείριση και την ανταπόκριση του μηχανισμού, στο σύνολό του.

  • Ευχαριστούμε το σύνολο των Ανθρώπων και Φορέων Πολιτικής Προστασίας, σε Κυβερνητικό και Αυτοδιοικητικό επίπεδο, ο συντονισμός και η συνεργασία των οποίων αποτελεί το πλέον αδιάτρητο τείχος προστασίας της Άνδρου απέναντι σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο: τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τις επίγειες και εναέριες Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ , τον Έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λάσκαρη και τις αντίστοιχές τοπικές Δυνάμεις Άνδρου: το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Λιμεναρχείο. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Άνδρου, Δημήτρη Τηνιακό και την άμισθη Σύμβουλο Δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Σαραβάνου, για την ακατάβλητη και πέραν των 24 ωρών παρουσία και συμβολή τους στο έργο της πυρόσβεσης, ως επίσης την Αντιδήμαρχο Άνδρου, Αθηνά Μακρή και την Σοφία Τουντασάκη, για την προσφορά τους στο πλαίσιο της επισιτιστικής και κοινωνικής μέριμνας του Δήμου.
  • Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (ΣΕΔΑ), για τη με αυταπάρνηση συνεισφορά των μελών του, από την πρώτη στιγμή, που ξέσπασε η πυρκαγιά.
  • Ευχαριστούμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Golden Star Ferries και Fast Ferries, για τη δωρεάν μεταφορά από και προς Άνδρο των επιχειρησιακών εξ Αθήνας Δυνάμεων.
  • Ευχαριστούμε τις αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Μασούτης», για την προσφορά αγαθών, κατά την τροφοδοσία των Δυνάμεων Προστασίας, που αναχαίτιζαν για πολλές ώρες το πυριφλεγές μέτωπο.
  • Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες: 1. Του Εστιατορίου «Sea Satin» (Δημήτρης Γιγίνης), Κόρθι, 2. Του καταστήματος φούρνου «Το Φουρναράκι» (Ιωάννης Νικολάου Παντερλής), Κόρθι, 3. Της καφετέριας «Αρόδο» (Λεονάρδος Πέτσας) Γαύριο, 4. Του εστιατορίου Μεσογειακής Κουζίνας «Francesco» (Φάνης Γκιώνης), Γαύριο, 5. Του καταστήματος φούρνου «Τούντα» (Artan Dervisaj), Μπατσί, 6. Της καφετέριας «Corner» (Παναγιώτης Κατσιώτης), Μπατσί, για την προσφορά επισιτιστικών αγαθών στις Δυνάμεις πολιτικής Προστασίας, που δρούσαν στην περιοχή της φωτιάς.
  • Ευχαριστούμε τους κατοίκους της Άνδρου και ιδίως των περιοχών στην Υδρούσα, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πυρκαγιάς, καθώς και τους Προέδρους των Κοινοτήτων αυτών, για την πλήρη συνεργασία τους με τις αρμόδιες Αρχές. 

Εγκάρδια σας ευχαριστώ. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το θέμα της παρουσίας του αντιδημάρχου Ν. Μουστάκα μετά τις εξηγήσεις του στον διάλογο που άνοιξε αναγνώστης στις στήλες μας θεωρείται λήξαν. Ο άνθρωπος και πρόσεξε, πολύ σωστά. Και βοήθησε, πολύ ορθά. Και πρόσφερε σημαντικά.
Θέτουμε τώρα κι εμείς ένα ερώτημα: Ας αναρωτηθούμε τώρα που ήταν οι μονίμως απόντες οι οποίοι ήταν απόντες και όταν διοικούσαν. Και εξακολουθούν να είναι απόντες και τώρα που κάνουν αντιπολίτευση από τα σπίτια τους. Και μόνο κορώνες ακούμε στο δημοτικό συμβούλιο εδώ κι ενάμιση χρόνο. Απλά να σημειώσουμε πως ξεκίνησαν την θητεία τους με... απεργία από το συμβούλιο και συνεχίζουν με απουσία και χωρίς καμία συνεργασία από τις περισσότερες παραγωγικές δράσεις στο νησί...

This comment was minimized by the moderator on the site

Εσάς κύριε χρήστη «Ατενι» ποιος σας έδωσε την συγκατάθεση να γράφετε εξ ονόματος ολοκλήρου του χωριού χωρίς να γνωρίζετε την προσφορά του αντιδημαρχου σε μια τόσο δύσκολη στιγμή;; Βγείτε με το ονοματεπώνυμό σας να δημιουργήσετε εντυπώσεις και όχι επικαλούμενος τους Ατενιωτες. Σας σιχάθηκα πια ! Λίγη ντροπή δεν βλάπτει .

This comment was minimized by the moderator on the site

Ήταν στη πυρκαγιά στον αμολοχο στην αρχή της θητείας του ο πρώην αφού μέχρι και το site σας είχε κάνει διαφήμιση τότε τι καλά που τα καταφέρανε. Ξεχνάτε ξεχνάτε...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
(α) Ήταν στην 1η Οκτωβρίου 2014. Δεν ήταν στον Αμόλοχο. Οι φωτιές ήταν δύο. Μια στο Καλυβάρι και στην Κατάκοιλο.
(β) Ο Σουσούδης είχε κινητοποιήσει με τηλέφωνα τους αδελφούς Στεφάνου και συντόνισε στο να έρθουν δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησι.
(γ) Συνεπώς δεν πήγε στην φωτιά όπως πολύ σωστά λεμε. Αυτά διαβάσαμε στο αρχείο του ΕΝ ΑΝΔΡΩ κάτω από τον τίτλο "ΔΥΟ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ"...
(δ) Ξεχνάμε ναι. Όμως δεν ξεχνά ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου που ήταν εκεί! Και το κείμενο δεν ξεχνά που λέει "για συντονισμό με το τηλέφωνο μέσα στη νύχτα".
Ιδού το κείμενο:
"Η πυροσβεστική επιχείρησε νωρίς το πρωί με εναέρια μέσα (ελικόπτερο) σε δύσβατα μέρη. Η Άνδρος πέρασε περίπου 20 ώρες μέσα σε πύρινους κλοιούς. Απειλήθηκαν σπίτια στις Χάρτες. Κινητοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ο Δήμος Άνδρου. Στη διάρκεια της νύχτας ήρθαν σημαντικές ενισχύσεις από Σύρο και Αθήνα. Ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης στην πρώτη γραμμή από την αρχή συνεννοήθηκε με τους αδελφούς Δ. & Γ. Στεφάνου που διέθεσαν με δικά τους έξοδα το πλοίο SUPERFERRY II για την μεταφορά πυροσβεστικού σώματος (11 οχήματα) από Αθήνα. Το Aqua έφερε ενισχύσεις από Σύρο. Ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης ήταν και αυτός παρών όπως και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου."

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ήθελα να τοποθετηθώ για τις λανθασμένες εντυπώσεις που προσπαθούν έντεχνα κάποιοι να δημιουργήσουν για το άτομο μου.
Πρώτον, πως θα ήταν δυνατόν να μην επιθυμώ να παραβρεθώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου σε μία τόσο σημαντική εορταστική λειτουργία με αφορφή την εικοσαετή προσφορά του Πατερ Νικολάου στην Ενορία μας. Συν του ότι παρευρισκόταν και ο Σεβασμιώτατος. Μάλιστα όπως μπορεί να σας επιβεβαιώσει και ο κ. Θωμας Χρήστος είχα επιληφθεί για αγορά δώρου για τον αγαπητό μας Πατερ Νικόλαο.
Δεύτερον, στην φωτιά εάν και εφόσον μπορούσα θα είχα παραβρεθεί για να σταθώ στο πλευρό των συμπολιτών μας από τους οποίους οι περισσότεροι είναι φίλοι και πάνω από όλα για να βοηθήσω τον Αδελφικό μου φίλο τον Πρόεδρο της Κατακοίλου τον Ανδρεα τον Μέξη.
ΑΛΛΑ Δυστυχώς τα ξημερώματα της Κυριακής διαπίστωσα πως έχω δέκατα. Και εύλογα θεωρώ πως με γνώμονα όλο αυτό που διαδραματίζεται στο όνομα της πανδημίας, μέχρι να διαπιστώσω ότι δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό, ΕΠΡΕΠΕ να παραμείνω στο χώρο μου και να μην διακυβευθεί το οτιδήποτε ευρισκόμενος με ή μεταξύ συμπολιτών μου.
ΚΑΙ παρόλη την εμπύρετη κατάσταση μου, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι αργά το βράδυ σε στενή συνεργασία με τον κ. Κατσικη Νικόλαο και την κ. Μακρή Αθηνά επιμεληθήκαμε για τον επισιτισμό των ανθρώπων που έδιναν ανελλιπώς τη μάχη τους με τις φλόγες. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ το κόστος κάποιων τροφίμων το καλύψαμε με την κ. Μακρή ( αν και δεν είναι του χαρακτήρα μας να δηλώνουμε τέτοιες ενέργειες ). ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ, το ξενοδοχείο μας ήταν ένα από αυτά που πρόσφεραν διαμονή στις δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος που ήρθαν από τον Ν.Αττικής.
Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση επιθυμείτε από μερους μου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια σε όλους. Αυτή η κινητοποίηση ας γίνει αρωγός με ενα MASTER PLAN για μελλοντικά παρόμοια προβλήματα. Ας μην κοιτάζουμε τις λίγες απουσίες αλλά τις πολλές παρουσίες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Όποιος έχει θέση ευθύνης και εκπροσωπεί το χωριό του, ΟΦΕΊΛΕΙ να βρίσκεται στη θέση που τον καλεί το καθήκον του. Όταν λειτουργεί ο Δεσπότης στο Μπατσί, όταν βραβεύεται ο ιερέας του χωριού και όταν συμβαίνει τέτοια φυσική καταστροφή , η απουσία του αντιδημάρχου της περιοχής δεν δικαιολογείται για ΚΑΝΈΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έπρεπε μάλλον να σηκωθεί εμπύρετος και να πάει στο βουνό! Λογικά πράγματα!!! Αλήθεια γιατί δεν σχολιάστε την πλήρη και ολοκληρωτική απουσία της αντιπολίτευσης; Δεν έχει εκλεγεί για να είναι παρούσα;
Καλά η ομάδα Καπάκη ζει μονίμως στην Αθήνα. Και ο κ. Καπάκης ποτέ δεν βρέθηκε σε καμία πυρκαγιά της Άνδρου επί 7ετία ως αντιπολίτευση. Αλλά και από την ομάδα Σουσούδη είδατε κάποιον;
Ρωτήσαμε και τους δύο υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας και τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής και μας είπαν πως δεν θυμόντουσαν ΠΟΤΕ τον πρώην δήμαρχο σε κάποια από τις δεκάδες πυρκογιές της θητείας του. Αυτοί δεν θυμόντουσαν. Μήπως θυμάστε εσείς που επισημαίνετε και ορθώς από την μεριά σας την παράλειψη Μουστάκα;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ????
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΦΑΝΤΟΣ...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σωστή η ερώτηση. Μας οδήγησε στο να ρωτήσουμε. Και μάθαμε πως ήταν άρρωστος με πυρετό στο σπίτι του...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro