ΑΝΔΡΟΣ: 109 αρνητικά σε Μπατσί και Χώρα. Και συνεχίζουμε...

Ο ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Άνδρου σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου συνεχίζουν τα μαζικά rapid test στην Άνδρο σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια σωστή εικόνα για τον ιό στο νησί. Σήμερα λοιπόν ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε τα τεστ από την Χώρα (μέχρι 10:00) και μετά πήγε Μπατσί (από 11:00 μέχρι 15:00). Τα αποτελέσματα δικαιώνουν όσους μιλάνε για χαμηλούς τόνους και προσεκτική αντιμετώπιση των αριθμών και όχι για υπερβολές και ακρότητες, στις οποίες επενδύουν ορισμένοι για εκφοβιστικούς ή πολιτικούς λόγους, αλλά και ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, στην Χώρα έγιναν 24 τεστ: όλα αρνητικά. Στο Μπατσί έγιναν 85, ανάμεσα τους και σε μαθητές. Όλα αρνητικά. Είναι προφανές πως δεν υπάρχει εξάπλωση του ιού στον γενικό πληθυσμό, Υπάρχουν όμως κρούσματα, απότοκο των πασχαλινών ημερών. Αλλά κι αυτά για την ώρα περιορισμένα στο νεανικό πληθυσμό και χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην υγεία των νέων.

Το πρόβλημα το οποίο ανησυχεί τους ειδικούς του Κέντρου Υγείας Άνδρου, που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή αυτή την εποχή, είναι η πιθανότητα διασποράς από τους νέους προς τους μεγαλύτερους. Κάτι που σαφώς θα επιβαρύνει το ιολογικό φορτίο της Άνδρου. Γι΄ αυτό χρειάζεται από όλους ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των εμβολιασμών στο νησί.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είναι σωστή η ερώτηση : τι ποσοστό επιτυχίας έχουν τα rapid tests(ανίχνευσης του αντιγόνου SARS-CoV-2). H σωστή ερώτηση είναι: ποιά χρονική στιγμή θα πρέπει να γίνονται για να αποδίδουν το maximum της ευαισθησίας τους(δηλ.να ''πιάνουν" σε ποσοστό ~93,% τους νοσούντας συμπτ +ασυμπτωματικούς) ή το max.της ειδικότητός τους( δηλ. να βεβαιώνουν πάλι με ποσοστό επιτυχίας ~99,% τους μη νοσούντας).
Αυτή η χρονική περίοδος λοιπόν είναι μέσα στις 7 πρώτες ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων-- γιατί μετά την 7η ημέρα μειώνεται η ανωτέρω ευαισθησία-- ή λήψη μετά από πιθανολογούμενη έκθεση σε Covid-19.
Oταν γίνεται σε δοκιμασίες διαλογής πληθυσμού(screening) η ευαισθησία είναι χαμηλή με πολλά ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.
Ο Π.Ο.Υ αν και συνιστά τo rapid test παράλληλα προτείνει την επιβεβαίωση του αποτελέσματος με μοριακή μέθοδο(PCR)
Γενικά τα tests αντιγόνου δεν είναι τόσο ευαίσθητα όσο τα μοριακά(παρά την μεγάλη εξειδίκευσή τους) γι'αυτό και πρέπει να συνεκτιμώνται το ιστορικό έκθεσης, τα συμπτώματα και άλλες ενδεικτικές εξετάσεις.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ. Επιτέλους και κάποιος αναγνώστης που ξέρει. Πριν λίγο άλλος "ειδικός" έγραφε πως οι ασυμπτωματικοί... δεν κολλάνε!!! Τι να πει κανείς;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι ποσοστό επιτυχίας έχουν τα rapid tests. Τέτοια τεστ κάνουν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γύρω στο 96%. Μετράνε το ίδιο με τα μοριακά πλέον. Δεν μπορούν να δείξουν όμως αν ο ιός δεν έχει αναπτυχθεί στον οργανισμό. Χρειάζεται πάνω από δύο μέρες να έχει γίνει η επαφή με το κρούσμα για να δείξουν.
Το ότι τα αμφισβητείτε μετά από 9 μήνες από τότε που άρχισαν και έχουν γίνει δισεκατομμύρια στον κόσμο σημαίνει πως δεν παρακολουθείτε τίποτα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro