Στο Κόρθι η προσοχή για τον ιό. Έκλεισαν σχολεία και δύο καταστήματα της περιοχής...

Συνεχίζονται σήμερα τα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ μπροστά στο παλιό δημαρχείο στο Κόρθι από 11:00 μέχρι 15:00...

Στο Κόρθι εστιάζεται η προσοχή σήμερα ως προς τη διασπορά του ιού. Ήδη υπάρχει ανακοίνωση δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πως θα παραμείνουν οικειοθελώς κλειστά λόγω θετικότητας παιδιού της οικογένειας. Ακόμα υπάρχουν ανεπιβεβαιώτες αναφορές και για άλλο κρούσμα. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Από την εξονυχιστική απολύμανση που έκανε το εξειδικευμένο συνεργείο με ειδικό μηχάνημα στα σχολεία του Κορθίου χτες  

Μετά από αυτά είναι λογικό να εικάζουν οι αρμόδιοι των σχολείων της περιοχής και του Κέντρου Υγείας Άνδρου πως κάποια ασυμπτωματικά ή μη εκδηλωμένα κρούσματα να υπήρξαν στις οικογενειακές συγκεντρώσεις του Πάσχα. Ο ιός χρειάζεται έναν κύκλο να επωασθεί 5-14 ημερών. Άρα τα παιδιά επέστρεψαν μεν στο σχολείο με το πρώτο αρνητικό self test την Δευτέρα 10/5. Όμως την Τετάρτη 12/5 ολοκληρώθηκε ο χρόνος επώασης του ιού και τα νέα self test βγήκαν θετικά.

Με δεδομένες τις μεταξύ των παιδιών επαφές από την Δευτέρα 10/5, αλλά και με το περιβάλλον τους,  θεωρείται πιθανό να έχουμε τις επόμενες ώρες ή μέρες κι άλλα κρούσματα στην περιοχή. Από τους αρμόδιους στο Κέντρο Υγείας συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να περάσει η υπάρχουσα διασπορά. Και από τον Δήμο Άνδρου με τις απολυμάνσεις από την εταιρεία Prostasia Pest Control Services που μετακλήθηκε από Αθήνα και τα τηλεμαθήματα που ξεκίνησαν από σήμερα τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να ανακοπεί η διασπορά. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet