Νέες δοκιμές του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην Άνδρο...

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 12 Μαΐου έκανε την εμφάνιση του πάνω από την Χώρα το νέο κίτρινο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ κι έκανε μια σειρά δοκιμαστικούς - όπως φάνηκε - γύρους σε αρκετά μεγάλο ύψος δοκιμάζοντας τις διαδρομές που ακολουθεί συνήθως μετά από απογείωση από το ελικοδρόμιο της Άνδρου ανάλογα με τον καιρό. Μια βορειοανατολικά προς την θάλασσα όταν έχει βοριά και μια μέσα από την κοιλάδα όταν ο καιρός το επιτρέπει πετώντας στο ύψος της Μονής Παναχράντου στα 500 μέτρα ύψος.

 Ο καιρός ήταν εξαιρετικός. Ο πιλότος δεν δοκίμασε να το προσγειώσει. Απλώς δοκίμασε αναγνωριστικά τις διαδρομές. Μετά από θεαματική πτήση 10-15 λεπτών το ελικόπτερο έστρεψε και πέταξε για άλλο προορισμό. Προφανώς επρόκειτο για εκπαιδευτική πτήση, αν και δεν έλειψαν τα τηλέφωνα, που ρωτούσαν αν συνέβη κάτι. Ως γνωστόν τα νέα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ τα έχει η πολεμική αεροπορία και τα πέταξε δοκιμαστικά από τον Μάρτιο που παραλείφθηκαν. Κάπως έτσι πέταξαν και προσγειώθηκαν δοκιμαστικά στις 27/4 στο ελικοδρόμιο της Χώρας όπου είναι το Κέντρο Υγείας Άνδρου με το οποίο έχουν διασύνδεση. 

 Όπως είχαμε γράψει πάλι τα δύο Augusta Westland 109 Trekker είναι δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας του ΕΚΑΒ. Η συγκεκριμένη δωρεά θυμίζουμε για όλο το πακέτο ήταν συνολικού ύψους των €438 εκατομμυρίων και έχει στόχο στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, καλύπτοντας τις ανάγκες αεροδιακομιδής ασθενών σε όλη την Ελλάδα, αλλά και προς την Ευρώπη.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντως σε προφίλ ατόμου φιλα προσκειμενου στην αντιπολίτευση, ανάρτηση του αναγράφει για το υψος το προστίμου του ελικοδρομιου στο γαυριο.τι εννοεί ο ποιητής;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε διαχειριστα θα ήθελα να ρωτήσω αν εξακολουθεί το ελικοδρόμιο του γαυριου να είναι ενεργό προς χρήση, διότι δεν βλέπουμε πλέον ελικόπτερα να προσγειώνονται. Σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα της δωρεας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια αλλη προτεραιότητα αντι να σπαταληθουν άσκοπα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τα χρήματα της δωρεάς ήταν ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΔΙΩΤΩΝ σε ΥΛΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Προσέφεραν ΥΛΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΜ οι ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ, ΜΠΙΛΗΣ κλπ.
Συνεπως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΧΑΣΑΤΕ.
Όμως μιας και διακρίνουμε έφεση να κάνετε κάτι χρήσιμο ως παιδί πηγαίνετε να σας δώσουν υλικά και εργασία κάποιος άλλος να κάνετε χρήσιμο εσείς...
Είναι κι αυτό νια ιδέα. Λίγο ιδεαλιστική. Αλλά από ιδέες μερικοί στα καφενεία του λιμανιού έχουν πολλές...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro