Κορθι: 189 rapid test, τα 7 θετικά!!! Υπάρχει πρόβλημα!…

Φωτογραφίες από τα σημερινά rapid test του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία και την πολιτική προστασία του Δήμου Άνδρου στο Κόρθι.

Για μια ακόμα φορά το Κόρθι ανταποκρίθηκε μαζικά στο κάλεσμα για rapid test από τον ΕΟΔΥ, το Κέντρο Υγείας και τον Δήμο Άνδρου. 189 άνθρωποι προσήλθαν για έλεγχο. Δυστυχώς διαπιστώθηκε πως υπάρχει και επιμένει η διασπορά του ιού, καθώς 7 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί!

Μερικοί ήταν ασυμπωματικοί. Λίγοι με ελαφρές ενδείξεις. Όμως το χειρότερο, όπως επισημαίνουν οι υγειονομικές αρχές, είναι πως ορισμένοι από τους θετικούς ή τις επαφές τους, μη νοιώθοντας άρρωστοι… κυκλοφορούν!!!

Όπως επισήμαναν στο Εν Άνδρω οι ειδικοί της ιχνηλασίας στο Κόρθι δεν υπάρχει μια μόνο πηγή αναφοράς. Αντιθέτως, υπάρχουν άγνωστες εστίες, καθώς τα κρούσματα είναι άσχετα μεταξύ τους. Αυτό έχει να κάνει με το ότι ορισμένοι δεν πειθαρχούν να μείνουν σε απομόνωση ή σε καραντίνα. Έτσι, υπάρχει ανεξέλεγκτη διασπορά…

Για μια ακόμα φορά οι αρμόδιοι του Κέντρου Υγείας Άνδρου παρακαλούν τα διαπιστωμένα κρούσματα και τις γνωστές επαφές τους να μείνουν σε απομόνωση. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση υπάρχει κίνδυνος το καλοκαίρι να είναι δύσκολο για την Άνδρο και τις περιοχές που υπάρχει ο ιός.

Βεβαίως δεν είναι λύση η απόκρυψη της ίωσης ή η αποφυγή της απομόνωσης. Γιατί κάποια στιγμή – αν τα κρούσματα αυξηθούν – μπορεί να μπει η περιοχή ή το νησί σε καραντίνα. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία του τόπου.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σας παρακαλώ, πόσους από τους θετικούς ξεπερνούν αυτή την αρρώστια?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο εμβολιασμός "τσουλάει" σχετικά γρήγορα και η ανταπόκριση του κόσμου είναι αξιόλογη, φοβάμαι όμως οτι δεν προλαβαίνουμε. Το νησί πάει για κόκκινο! Είναι τυχεροί όσοι έχουν σκυλιά για να τα βγάζουν για κατούρημα γύρω απ' το σπίτι τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι (αρκετοί) οτι εάν έχουμε έρθει σε επαφή ή σε προσέγγιση με επιβεβαιωμένο κρούσμα καθόμαστε σπίτι 10 μέρες τουλάχιστον ακόμα και αν το αφερέγγυο self test δέιχνει αρνητικό. Πως αλλιώς να τους το εξηγήσουμε δηλαδή ; Νέτα ζαβοί είναι; Οι "υποπτοι" Κορθιανοί κάνουν ένα ψευτοτεστάκι τις πρώτες 1-2 μέρες και συνεχίζουν να σουλατσάρουν σε όλο το Κόρθι και όχι μόνο αέρα πατέρα με αποτέλεσμα να έχουν κάνει διασπορά σε όλη την Άνδρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΡΙΜΑ! Ολο το χειμωνα κλεισμενοι ακουγαμε με χαρα οτι το νησι του καλοκαιριου μας ειναι covid free! Και περιμεναμε με υπομονη ακολουθωντας τις οδηγιες των ειδικων να ανοιξουν οι μετακινησεις για να ερθουμε χωρις φοβο και εμβολιασμενοι στα εξοχικα μας και τωρα ολο αυτο γιατι καποιοι δεν μπορεσαν να παψουν να ειναι μαγκες εξυπνακηδες για 4 μερες το πασχα! ΓΙΑΤΙ ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Με συμπαθάτε, αλλά τι σημαίνει «ελαφρές ενδείξεις»; Πρώτη φορά ακούω αυτόν τον όρο. Μήπως εννοείτε ήπια συμπτώματα; Σε κάθε περίπτωση πάντως και αυτός με τις «ελαφρές ενδείξεις» πρέπει να προσμετράται στους θετικούς. Ναι ή όχι; Μπορείτε σας παρακαλώ να γίνετε πιο σαφής γιατί το θέμα με τον ιό στο νησί, έχει λάβει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις...