ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ: Σταθεροποιημένα όλα τα παιδιά…

 

Είμαστε στα πρώτα κρίσιμα 24ώρα από το σοβαρό τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 25/7 στο Μπατσί στο οποίο τραυματίστηκαν 7 παιδιά. Αυτά τα τρία πρώτα 24ώρα ήταν πολύ κρίσιμα για την εξέλιξη ιδίως των σοβαρά τραυματισμένων νέων. Η αγωνία των δικών τους είναι ακόμα στο κόκκινο. Διάγουμε τις κρίσιμες μέρες που οι γιατροί μετά την σταθεροποίηση των τραυματισμένων δίνουν την μάχη να σώσουν χτυπημένα μέλη και τραυματισμένα όργανα.

Έχει πια κατακαθίσει η θολούρα των πρώτων στιγμών. Έχει όμως αρχίσει μια φημολογία για την εξέλιξη της υγείας τους. Μερικά από όσα ακούγονται οφείλονται στην άγνοια, άλλα στη μερική γνώση. Πολλά ερωτήματα και αντιφατικές πληροφορίες έφτασαν και σε εμάς.

Κάναμε χτες βράδυ και σήμερα το πρωί μερικά τηλεφωνήματα και έχουμε ένα πρώτο ρεπορτάζ για τους τραυματίες. Η πρώτη εικόνα είναι πως και όλα δείχνουν πως ξεπεράστηκε ο κίνδυνος της ζωής όσων ήταν βαριά τραυματίες. Είναι πλέον σταθεροποιημένοι. Οι γιατροί συνεχίζουν την μάχη της αποκατάστασης. Όμως τα 24ώρα είναι κρίσιμα. Από εδώ και πέρα οι εξελίξεις θα είναι μέρα με την ημέρα.

Συζητήσαμε με τους γονείς ενός από τους 7 τραυματίες: του πιο ελαφρά. Η εικόνα που μας περιέγραψαν τα λέει όλα. Ο μικρός καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Ο χρόνος έχει σταματήσει στο μυαλό του πολύ πριν το ατύχημα. Δεν θυμάται τίποτα. Δεν θυμάται αν φορούσε ζώνη, αν και τα περιορισμένα τραύματα του οδηγούν στο συμπέρασμα πως ίσως φορούσε. Δεν θυμάται πως μπήκε στο αυτοκίνητο για να έρθει στη Χώρα. Απλώς θυμάται πως ήταν στο Γαύριο και δεν είχε πιει. Ορισμένες στιγμές μπερδεύεται και νομίζει πως το αυτοκίνητο ήταν του πατέρα του και το οδηγούσε η μητέρα του. Η πρώτη αξονική δεν έδειξε τραύματα. Έχει μόνο διάσειση και απώλεια μνήμης του περιστατικού. Έχει πονοκεφάλους και θα κάνει και δεύτερη αξονική.

Τα παραπάνω λένε πως ακόμα και το παιδί που τραυματίστηκε ελαφρά είναι πολύ νωρίς να ξεπεράσει το σοκ. Το ότι συνεχίζονται οι εξετάσεις του δείχνει πως θέλουμε χρόνο για να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης του. Πόσο μάλλον για τα άλλα 6 παιδιά που είναι πολύ πιο σοβαρά τραυματισμένα. Να σταθούμε λοιπόν στο θετικό γεγονός πως όλα έχουν σταθεροποιηθεί. Με αυτές τις πληροφορίες πιστεύουμε πως θα καταλαγιάσουν οι φήμες, οι λάθος πληροφορίες, οι υπερβολές και η ανησυχία.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ίσως είναι η ώρα να καταλάβουν όλοι ότι το μόνο που προέχει αυτή την στιγμή είναι να γίνουν γρήγορα καλά όλοι οι τραυματίες, μικροί μεγάλοι. Ας αφήσουμε στην άκρη τα λαϊκά δικαστήρια για αργότερα. Και λέω για αργότερα γιατί ως γνήσιοι Έλληνες θα τα στήσουμε τα δικαστήρια έτσι και αλλιώς, δυστυχώς όμως μόνο ρίχνοντας ευθύνες σε άλλους και χωρίς να κοιτάμε την σκούφια μας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro