Ανδριώτικοι γάμοι και βαφτίσια στο τέλος της σεζόν...

Τέλος της σεζόν με γάμους και βαφτίσια! Το αξιοπερίεργο τρεις αδελφοί χτες Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου παντρεύτηκαν σε κοινή γαμήλια τελετή τις εκλεκτές τους στην Αγία Τριάδα των Στενιών. Επέλεξαν το γραφικό εξωκλήσι ως σημείο αναφοράς του έγγαμου βίου τους. Αν και κανείς από τους τρεις δεν ήταν Στενιώτης. Το ότι τρία αδέρφια παντρεύτηκαν μαζί είναι σπάνιο φαινόμενο. Όμως υπήρχε και το έξτρα της βραδιάς: ο ένας εκ των τριών έφτασε καβάλα στη μοτοσυκλέτα του. Και με αυτή θα έπαιρνε τη νύφη στο τέλος. Οι άλλοι δύο ήταν πιο συμβατικοί και ήλθαν με αυτοκίνητα.

Τους τρεις γάμους τέλεσαν τρεις ιερείς. Από τις Στενιές λόγω εντοπιότητας της εκκλησίας ο παπα-Ηλίας. Οι άλλοι δύο, ο παπα-Δημοσθένης από τη Μεσαριά και ο παπα-Ιάκωβος από Αλαδινού (εφημέριος Γιαννισαίου). 

Όμως οι τελετές είχαν ξεκινήσει από το μεσημέρι με βαφτίσια στην Πανάχραντο. Κάτοικοι της Πίσω Μεριάς βάφτισαν αγοράκι. Πολλοί οι προσκεκλημένοι. Όλοι από το χωριό. Μερικοί και από τον Πιτροφό. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η σεζόν με μια Κυριακή όπου γιορτάστηκε - παρά τον αέρα - από πολλούς Ανδριώτες με γάμους και βαφτίσια. Και κάπως έτσι μπήκε "αεράτος" ο Σεπτέμβριος. Το καλοκαίρι έφυγε απότομα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet