ΓΑΥΡΙΟ: Τρισάγιο και λουλούδια στη θάλασσα στη μνήμη των ναυαγών του Χρυσή Αυγή

Το μνημείο του ναυαγίου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο Γαύριο. Κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε στην είσοδο του λιμανιού επί της δημαρχίας Κυριάκου Θωμά, ο οποίος έχασε στο ναυάγιο τον πατέρα του Θανάση, που ήταν ναύτης στο πλοίο. Το μνημείο έγινε με την στήριξη του μητροπολίτη Δωρόθεου Β'.

Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από το τραγικό ναυάγιο του Χρυσή Αυγή, το 1983. Με αυτή την αναφορά μνήμης - δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας στην οποία κάποιοι επιμένουν να θυμούνται και την ιστορία της - τελέστηκε σήμερα Τρισάγιο στο Γαύριο με πρωτοβουλία του πατέρα Καλλίνικου. 

Οι παραβρισκόμενοι πετούν λουλούδια και στάρι στην θάλασσα του Γαυρίου...

Παραβρέθηκαν από την πολιτική ηγεσία του νησιού η Αντιδήμαρχος Αθηνά Μακρή, που εκπροσώπησε τον Δήμο Άνδρου, καθώς και ο σύμβουλος του δημάρχου και πρώην δήμαρχος Υδρούσας και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου Κυριάκος Θωμάς. Την ενωμένη αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Γαυρίου Α. Γερακαρώνης.

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που οι λίγοι παραβρισκόμενοι, μετά το πέρας του Τρισαγίου, κυρίως συγγενείς και φίλοι  των ναυαγών της μοιραίας εκείνης νύχτας έριξαν λουλούδια και στάρι στην θάλασσα στη μνήμη τους.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet