Στο χριστουγεννιάτικο Κόρθι

Από την χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία του Όρμου Κορθίου (φωτο-Αντωνέλλος)

Ήταν μια αρχή για το Κόρθι. Ήταν μια γιορτινή αίσθηση για την περιοχή και την Άνδρο. Ο λόγος για την γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Άνδρου με τους καταστηματάρχες του Όρμου το βράδυ του Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου. Η γιορτή ξεκίνησε με μια αναπαραστάση της Γέννησης, που με κέφι σκηνοθέτησαν και παρουσίασαν νέα παιδιά του Κορθίου.

Ο Ιωσήφ και η Μαρία (φώτο-Αντωνέλλος)

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μια διαδρομή από την αρχή της αγοράς με τον Ιωσήφ να οδηγει το γαιδουράκι με την Παναγία και έφτασαν μέχρι την φάτνη που είχε στηθεί στην πλατεία. Ακολουθούσαν οι τρεις μάγοι με τα δώρα και πίσω τα παιδιά του Κορθίου τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Όταν έφτασαν στη φάτνη οι μάγοι πρόσεφεραν τα δώρα τους στο μικρό Χριστό και χειροκροτήθηκαν από το πλήθος του κόσμου που ειχε κατακλύσει την πλατεία.

Τα παιδιά λένε τα κάλαντα (φωτο-Αντωνέλλος)

Χαιρετισμό κι ευχές στην εκδήλωση απεύθηνε ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης και ο πρόεδρος του Όρμου Κορθίου Θ. Σκαρώνης. Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά εκτός απο τις ευχές τόνισε οτι η Άνδρος πρέπει να ζωντανέψει και τον χειμώνα. Συγχαρητήρια απέσπασαν και τα παιδιά του κατηχητικού Αγίου Νικολάου Όρμου και του δημοτικού της Πίσω Μεριάς που έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Μια γιορτή για τα παιδιά (φωτο-Αντωνέλλος)

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το άπλετο φως που σκόρπισαν τα πολλά και όμορφα πολύχρωμα πυροτεχνήματα. Τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με τον Άγιο Βασίλη και έκαναν βόλτα με ένα μικρό πόνι στην πλατεία προσφορά της οικογένειας Ζαγοραίου.

Και τα απαραίτητα πυροτεχνήματα (φώτο-Αντωνέλλος)

Η αγορα του Κορθιου ζωντάνεψε από χαρούμενα πρόσωπα, ευχές, χαμόγελα. Και τα μαγαζια καθώς και ο σύλλογος γυναικών πρόσφεραν μελομακάρονα, κουραμπιέδες, λουκουμάδες, ρακόμελο και τσίπουρο. Τα καταστήματα είχαν προσφορές και εστιατόρια και καφέ γέμισαν με κόσμο. Το Κορθι έσφιζε χθες απο ζωή!

Κ.Π.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet