ΜΠΑΤΣΙ: ΣΕ ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Ήταν ένα ολοφώτεινο και όμορφα στολισμένο Μπατσί. Μπορεί τα περισσότερα σπίτια του οικισμού να ήταν σκοτεινά και η παραλία στο μεγαλύτερο μέρος της άδεια. Όμως η μικρή πλατεία της παραλίας ήταν κατάμεστη. Υπολογίσαμε 400-500 άτομα. Αριθμός λίαν ικανοποιητικός για τα δεδομένα του οικισμού τον χειμώνα. Επιπλέον οι φωτισμοί της γιορτής και ο εορταστικός διάκοσμος του Δήμου Άνδρου που ήταν πέρα από κάθε προηγούμενο έδωσαν χρώμα στην εκδήλωση.  

Το ολοφώτεινο δέντρο και η φάτνη των παλαιότερων ετών πλαισιώθηκαν από μπλε μεγάλα φωτισμένα καραβάκια, από φωτισμένα αστέρια και από δεκάδες μικρά φωτεινά καραβάκια κίτρινα και μπλε. Το Μπατσί ποτέ πριν δεν ήταν τόσο γιορτινά διακοσμημένο και φωτεινό. Σε αυτό βεβαίως βοήθαγαν και τα νέα φώτα σε όλο το μήκος της παραλίας που έβαλε τον τελευταίο χρόνο το Λιμενικό Ταμείο που επιτέλους λειτούργησε εδώ και τρία χρόνια υπέρ της Άνδρου. 

Κυρίαρχα στοιχεία της βραδιάς: το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι πολύχρωμοι φωτισμοί ειδικά για την εκδήλωσης, τα νέα μπλε καραβάκια και οι νέοι στολισμοί. που ήρθαν με τις χορηγίες που πέτυχε ο δήμαρχος.

Στις κεντρικές αναφορές και η παραδοσιακή φάτνη όπου οι μικροί έπαιζαν και έβγαζαν φωτογραφίες.

Από τα βασικά εορταστικά στοιχεία της βραδιάς το λεωφορειάκι του Δήμου, που μετά το Γαύριο και την Χώρα πήγε και στο Μπατσί. Το ηλεκτρικό λεωφορειάκι αν είχε κάνει 3 χιλιόμετρα από την μέρα που το έφερε η προηγούμενη διοίκηση αυτές τις μέρες θα έκανε 15!!!  Επιτέλους βρήκε ρόλο...

 

Το Μπατσί είναι το τουριστικό κέντρο της Άνδρου το καλοκαίρι κι ένας σχεδόν έρημος οικισμός τον χειμώνα. Με αυτά τα δεδομένα το άναμμα του δέντρου που καθιέρωσε η προηγούμενη διοίκηση ήταν ένα βήμα μπροστά γιατί έδωσε τη δυνατότητα στους κατοίκους να μαζευτούν και να διαμορφώσουν ένα γιορταστικό κλίμα. Η γιορτή ατόνισε με τα χρόνια και έσβησε σχεδόν με την πανδημία των προηγούμενων χρόνων. Έτσι εφέτος ήταν ένα νέο ξεκίνημα. Ένα ξεκίνημα που μετά τις αρχικές εκδηλώσεις, παρουσίες και λόγους στην παραλιακή πλατεία - λόγω υγρασίας και λίγων ανοικτών καταστημάτων - συνεχίστηκε στο μοναδικό και κατάμεστο ανοικτό εστιατόριο - ταβέρνα του Σταμάτη όπου τραγούδησαν με όργανα οι δεκάδες επισκέπτες της γιορτής από Γαύριο και Χώρα. Όμως γι' αυτό θα γράψουμε στην επόμενη ανάρτηση. 

Η οργανωτική επιτροπή όρισε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου - τρίτη μέρα μετά τις δύο συνεχόμενες εορτές, την πανανδριακή του Γαυρίου και τη Λευκή Νύχτα της Χώρας. Στα αρνητικά ότι ήταν Κυριακή (η επομένη εργάσιμη και τρίτη στη σειρά). Στα θετικά πως υπήρχε ένα μομέντουμ από τις δύο προηγούμενες. Η γιορτή έγινε, πέτυχε να μαζέψει κόσμο πολύ για τα δεδομένα του Μπατσίου, δεν είχε όμως το ίδιο το Μπατσί λίγα ανοικτά και εορταστικά μαγαζιά. Κι αυτό γιατί ως παραθεριστικός τόπος όλα κλείνουν μετά το τέλος του καλοκαιριού. Παρόλα αυτά όσοι λίγοι ήταν ανοικτοί γέμισαν κόσμο. Και με την βοήθεια του Δήμου Άνδρου που έφερε γιορταστικούς φωτισμούς και το λεωφορειάκι για την βραδιά ο οικισμός πήρε χρώμα και έδωσε χαρά στους μικρούς που συμμετείχαν ενθουσιασμένοι με αυτό...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet