ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΝΕΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ

Στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες φαίνονται  οι επικίνδυνες και με μεγάλη κινηση από αυτοκίνητα περιοχές-δρόμοι που είναι αναγκασμένοι να περιμένουν  οι μαθητές!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΝΕΤΙΟΥ

Άνδρος, 05/12/2022

Προς: ΚΤΕΛ Άνδρου

Κοινοποίηση:

1) ΕΠΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ

2)  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ (κ. ΚΩΤΟΥΛΑ Α.)

3) ΓΕΛ ΑΝΔΡΟΥ

4) ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΔΡΟΥ

4) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ

5) ΕΠΑΛ ΑΝΔΡΟΥ

Κύριοι,

με την παρούσα επιστολή, εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι γονείς των μαθητών του χωριού Συνετίου θα θέλαμε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας και την έντονη ανησυχία μας για την άνευ λογικής αλλαγή της πρωινής ώρας αναχώρησης του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Άνδρου που μεταφέρει τα παιδιά μας, τους μαθητές του χωριού μας, από το Συνετί στα σχολεία της Χώρας. Ως γνωστόν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και πέρσι το λεωφορείο είχε ώρα αναχώρησης από το χωριό μας στις 7:45 το πρωί  και τα παιδιά έφταναν στη Χώρα περίπου στις 8:00, δηλαδή την ώρα που όλα τα σχολεία (το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο) ανοίγουν τις πόρτες τους και δέχονται τους μαθητές. Φέτος, όμως, το ΚΤΕΛ αυτοβούλως και αυθαιρέτως θεώρησε σωστό να αλλάξει την ώρα αναχώρησης από το Συνετί προς τη Χώρα και να την ορίσει στις 7:20. Απόρροια αυτού του γεγονότος, όλως ενδεικτικά, είναι τα κάτωθι:

1) Ορισμένα από τα παιδιά μας αναγκάζονται να ξυπνήσουν από τις 6:20, για να προετοιμαστούν, έτσι ώστε να είναι στην ώρα τους στο σταθμό του χωριού μας, από όπου και αναχωρεί το λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

2) Οι μαθητές του χωριού μας φτάνουν στην Xώρα γύρω στις 7:35 και κατόπιν αναγκάζονται να περιφέρονται στους δρόμους της Χώρας για 25 λεπτά, πολλές φορές μάλιστα μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες, ιδίως ενόψει του βαρύ χειμώνα, όπως τόν έχουμε γνωρίσει στο νησί μας τα τελευταία χρονια (χιόνια, παγετοί κλπ). Θεωρούμε απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο τα παιδιά μας να βρίσκονται στη Χώρα και να περιφέρονται ανούσια και άσκοπα μόνα τους χωρίς την επίβλεψη κανενός για ένα τόσο μεγάλο διάστημα.

3) Υπάρχει μαθητής στο ΕΠΑΛ Άνδρου, ο οποίος χρειάστηκε πρόσφατα να κάνει σοβαρή εγχείρηση στο ισχίο και πλέον η αποθεραπεία του απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Παρ’ όλα αυτά, το παιδί αυτό αναγκάζεται αφ’ ενός να ξυπνά από τις 6:20, για να ετοιμαστεί και να ξεκινήσει από το σπίτι του μέσα στην πρωινή υγρασία, για να προλάβει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην νέα του ώρα, και αφ’ ετέρου, όταν φτάνει στη Χώρα, αναγκάζεται να περιφέρεται στους δρόμους επί μισή περίπου ώρα, όπως προαναφέραμε, μέχρι να ανοίξει το σχολείο του.

Κύριοι,

Έχουμε απευθυνθεί προς εσάς επανειλημμένα εδώ και μήνες. Μας είχατε απαντήσει από το Σεπτέμβριο ότι το πρόβλημα συνίστατο στην έλλειψη οδηγού (!) και μάς είχατε διαβεβαιώσει ότι προσπαθείτε να βρείτε λύση και ότι αυτό θα επιλυθεί σύντομα. Ωστόσο, έως σήμερα η κατάσταση παραμένει η ίδια, παρά το γεγονός ότι έχουμε αναφέρει το πρόβλημα και στους διευθυντές των ανωτέρω σχολείων και σας έχουν και οι  ίδιοι εκφράσει  επανειλημμένα την  αντίθεση τους και την ανησυχία τους σε αυτήν την αλλαγή της ώρας.

Μοιραία εγείρεται αμείλικτο το ερώτημα: Από πότε είναι νοητό, ανεκτό και νόμιμο ανήλικοι μαθητές (ακόμη και Δημοτικού) να αφήνονται μόνοι τους να περιμένουν για τουλάχιστον 25 λεπτά, χωρίς καμία επίβλεψη μέσα στους δρόμους, και συχνά υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες; Εάν υπάρχει ΑΔΥΝΑΜΙΑ στην ανεύρεση οδηγού (!), υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις, όπως η μίσθωση ταξί, κάτι που είχε εφαρμοστεί κατά καιρούς σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ήδη έχουμε αναφέρει προφορικώς το θέμα μας στην υπεύθυνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη μεταφορά των μαθητών, η οποία μας ζήτησε να αναφερθούμε γραπτώς στο εν λόγω ζήτημα, πράγμα που ήδη κάνουμε με την παρούσα επιστολή μας. Είναι αδιανόητο εν έτει 2022 να υφίσταται ένα τέτοιο πρόβλημα και συνάμα  άκρως υποκριτικό να επιθυμούν οι τοπικοί παράγοντες να μένουν μόνιμα οι οικογένειες στα νησιά μας και στην περιφέρεια, όταν οι συνθήκες που επικρατούν συντελούν στην μετακίνησή τους σε μεγάλες πόλεις!

Επειδή το εν λόγω ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πλέον εν όψει των δυσμενών χειμερινών καιρικών συνθηκών γίνεται έτι σοβαρότερο, καθώς εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας, με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας από οιονδήποτε εμπλεκόμενο, ζητούμε άμεσα να επανέλθει η ώρα αναχώρησης του λεωφορείου του ΚΤΕΛ από το Συνετί προς τη Χώρα, σε αυτό που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή στις 7:45. 

Οι γονείς των μαθητών του χωρίου Συνετίου

1) ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ                                                 

2) ΓΑΡΔΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ              

3) ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ           

4) ΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ               

5) ΛΟΥΣΚΑ ΑΙΝΤΑ                          

 

6).ΛΟΥΣΚΑ ΦΑΤΜΙΡ(ΦΩΤΗΣ)          .....................................                      

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet