ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ...

Τα πρώτα Χριστούγεννα μετά την πανδημία. Τα πρώτα Χριστούγεννα που οι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθερα. Στην Άνδρο όσοι έμεινα στο νησί πήγαν στις εκκλησιές να γιορτάσουν την μεγάλη μέρα της χριστιανοσύνης. Κέντρο της γιορτής για το νησί, για μια ακόμα χρονιά, η Πανάχραντος. Ήταν τόσος ο κόσμος που πήγε στο μοναστήρι που μέσα στην εκκλησία ήταν σχεδόν αδύνατο να τελεστεί η λειτουργία. Κόσμος κι έξω από την εκκλησιά. Φίλος και συνεργάτης του Εν Άνδρω, που παραβρέθηκε έστειλε μια σειρά φωτογραφίες μαζί με περιγραφές για τον κόσμο και το γιορτινό τραπέζι που προσφέρεται παραδοσιακά τέτοια μέρα από το πάντα ανοικτό και φιλόξενο μοναστήρι. 

Στις δύο παραπάνω φωτογραφίες η λειτουργία έχει τελειώσει, ο κόσμος έχει αραιώσει πηγαίνοντας είτε προς την τραπεζαρία είτε κατ' ευθείαν για το σπίτι τους μιας και η γιορτινή μέρα είχε και πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις... 

Ο Γέροντας Ευδόκιμος υποβοηθούμενος ανεβαίνει τα σκαλιά πηγαίνοντας μετά την λειτουργία προς την τραπεζαρία της Μονής...

Στην μεγάλη τραπεζαρία της Μονής που χωρά πάνω από 100 άτομα είχαν αρχίσει να γεμίζουν όλα τα τραπέζια.

Πολλοί δεν χώρεσαν και πήγαν και στο καθιστικό, ενώ ακόμα και η κουζίνα και οι διάδρομοι της μονής είχαν ορθίους.

Ήταν η πρώτη ανοιχτή γιορτή Χριστουγέννων μετά την πανδημία κι έγινε το αδιαχώρητο στο μοναστήρι.... 

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του κοκορόζουμου, το οποίο σέρβιρε σε κυπελάκια ο πατήρ Αέτιος. Υπολογίζεται πως σερβιρίστηκαν 320 κυπελάκια!!! 

 Από τους τοπικούς παράγοντες παραβρέθηκαν ο έπαρχος Δημήτρης Λάσκαρης, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Σαραβάνου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπακέλας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet