ΑΝΔΡΟΣ: Του Αγίου Βασιλείου και η κοπή της βασιλόπιτας

Η Άνδρος δεν μόνο έχει τη νύχτα της παραμονής της πρωτοχρονιάς πάρτι για τον ερχομό του νέου έτους. Έχει και το πρωί της πρωτοχρονιάς και την μεγάλη λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. όσοι δεν ξενύχτησαν ή όσοι κατάφεραν και σηκώθηκαν πρωί τίμησαν και την θρησκευτική παράδοση και πήγαν στις εκκλησίες του νησιού. Αναγνώστρια του Εν Άνδρω έστειλε μερικές φωτογραφίες με τον πατέρα-Φιλάρετο από τον ιστορικό Ταξιάρχη του Υψηλού. Εστίασε στην πατροπαράδοτη κοπή της βασιλόπιτας μετά την πρωτοχρονιάτικη πρωινή λειτουργία.

Κομμάτι πήραν όσοι προσήλθαν. Περίπου 20 άτομα τα κατάφεραν και πήγαν πρωί-πρωί στην εκκλησία του χωριού. Ανάμεσα τους και αρκετά παιδιά. Σε όλες τις εκκλησίες της Άνδρου ο νέος χρόνος μπήκε όπως πάντα με την λειτουργία του Αγίου Βασιλείου και με πολλές ευχές για τους Βασίληδες και τις Βασιλικές. Και δεν είναι και λίγοι εδώ που τα λέμε...

Τα δύο φλουριά από τις δύο πίτες κέρδισαν: στην πρώτη ο ψάλτης της εκκλησίας, στη δεύτερη οι φτωχοί της ενορίας (ναι κόπηκε και τέτοιο κομμάτι)...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ 2023

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χρόνια Πολλά για το Νέο Έτος 2023... και Χρόνια Πολλά και στις Βασιλείες επίσης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αξιαγάπητη Νίκη παρούσα, στα κυριολεκτικά άδεια χωριά μας, στην λειτουργία στο Ταξιάρχη και λόγω του εορτάζοντος συζύγου.
Νίκη να έχης μιά Καλή Χρονιά και να χαίρεσαι τα κορίτσια και το Βασίλη σου.
Ομοίως π.Φιλάρετε εύχομαι σε σένα αλλά και σε όλη την αδελφότητα ευλογημένη και δημιουργική Χρονιά.Να είσαι υγιής και να στηρίζης το ποίμνιό των ενοριών που προίστασαι.