ΓΑΥΡΙΟ: Μεγάλη υποδοχή του πρώτου πλοίου για το 2023

Ήταν η πιο εντυπωσιακή είσοδος και υποδοχή του πρώτου πλοίου της χρονιάς στο λιμάνι της Άνδρου στα 5 χρόνια που με πρωτοβουλία του ΕΝ ΑΝΔΡΩ ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια. Οι λόγοι της εφετινής επιτυχίας οφείλονται στο ότι μάθαμε όλοι. Και οι πράκτορες και ο Δήμος και οι λιμενικές αρχές και οι εταιρείες. Έτσι, εφέτος η είσοδος του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ στις 9:30 το πρωί ήταν λίαν εντυπωσιακή. 

Το πλοίο μπήκε δυναμικά στο λιμάνι σφυρίζοντας ασταμάτητα και με τις δύο μπουρούδες. Την ίδια στιγμή τρία φορτηγά "επιστρατευμένα" από το κεντρικό πρακτορείο του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ανταπέδιδαν με τις δικές τους θηριώδεις κόρνες. Κι από κοντά τα βιολιά στην προκυμαία να παίζουν τα κάλαντα. Ήταν ένα λίαν γιορταστικό και λίαν θορυβώδες σκηνικό... Το παραπάνω βίντεο αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο του λόγου το αληθές...

Ο πλοίαρχος ρου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Χαράλαμπος Παντελής έκανε μια γρήγορη κι εντυπωσιακή στροφή μέσα στο λιμάνι σφυρίζοντας και συνοδευόμενος από το καΐκι του Γιώργου Συρίγου που άναβε κόκκινα καπνογόνα.  

Το πλοίο έδεσε και κατέβασε τους πρώτους επιβάτες για τη νέα χρονιά, που ήταν αυτοί που έκαναν και ποδαρικό στο νησί για το 2023...

Στο πλοίο ανέβηκαν με ανθοδέσμη, γλυκά, βασιλόπιτες και πίτες τρεις κοπέλες του Χορευτικού Υδρούσας ντυμένες μα παραδοσιακές στολές και τον επικεφαλής του Χορευτικού Στάθη Κωστόπουλο, καθώς και οι μουσικοί Σταύρος Λαρίος (βιολί) και Γιώργος Κατσίκης (λαούτο). 

Ο δήμαρχος είχε φροντίσει η υποδοχή να γίνει στη γέφυρα του πλοίου. Έτσι όλοι ανεβήκαμε στη γέφυρα όπου περίμεναν ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του πλοίου με γλυκά, πορτοκαλάδες, νερά κλπ.

Παρατάχθηκαν όλοι για την αναμνηστική φωτογραφία: πράκτορες, αξιωματικοί πλοίου, μέλη χορευτικού, έπαρχος, δήμαρχος, αντιδήμαρχος Γαυρίου, αξιωματικοί λιμενικού, μουσικοί κλπ.

Το λιμενικό είχε φροντίσει να ετοιμάσει σχετική αναμνηστική πλακέτα που έδωσε στον πλοίαρχο παρουσία και των αρχών του τόπου.

Το ωραίο ήταν πως ο λιμενάρχης Άνδρου είχε φροντίσει να μπει και αναμνηστική επετειακή αφιέρωση για το γεγονός...

Ο πλοίαρχος Χαράλαμπος Παντελής - από Σύρο με ναυτικούς δεσμούς με την Άνδρο μιας και το πρώτο μπάρκο του το έκανε με ανδριώτικο πλοίο του Βογιαζίδη - έκοψε την βασιλόπιτα. Από ένα κομμάτι στους παρευρισκόμενους.

Το φλουρί κέρδισε ο έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λάσκαρης...

Το πλοίο έλυσε κάβους και αποχώρησε σφυρίζοντας εξίσου γιορταστικά, ενώ το συνόδευαν με τις κόρνες τους τα τρία φορτηγά που είχαν παραταχθεί στην υποδοχή και στην αναχώρηση. 

Το όλο γεγονός επιμελήθηκαν από μεριάς Δήμου Άνδρου η αντιδήμαρχος Αθηνά Μακρή (χορευτικό, πίτες. μουσικούς κλπ), η πράκτορας Άννα Στυλιανού (πίτα, φορτηγά συνεννοήσεις με πλοίο, ανθοδέσμη κλπ), ο ύπαρχος του πλοίου Γιάννης Γιαννόπουλος, (κεράσματα κλπ). Γλυκά προσέφερέ στο πλοίο και ο έπαρχος Δημήτρης Λάσκαρης. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet