Άντε πάλι: Φωτιά στο Κούτσι μεταξύ Ζαγανιάρη και μοναστηριού...

Φωτογραφία από το σημείο της φωτιάς μετά την κατάσβεση.

Είμαστε αδιόρθωτοι. Για μια ακόμα φορά "άγνωστοι" έβαλαν φωτιά σε πλαγιά, στην θέση Κούτσι, ψηλά πάνω από το χωριό Ζαγανιάρη προς την κατεύθυνση της Μονής Παναχράντου. Η φωτιά ξεκίνησε στις 15:45. Πυροσβέστες, εθελοντές ΣΕΔΑ και οχήματα έδωσαν μάχη μέχρι τις 17:00 και κατάφεραν να την σβήσουν εγκαίρως βοηθούσης της καλής μέρας και του ότι δεν έπνεαν άνεμοι.

Φωτογραφία από το σημείο της φωτιάς μετά την κατάσβεση.

Στην κατάσβεση συνέβαλαν 3 πυροσβεστικά οχήματα του Κλιμακίου Άνδρου, 1 όχημα ΣΕΔΑ, 6 πυροσβέστες, 1 εθελοντής της πυροσβεστικής και 5 εθελοντές του ΣΕΔΑ. Κάηκε έκταση 30 στρεμμάτων. Η πυροσβεστική ερευνά τα αίτια της αναίτιας μεταμεσημεριανής φωτιάς. Οι υποψίες όλων στρέφονται πως είναι φωτιά για βοσκοτόπι.

Όπως γράψαμε στην αρχή τελικά είμαστε αδιόρθωτοι. Για να την σβήσουν κινητοποιήθηκε ολόκληρη μονάδα της πυροσβεστικής (4 οχήματα, 12 άνθρωποι για δύο ώρες). Αν ο καιρός δεν βοήθαγε θα είχαν καεί δεκάδες ή και εκατοντάδες στρέματα μιας και η φωτιά ήταν μακριά από δρόμο και σβήστηκε με πεζοπόρα τμήματα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Τι άλλο να πούμε πέρα από το "άντε πάλι"...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet