Και Αϊ Γιαννιού... στου Γιάννη! Ωδή για όσους άνοιξαν τις γιορτές...

Η βεράντα του "Σταμάτη" το μεσημέρι της Κυριακής 8/1/23

Εντάξει έφυγαν πολλοί από την Άνδρο τις γιορτές. Ήρθαν όμως και ορισμένοι, εκεί που άλλοτε κι αυτοί δεν έρχονταν. Επίσης έκλεισαν πολλοί - όπως πάντα τις γιορτές - στην Άνδρο. Όμως όσοι έμειναν ανοικτοί - εκτός την χαρά που μοιράστηκαν με όσους έμειναν και ήρθαν - είδαν και αρκετό κόσμο να μπαίνει στα εστιατόρια και στα μπαρ, που κράτησαν τις "Θερμοπύλες" της εγκατάλειψης. Για το Swell, το Chile και το "Λήθη" γράψαμε. Για το Verde δεν γράψαμε. Όμως έμεινε κι αυτό ανοικτό. Και ακόμα έμειναν ανοικτά κι άλλα μαγαζιά, που όμως δεν μάς πληροφόρησαν ή δεν έτυχε να πάμε. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα ευχαρίστως να συμπληρώσουμε τη λίστα. 

Η ταβέρνα του "Σταμάτη" το μεσημέρι της Κυριακής 8/1/23

Καιρός όμως να γράψουμε ακόμα μια φορά για του "Σταμάτη", όπου ο Γιάννης Θωμάς και η οικογένεια του κράτησαν μόνοι του τις μέρες αυτές το Μπατσί όρθιο. Και είχαν και την τιμητική τους το τριήμερο Θεοφανίων-Αγίου Ιωάννη και Κυριακή. Το γλέντι ξεκίνησε με το πανηγύρι το βράδυ των Θεοφανίων όπου αρκετοί που πήγαν μάς πληροφόρησαν πως και κόσμο είχε, και καλή κουζίνα είχε, και όργανα είχε, και χορό είχε. Κόσμος πέρασε και του Αϊ Γιαννιού όπου γιόρταζε και ο Γιάννης Θωμάς, αλλά και μαζί με αυτόν και πλήθος άλλοι Γιάννηδες. Είναι γνωστό άλλωστε πως στην Ελλάδα "κάθε σπίτι κι ένας Γιάννης..." 

Ο νεαρός Σταμάτης Θωμάς καθ΄ οδόν για σερβίρισμα σε ώρα αιχμής το μεσημέρι της Κυριακής 8/1/23 

Όμως η έκπληξη γι' εμάς ήταν την Κυριακή το μεσημέρι που περάσαμε βιαστικοί και μείναμε άναυδοι. Η ταβέρνα ήταν πλήρης. Δεν είχε καρέκλα να καθίσει κάποιος. Όσοι έφτασαν γύρω στις δύο το μεσημέρι μπόρεσαν και βολεύτηκαν στην βεράντα. Μπορεί το καλοκαίρι η βεράντα με μαγική θέα στο Μπατσί να είναι περιζήτητη όμως τον χειμώνα - λόγω θερμοκρασίας - είναι "εφεδρική". Κι όμως μέχρι τις δυόμιση είχε γεμίσει κι αυτή. Κυρίως ντόπιοι οι πελάτες, αλλά και αρκετοί επισκέπτες που θα ταξίδευαν λίγο αργότερα με το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ. 

 

Από το πανηγύρι στην ταβέρνα του "Σταμάτη" το βράδυ των Θεοφανίων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μπορεί λίγοι να ήταν αυτοί που άνοιξαν. Αλλά όσοι άνοιξαν είχαν κίνηση. Αν όχι όλες τις μέρες τις γιορτές όλο και οι περισσότεροι βγήκαν και επιβράβευσαν όσους άνοιξαν. Ίσως με τα χρόνια η Άνδρος να μάθει να κρατά κόσμο στις γιορτές. Γιατί αν κρατά κόσμο τις γιορτές θα δει και κόσμο να έρχεται στις γιορτές. Ο κόσμος φέρνει κόσμο. Αυτό είναι το συμπέρασμα των ημερών...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet