Χαμός από το κύμα στα λιμάνια της γραμμής μας. Κινδύνεψαν καβοδέτες στην Τήνο.

Χαμός στα λιμάνια της γραμμής μας αυτές τις μέρες. Ιδίως την Παρασκευή 20/1 το μεσημέρι οι ισχυροί νότιοι άνεμοι και το μη υπολογισθέν ύψος κύματος στο λιμάνι της Τήνου ταλαιπώρησαν αφάνταστα τα ταξιδεύοντα πλοία. Έξι καβοδέτες βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα για να δέσει το πλοίο κινδυνεύοντας κάποιες στιγμές ακόμα και η ζωή τους.

Ναυτιλιακοί παράγοντες επισημαίνουν την ευθύνη της ΕΜΥ που έδωσε άδεια να γίνουν τα δρομολόγια κοιτώντας τον άνεμο που ήταν στα 8 μποφόρ και μην υπολογίζοντας κύματα ύψους σχεδόν 11 μποφόρ σε λιμάνια παντελώς ακατάλληλα και ορθάνοικτά στο νοτιά.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στο εξωτερικό λιμάνι της Τήνου. Σχετικό βίντεο πιστοποιεί το απίθανο ρεμέτζο του πλοίου Blue Star Paros, που κατάφερε να δέσει στις 1 το μεσημέρι. Ο καπετάνιος του πλοίου με απίστευτη επιδεξιότητα κατάφερε να δέσει το πλοίο και να αποβιβάσει και επιβιβάσει αυτοκίνητα και επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια κατάσταση επικράτησε και στη Μύκονο. Εκεί όμως δεν βρέθηκε κάποιος να βιντεοσκοπήσει τα ρεμέτζα. Τέλος, παρά τους νοτιάδες και τον κυματισμό αυτές τις μέρες δεν υπήρξαν προβλήματα στο λιμάνι του Γαυρίου. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet