Με συγκέντρωση κατοίκων ξεκίνησε η κομποστοποίηση στο Κόρθι

Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2023 κι ενώ συνέχιζε το κρύο και το χιονόνερο στην Άνδρο συγκεντρώθηκαν αρκετές δεκάδες κάτοικοι για να ενημερωθούν για την κομποστποίηση που ξεκίνησε στην περιοχή του Κορθίου. Μοιράστηκαν τα κλειδιά μικρών ατομικών κάδων, οδηγίες χρήσης και σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο ώστε σταδιακά στο πρόγραμμα εκτός από τα καταστήματα που έχουν ενημερωθεί να συμμετέχουν και ιδιώτες. Στόχος να γίνεται ανακύκλωση στα οικιακά βιοαπόβλητα. 

Την ενημέρωση έκανε ο καθηγητής του ΕΜΠ Γ. Λυμπεράτος. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης, ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης, ο αντιδήμαρχος Κορθίου Δ. Τηνιακός, η αντιδήμαρχος ανακύκλωσης Τασία και η πρόεδρος του τοπικού Μαρία Κουρέλη. Ακόμα, ήταν οι πανταχού παρούσες Ιωάννα Σαραβάνου, υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας, η Σοφία Ντουντασάκη, υπεύθυνη Κοινωφελούς Εταιρείας Δήμου Άνδρου. Επίσης οι πρόεδροι των συλλόγων Καπαριάς, Πίσω Μεριάς. Τέλος ήταν πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής και ξενοδόχοι που στηρίζουν το πρόγραμμα όπως οι Χρήστος Γλυνός, Νίκος Λαούδης κλπ.

Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα μοιραστούν οικιακοί κάδοι ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων σε όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα. Οι κάδοι θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους από το ΚΕΠ Κορθίου. Να σημειώσουμε πως παραδόθηκε επισήμως το δωρεάν αυτοκινητάκι για την βιοανακυκλώση, το οποίο θα παραμείνει στο Δήμο Άνδρου και μετά το τέλος της πρώτης φάσης. Να σημειώσουμε επίσης πως από τους 13 δημοτικούς συμβούλους της συνασπισμένης αντιπολίτευσης δεν παραβρέθηκε κανένας. Είναι κι αυτή μια ένδειξη αντιπαλότητας σε ότι καλό γίνεται στην Άνδρο. 

Σημειώνουμε ακόμα μια φορά πως το πρόγραμμα της ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Γαύριο μιας και η Υδρούσα είναι η κύρια τουριστική αναφορά της Άνδρου. Ατυχώς η συνασπισμένη αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε μαζί με το τοπικό που ελέγχει και το απέρριψαν στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου με το πρόσχημα πως η ανακύκλωση βιοαποβλήτων θα ρυπαίνει την Υδρούσα!!! Έτσι τώρα μπορούν να συνεχίζουν να πετάνε στο Γαύριο και στην Υδρούσα τα βιοαπόβλητα τους στους κάδους σκουπιδιών ρυπαίνοντας καθημερινά όλο το Γαύριο και το Μπατσί!!! Μιλάμε για εθελοτυφλία πρώτης κατηγορίας της ομάδας Καπάκη παρακολουθούμενη στενά και από την ομάδα Σουσούδη...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

. Εδώ ΔΕΝ αδειάζουν τους κλάδους ανακύκλωσης ....η κομποστοποίηση μας έλειπε......