Έκτακτες αναχωρήσεις και ένα ημερολόγιο γέφυρας...

Από την Παρασκευή το απόγευμα 7/4 ξεκίνησαν τα έκτακτα δρομολόγια του Πάσχα. Αναχώρησαν το Superferry για Άνδρο και το Αικατερίνη για Τήνο - Μύκονο. Ένω νωρίτερα είχε φύγει το Andros για το τακτικό δρομολόγιο για Άνδρο - Τήνο - Μύκονο. Το Andros έφυγε γεμάτο, ενώ τα άλλα δύο πήραν αρκετό κόσμο και ΙΧ και πολλά φορτηγά. Οι εταιρείες προβλέποντας  είχαν ήδη δρομολογήσει περισσότερα δρομολόγια ώστε δε έμεινε κανείς παραπονούμενος. Οι διακοπές του Πάσχα ξεκίνησαν. Για Άνδρο έφυγαν και φεύγουν κυρίως όσοι έχουν σπίτια στο νησί. Κάτοικοι και παραθεριστές οι περισσότεροι. Έχουν ήδη όμως κλείσει για την Μεγάλη Εβδομάδα και επισκέπτες. Η Άνδρος ξεκίνησε με τον τρόπο αυτό την σεζόν. Την σεζόν ξεκινά τις επόμενες μέρες και ο Θεολόγος, που ήδη έφτασε στη Ραφήνα έτοιμος να αναλάβει απογευματινή δράση και να πάει το Andros πρωινό ώστε να φύγει το Αικατερίνη για Τήνο-Μύκονο κλπ.

Τώρα και τα πλοία είναι έτοιμα και στο εσωτερικό τους. Ήδη στο Superferry στη γέφυρα είδαμε και ωραία καινούρια πρόσωπα. Οι δύο πλοιαρχίνες στο πόστο τους στη γέφυρα. Από αριστερά η ανθυποπλοίαρχος Μαρία από την Άρνη και η δόκιμος Νατάσα από την Πελοπόννησο. Αν προσθέσουμε και την υποπλοίαρχο Ειρήνη, τότε το Superferry άρχισε να γυναικοκρατείται. Πέφτουν συγά-σιγά τα ανδρικά τείχη στο ναυτικό επάγγελμα. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες αναλαμβάνουν βάρδια στη γέφυρα. 

 

Και μια πινελιά συνέχειας για την Άνδρο στο επάγγελμα του καπετάνιου. Ο καπετάν Θανάσης Χαλάς ποζάρει χαμογελαστός με τον θαλασσόλυκο των ποσταλιών καπετάν Γιώργο Κολυδά και τον ανιψιό του Νικόλα, εγγονό του καπετάν Τάκη Σαμιωτάκη, που τον προορίζουν κι αυτόν για καπετάνιο. Λέτε το μήλο να πέσει κάτω από την μηλιά; Ποιος ξέρει. Μέχρι τότε η Άνδρος εκτός από τις πρώτες καπετάνισσες στα καράβια της θα μετρά και την αδιάκοπή συνέχεια γενεών καπεταναίων. Εδώ κλείνει το ημερολόγιο της γέφυρας και ξεκινά το ημερολόγιο των πασχαλινών διακοπών με το οποίο θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες. Καλό Πάσχα σε όλους. Και πλοία θα έχουμε αρκετά για όλους τις επόμενες μέρες...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet