Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος. Υπερπλήρη τα πλοία. Προβλέψεις για τη σεζόν...

Πριν 3 μέρες μιλάμε στο τηλέφωνο με καπετάνιο για τις πληρότητες των πλοίων. Η απάντηση ξαφνιάζει: "Κυριακή των Βαΐων έχουμε κάτι λίγες θέσεις γκαράζ. Μ.Δευτέρα, Μ.Τρίτη, τίποτα! Μ. Τρίτη απόγευμα έχουν κλείσει το 70% του γκαράζ. Από εκεί και πέρα ήδη έχουμε πολύ μεγάλες πληρότητες ή είμαστε φουλ. Αν έρθουν πεζοί έχουμε θέσεις ακόμα. Αλλά με τον ρυθμό που πάμε βλέπω να μην έχουμε πολλές. Να δεις που θα έχουμε πολύ μεγάλη έξοδο."

Λείψαμε από το νησί μόνο 5 μέρες. Ταξιδέψαμε εσπευσμένα Κυριακή με το Superferry. Το γκαράζ φουλ. Είχε 5-6 θέσεις κάπου στον καταπέλτη. 210 ΙΧ. Τα 90 Άνδρο. 60 Τήνο. 60 Μύκονο. Αυτά στο το ένα πρωινό πλοίο. Και στο άλλο πλήθος τα ΙΧ και πολλά φορτηγά. Τα τρία νησιά γεμίζουν κόσμο και αυτοκίνητα. Γεμίζουν προμήθειες και υλικά. Επιστρέφει και πάλι στη γραμμή ο Θεολόγος. Και το Andros  πάει πρωινό. Το Πάσχα είναι πια προ των πυλών.

Στο λιμάνι γνωστός κεντρικός πράκτορας. Συνήθως αστειεύεται όταν μάς βλέπει κάθε εβδομάδα. Την Κυριακή μάς χαιρέτισε λέγοντας: "δεν έχω μυαλό γι' αστεία. Το πλοίο είναι γεμάτο στο γκαράζ κι είναι πλήθος οι επιβάτες. Και που να δεις τις επόμενες μέρες. Είχαν σχεδόν τρία χρόνια να αισθανθούνε ελεύθεροι και τώρα ξεχύθηκαν για τα νησιά."

Την Κυριακή το βράδυ στο στέκι της Λιθοδομής στο Κόρθι. Οι πρώτες πληροφορίες που λέει η παρέα μιλάνε για μια σεζόν που ήδη ξεκίνησε από την Καθαρή Δευτέρα και έχει φτάσει με τα τριήμερα μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα πολύ πάνω από το 2019. Η Άνδρος μαζεύει τους παραθεριστές της, τους κατοίκους της που επιστρέφουν μαζικά. Όμως πλέον την έχουν ανακαλύψει πια και πολλοί που δεν την ήξεραν.

Οι προβλέψεις των περί τα τουριστικά μιλάνε για εφέτος και τις επερχόμενες τουριστικές χρονιές και για άνοδο. Τουριστικής κίνησης, αγοράς ακινήτων, airBNB. Με αυτές τις πληροφορίες ειδικές και γενικές όσοι δεν έχετε κλείσει εισιτήριο κλείστε. Μην ξεμείνετε Ραφήνα και κοιτάτε "τα πλοία που φύγαν αγάπες που πήρανε" για Πάσχα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet