Μ. Πέμπτη: Κορυφώνεται μια από τις μεγαλύτερες πασχαλινές εξόδους

Το Γαύριο θυμίζει αυτή την εβδομάδα λιμάνι πολυσύχναστου και κοσμοπολίτικου νησιού. Από την Μ. Δευτέρα μέχρι το Μ. Σάββατο έχουν γίνει ή θα γίνουν 35 αφίξεις πλοίων από Ραφήνα στην Άνδρο με χιλιάδες επισκέπτες και αυτοκίνητα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εξόδους που έχουν καταγραφεί. Ο κόσμος φεύγει με απίστευτους ρυθμούς από Αθήνα και Αττική για τα νησιά. Ανάμεσα τους και η Άνδρος που έχει την τιμητική της.

Στα πλοία αυτά θα πρέπει να προσθέσετε και τα δεκάδες ή εκατοντάδες ιστιοπλοϊκά και γιώτ που έχουν ήδη ξεκινήσει από τις μαρίνες της Αττικής για Κυκλάδες. Μόνο σήμερα το πρωί αναγνώστης μας μέτρησε να βγαίνουν σε 10 λεπτά από την μαρίνα της Βουλιαγμένης 6-7 γιωτ με κατεύθυνση Σούνιο – Κυκλάδες. Να μην πούμε τι γίνεται στις άλλες μεγάλες μαρίνες της Αττικής.

Αναλυτικά μέχρι σήμερα Μ. Πέμπτη πρωί σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του Λιμεναρχείου Άνδρου στο Γαύριο έχουν έρθει τα κάτωθι δρομολόγια με τους εξής επιβάτες και ΙΧ.

Μ. Δευτέρα: πέρασαν 4 κατάφορτα πλοία από Ραφήνα και στην Άνδρο έφεραν 730 επιβάτες και 170 ΙΧ.

Μ. Τρίτη: πέρασαν 4 κατάφορτα πλοία και στην Άνδρο έφεραν 900 επιβάτες και 235 ΙΧ.

Μ. Τετάρτη: πέρασαν 6 κατάφορτα πλοια φέρνοντας 1782 επιβάτες και 569 ΙΧ.

Μ. Πέμπτη: πέρασαν ήδη 4 κατάφορτα πρωινά πλοία (Super Express, Andros, Θεολόγος, Superferry) φέρνοντας 1134 επιβάτες και 352 ΙΧ. Ενώ αναμένουμε άλλα τέσσερα το απόγευμα (Superferry, Andros, Super Express, Θεολόγος).

Μ. Παρασκευή: αναμένονται 8 δρομολόγια από τα ίδια πλοία, 4 δρομολόγια το πρωί και 4 το βράδυ, με αντιστοίχως αυξημένα νούμερα.

Μ. Σάββατο: θα έχουμε 5 δρομολόγια, 3 πρωινά και 2 απογευματινά.

Με μια πρώτη εκτίμηση οι αφίξεις μπορεί να πλησιάσουν 9.000 επιβάτες και 2.000 ΙΧ. Βέβαια οι αριθμοί αυτοί μένουν να επαληθευτούν όταν ολοκληρωθεί η έξοδος του κόσμου προς Άνδρο.

Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη έξοδο – μετά το τέλος της πανδημίας – που δείχνει την ανάγκη που είχε η κοινωνία για ένα Πάσχα ελευθερίας εκτός των τειχών…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet