ΕΦΥΓΕ Η ΕΡΙΦΥΛΗ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ

Ο Χ. Βουραζέρης με τους γονείς του.

Έφυγε σήμερα Δευτέρα πρωί η Εριφύλη Βουραζέρη, μητέρα του πρώην αντιδημάρχου Άνδρου, Χρήστου Βουραζέρη. Η Εριφύλη Βουραζέρη, ετών 78, αισθάνθηκε ζαλάδα το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου και είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας και εκλήθη ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, που ήρθε και την μετέφερε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η πολύ σοβαρή κατάσταση της.

Δίπλα της συνεχώς από την πρώτη στιγμή ο γιός της Χρήστος Βουραζέρης, που την υπεραγαπούσε, γιατί αυτή στάθηκε γι' αυτόν και τον αδελφό του και μάνα και πατέρας, μιας ο πατέρας του δούλευε για να συντηρήσει την οικογένεια του στην Αμερική. Την μεγάλη αγάπη του Χρήστου για την μητέρα του ξέραμε όλο αυτό το διάστημα. Και διαπιστώσαμε το μεσημέρι της Κυριακής που πήγαμε στο Θριάσιο για να βρεθούμε για λίγο κοντά του. Ένας συντετριμμένος Χρήστος δεν μπορούσε να ξεπεράσει το σοκ από την ξαφνική κατάρρευση της μητέρας του. 

Σήμερα το πρωί μάς τηλεφώνησε ο ίδιος, μέσα σε βαρύτατο πένθος, να μάς αναγγείλει πως όλα τέλειωσαν. Καθίσαμε μπροστά στο πληκτρολόγιο κι αναλογιστήκαμε τους υπέροχους στίχους της εξόδιου ακολουθίας που έγραψε ο Ιωάννης Δαμασκηνός τον 8ο αιώνα: «μία ροπή και ταύτα πάντα θάνατος διαδέχεται»...

Κάπως έτσι με "μια ροπή" κι έφυγε η Εριφύλη Βουραζέρη, που μέχρι χτες το μεσημέρι έστω και βαριά άρρωστη ανέπνεε μόνη της, αφήνοντας το μεγάλο κενό της απουσίας της στην ψυχή του φίλου Χρήστου. 

Όπως μου είπε κάποτε ένας άγνωστος ηλικιωμένος κύριος σε κοιμητήριο της Αθήνας, που περίμενα να μεταφέρω τα οστά του πατέρα μου στην Άνδρο: 'Όσο θυμόμαστε αυτούς που έφυγαν θα ζουν. Αν τους ξεχάσουμε πεθαίνουν..." Είναι βέβαιο πως ο Χρήστος θα την έχει πάντα στην καρδιά του την μητέρα του. Και αυτή θα ζει μέσα του όσο υπάρχει ο Χρήστος. Οι γεννήτορες δίνουν το δώρο της ζωής στα παιδιά τους. Και το αντίδωρο των παιδιών προς τους γεννήτορές τους είναι η μνήμη και η τιμή προς αυτούς όσο ζουν.

Χρήστο κουράγιο...

ΥΓ Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει στο Κόρθι μάλλον την Τετάρτη...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet