ΜΑΤΙ: 5 υπηρεσιακοί και ο εμπρηστής ένοχοι! 15 υπηρεσιακοί και πολιτικοί αθώοι!

 

Οι συγγενείς των θυμάτων...

6 ολόκληρα χρόνια μετά την καταστροφή του 2018 στο Μάτι, που οδήγησε στον θάνατο 102 ανθρώπους, σήμερα Μ. Δευτέρα 29/4, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία έκρινε ενόχους 6 υπηρεσιακούς παράγοντες από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους! Η πολύκροτη δίκη κατάφερε κι έγινε μετά από μια εντελώς αντιφατική παραπομπή, που πήγε και ήρθε μεταξύ κακουργήματος και πλημμελήματος επί χρόνια, κατά την οποία αποκαλύφθηκαν απίστευτοι διάλογοι, συγκαλύψεις και πολιτικές πιέσεις, που έλαβαν χώρα μεταξύ 2018-2019.

Οι συγγενείς θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν ντροπή σας προς το δικαστήριο . «Μπράβο σας, μπράβο σας, έχετε χάσει παιδί» φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων . «Όλοι αθώοι, έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή».

Ειδικότερα με την απόφαση του το δικαστήριο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου) Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα), Ιωάννη Φωστιέρης τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια) Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων), Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης. Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχο δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελο Μπουρνούς τότε δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνη Παλπατζή τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Ποινές φυλάκισης εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνόμικους να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθυνόταν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες. Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΜΠΑΤΣΙ
Όσες αθωωτικές αποφάσεις κι αν βγάλει το κατάντημα που αποκαλείται ελληνική δικαιοσύνη, ο κάθε Καπάκης θα παραμείνει ένοχος στη συνείδηση του κόσμου. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ειλικρινά εύχομαι να μην ξαναβρεθούμε ποτέ ως χώρα σε γεγονότα όπως το Μάτι ή τα Τέμπη, αλλά είναι φανερό ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να ξανασυμβεί ανάλογου μεγέθους τραγωδία. Ευθύνες πουθενά, ατιμωρησία παντού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη στο Μάτι και την ίδια περιμένουμε και για τα Τέμπη. Επιτέλους να πληρώσουν οι 5-6 υπηρεσιακοί καμιά 40.000 ευρώ και να ξεμπερδέψουν όλοι οι υπόλοιποι που τους κουράσατε με τις ανακρίσεις σας τόσα χρόνια. Το Μάτι ήταν δίκαιο. Έγινε πράξη. Και τα Τέμπη είναι δίκαια και θα γίνουν πράξη. Όλα πράξη και μπούλμπερη

This comment was minimized by the moderator on the site

Η λάσπη πάντως τόσα χρόνια για τον Κανάκη τη δούλεψες καλά.Ενοχος δολοφόνος έλεγες...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ντροπή σας να λέτε ψέματα. Γράφαμε μόνο το κατηγορητήριο. Καμία λάσπη και ποτέ. Ποτέ δεν αποκαλέσαμε κανέναν δολοφόνο. Πότε δεν βγάλαμε απόφαση περί ενοχής. Ότι έγραφε το κατηγορητήριο γράψαμε με το οποίο παραπέμφθηκαν όλοι και ο Καπάκης. Την απόφαση την έβγαλε το δικαστήριο κι έφριξε όλη η Ελλάδα.
Μόνο εσείς κι ο Μπατσίωτης βγήκατε - από όλη την Άνδρο - να πείτε ψέματα και να πανηγυρίσετε την αθώωση τους ρίχνοντας λάσπη σε εμάς και στους αδικαίωτους 104 νεκρούς. Ντροπή σας.
Αθώοι, λοιπόν, χωρίς ούτε μια συγνώμη. Χωρίς ίχνος συντριβής. Τουλάχιστον για τα Τέμπη έπεσαν και μερικές συγνώμες. Αλλά από ότι φαίνεται το σήριαλ συνεχίζει. Έγινε και έφεση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου! Και για τους 15 που εσείς πανηγυρίζετε την αθώωση τους. Τουλάχιστον μην είστε προκλητικοί μερικοί Μήτσοι, Κίτσοι, Λέτσοι κλπ.
Αλλά εδώ δεν ζητήσατε συγνώμη εσείς και ο Καπάκης και όλοι οι άλλοι για τα 104 φέρετρα θα είστε συγκροτημένοι στην πρόκληση της αθώωσης τους, για την οποία έφριξε όλη η Ελλάδα, Ντροπή σας και πάλι...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΟΧΟΣ .ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ετσι δεν μας γράφατε?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τόσα χρόνια γράφαμε το κατηγορητήριο. Αντιγραφή κάναμε όλα όσα έγραφαν τα αθηναϊκά ΜΜΕ που όλα σήμερα έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα για τις ποινές-χάδι κα τις αθωώσεις. Μπράβο που χαρήκατε με την δικαιοσύνη που αποδόθηκε...
Πρέπει να ξέρετε πως δεν δικάζουμε εμείς. Τα δικαστήρια δικάζουν και αυτά αποφάσισαν πως ένοχοι είναι μόνο 5+1. Και πως 102 καμένοι νεκροί, ένα προάστιο κατεστραμμένο 700 σπίτια και 800 ΙΧ καμένα, και τόσα κυβερνητικά ψέματα και πιέσεις κοστίζουν μόνο 40.000 ευρώ Χ 6..Εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή δεν βρίσκετε;
Έχω περιέργεια πάντως πόσο θα κοστίσουν οι 57 νεκροί των Τεμπών. Με τα παραπάνω δεδομένα να περιμένουμε 20.000 ευρώ επί 6. Ή, μήπως εκεί οι νεκροί κοστίζουν περισσότερο. Φυσικά κανείς πολιτικός δεν ευθύνεται για τους 102 ή 104 νεκρούς στο Μάτι και τους 57 στα Τέμπη νομίζω.
Και η ζωή συνεχίζεται Ευτυχώς πάντως που δεν ήταν στους 102 ή στους 104 ή στους 57 νεκρούς κανένα δικό σας παιδί. Να δούμε τι θα λέγατε τότε εσείς που κοροϊδεύετε για μια ποινή κοροϊδία.
Την καληνύχτα μου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro