Αυξημένη η επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρσι. Οι διαφορές των ημερών και οι εξηγήσεις τους.

 

Μπατσί, Μ. Παρασκευή βράδυ.

Αυξημένα κατά 32% η επιβατική κίνηση και κατά 31,5% η κίνηση των ΙΧ για την Άνδρο εφέτος (2024) σε σχέση με πέρσι (2023) σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σε απάντηση ερωτήματος μας το Λιμεναρχείο Άνδρου. Τώρα σε απόλυτους αριθμούς πέρσι ήρθαν στο νησί το τριήμερο Μ. Πέμπτη - Μ. Σάββατο 6050 επιβάτες και 1605 ΙΧ, ενώ εφέτος ήρθαν 8885 επιβάτες και 2337 ΙΧ. Βλέπουμε πως παρά τον δύσκολο καιρό επισκέπτες και παραθεριστές ήρθαν στο νησί κυρίως και τις τελευταίες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Όμως τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι απολύτως ακριβή και θα πρέπει να τα δούμε λίγο καλύτερα. Αν εξετάσουμε λοιπόν την περσινή χρονική περίοδο από την Μ. Δευτέρα μέχρι και το Μ. Σάββατο - σύμφωνα με το πάντα αξιόπιστο - Λιμεναρχείο Άνδρου διαπιστώνομε πως ήρθαν 9.600 επιβάτες, ενώ εφέτος ήρθαν 10.000 επιβάτες. Η συνολική κίνηση λοιπόν από πέρσι μέχρι εφέτος ήταν αυξημένη κατά 400 επιβάτες. Ήτοι, κατά 4%.

Χώρα, Μ. Παρασκευή βράδυ

Εξετάζοντας τα εφετινά στοιχεία σε σχέση με τα περσινά διαπιστώνουμε πως η μεγάλη κίνηση επικεντρώθηκε εφέτος μέσα σε ένα διήμερο (Μ. Πέμπτη - Μ. Παρασκευή), το οποίο κάλυψε το 85% της επιβατικής κίνησης! Δηλαδή, υπήρξε αύξηση όχι όμως τόση όση δείχνουν οι αριθμοί του διημέρου. Συνεπώς, πρέπει να δούμε όλη την Μ. Εβδομάδα και τότε θα διαπιστώσουμε πως πέρσι η κίνηση των προσερχομένων επιβατών "απλώθηκε" σε περισσότερες μέρες σε σχέση με την εφετινή. Αυτό έγινε ιδιαίτερα εμφανές πρακτικά σε Χώρα και σε Μπατσί, όπου την Μ. Παρασκευή εφέτος υπήρξε πάρα πολύς κόσμος και κίνηση στους δρόμους και στην αγορά. Όμως πιο πριν (Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη) η κίνηση ήταν σαφώς πιο περιορισμένη. 

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Άνδρου η κορύφωση της κίνησης ήταν την Μ. Πέμπτη και το πρωί της Μ. Παρασκευής. Αντιθέτως, παρά τα ενισχυμένα δρομολόγια της Μ. Τρίτης - λόγω της απεργίας της Μ. Τετάρτης - η κίνηση κατά την Μ. Τρίτη ήταν σχετικά περιορισμένη. Κάτι που δείχνει πως ο κόσμος γενικότερα συνέπτυξε τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα. Οι λόγοι πολλοί και δεν είναι της παρούσης...

'ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet